Reklama

Reklama

Heroes Shed No Tears

  • Hongkong Ying xiong wei lei (více)

Obsahy(1)

Thajská vláda najme skupinu čínských žoldáků, aby unesli generála Samtona, který je vůdcem drogového Zlatého trojúhelníku. Žoldákům v čele s Chanem (Eddy Ko) se to nakonec podaří. V patách jsou jim ovšem nejen vojáci generála Samtona, ale také vojáci severního Vietnamu. Hon za štvanou zvěří začíná. (Mol)

Recenze (20)

castor 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Laosem a Thajskem funguje organizace, která produkuje tři čtvrtiny všech drog na světě. Thajská vláda už to nehodlá dál tolerovat a slíbila, že drogového bosse zajme a skupinu zničí. A to pomocí čínských žoldáků. Podařilo se, ač je komandu neustále někdo v patách, včetně „domorodého“ kmene lovců. Krok za krokem odráží útoky pronásledovatelů, členové komanda většinou srdnatě odolávají zdrcující přesile, ale postupně umírají vlastní tupostí. A právě tehdy přicházejí na řadu ony divné asijské emoce (na které je kolikrát čas přímo uprostřed bojové vřavy) i podivná hudební složka, která kombinuje zdánlivě neslučitelné motivy. Prostě střídáme (jakože) vtipné momenty se srdceryvnými scénami bez logického přechodu z jedné do druhé, kdy vzápětí přichází řežba ve stylu (druhých) Železných andělů a podobných hongkongských pecek. Nehledě na to, že hlavní good guy schytá mnoho kulek, ale vždy se dokáže zvednout. John Woo je každopádně legenda. Uspěl i v Americe a jeho Tváří v tvář nebo Živý terč jsou sakra dobré kousky, i když mnozí nenechají dopustit na domovského Killera či Hard Boiled. Tady jsme někde uprostřed. A já jsem každopádně rád, že jsem hodně raného Wooa viděl. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Už prvních 15 minut je jako čítanka Johna Woo, už tady na začátku svého prvního moderního akčního filmu sází rychle za sebou všechny své základní stavební kameny. Epická a brutální vysokooktanová akce, temně romantická sidelinka s nezbytným jazzovým podkresem, a k tomu občas přihodí i komediální epizodky s těžce neurvalým a oprsklým stylem humoru. Později dojde i na jeho další klasická témata bratrství hrdinů s tragickým vyvrcholením, a ctnostného sidekicka záporáka, který se nakonec rozhodne udělat správnou věc. Jednoduše už od začátku kariery věděl co chce točit, a neuhnul z toho celý život ani o píď. A protože je to v žánru jeho prvotina, tak je tu všechno ještě víc over-the-top než v pozdějších heroic bloodshed eposech - všechno je tak nějak neumělé a přehnaně teatrální, hlavně vedení herců, kteří mají daleko do kvalit Chow Yun Fata, a myslím že jediných deset minut kdy se ve filmu nemasakruje je, když si v půlce dají oddechovou pauzu na souložení. Ideální. Film má bodycount 294 - tehdy nejvíc v historii žánru, překonal ho o 13 kusů až sám Woo se svým Hard Boiled. Což byl taky důvod proč Heroes Shed No Tears zděšené studio odmítlo pustit do kin a svolilo k tomu až o pár let později po úspěchu prvního Better Tomorrow. 7/10 ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nehledě na chvílemi až neuvěřitelnou naivitu určitých scén, které mají vyvolat pocit dojetí, vlastenectví apod., se jedná o velmi slušnou akční jízdu, na kterou se skvěle dívá. Takový hongkongský "Rambo", partička rozběsněných hrdinů kosí stovky stejně tak rozběsněných nepřátelských vojsk a příslušníků místního domorodého kmene. Každý z hrdinů třímá jinou zbraň, spousta divoké akce, jak jsme u režiséra ostatně už zvyklí ... Příjemný střílečkový počin, který nějak záhadně zapadl, každopádně vyloženě dobrá akční oddechovka z typických 80. let ... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je o dosť dobrý akčný film od Johna Woo. Má veľmi dobrý príbeh o skupine rozdielnych žoldnierov, ktorí majú uniesť v oblasti zlatého trojuholníku dôležitého generála a previesť ho za hranice, ale po jeho únose ide po nich množstvo nepriateľov. So spracovaním ale nie som úplne spokojný, na jednu stranu má od samého úvodu veľmi rýchly spád a nudiť sa tu skutočne nedá, ale zároveň je až príliš jednoduché a tak po dejovej stránke sa tu moc zaujímavého neudeje. Akcie je tu plno, ani raz sa nestane, že by dlhší čas nebola a je pomerne dobrá. Pozerá sa na ňu dobre, je tu množstvo zabitých, používa sa veľa druhov zbraní a nájdu sa tu aj niektoré drsnejšie prvky, ale chýbajú mi výraznejšie nápady, pretože tu nie je nič skutočne zapamätaniahodné. V prvej polovici mi ešte akcia vyhovovala, ale v druhej tu už len predsa prešlo do stereotypu. Je dôležité zabudnúť na Johna Woo a jeho najlepšie filmy Killer a Hard Boiled, toto je niečo úplne iné a kvantita výrazne víťazí nad kvalitou. Najviac sa mi páči kvalitatívne vyrovnaná všetka akcia z prvej polovice. Herecké obsadenie nie je moc výrazné, určite by potešila nejaká Hong Kongská akčná hviezda, ale aj tak som pomerne spokojný, postavy sú zaujímavé a aj záporáci sú dobrí. Réžia a technická stránka sú celkom slušné. Kedže je to film od Johna Woo, tak je to celkom sklamanie, ale inak je to nadpriemerný, dobre pozerateľný akčný film, ale podobný Posledný kondor ma zaujal viac. Objektívna kvalita filmu- 64%, film sa páči mne na 74%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

John Woo a jeho válečný jatka s jednoduchým a někdy trošku naivně odvyprávěným příběhem, kterej ale v sobě má neskutečně masakrující válečnou akci, která stylem kosení nepřátel a množstvím výbuchů připomíná Arnoldovo vyhlazovaní ostrova v Komandu, ostatně zbraně se používaj podobný. Jinak Woo tady rozhodně nápadama nešetří, stejně jako krví, mrtvolama a brutalitou, takže se tady člověk dočká někdy fakt vychytaných akcí, i když se většinou jedná jen o co nějvětší počet pokosených vojáků v jednom záběru, tak je to nápaditý a za zmínku stojí hlavně atak domorodýho kmenu z vychcaných úkrytů. Nebýt ten příběh opravdu hodně prosťoučkej a někdy až zbytečně moc odlehčovanej vtípnýma vložkama, tak bych šel určitě na 5*, Woo má na tyhle řežby snad patent ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen již v letech 1984-1985 a poté odložen. Až po kasovním trháku A Better Tomorrow (1986) byl film nakonec uveden do kin. (Mol)
  • Pro simulovaní zásahu kulek na zdech, zemi atd. byli využiti odstřelovači s ostrými náboji i v blízkosti herců. V Thajsku, kde se film natáčel, to v době natáčení byla běžná praxe. Herec Eddy Ko má dodnes jizvu na hrudi od kulky, která se odrazila. (Mol)

Reklama

Reklama