Reklama

Reklama

Akčný balet, pri ktorom namiesto činelov cinkajú na podlahe vystrelené nábojnice, kde namiesto bubnov cvakajú zarážané zásobníky a namiesto huslí znie zvuk striekajúcej krvi.Trojica "hrdinov" prvého dielu sa síce na konci zmenila na dvojicu, ale to neznamená nič, čo by sa nedalo napraviť. Najmä, keď sa ukáže, že Mark Gor mal brata Kena. Ten má síce v New Yorku reštauráciu, ale keď sa do hry dostane mafia, šialený boss, mŕtve dievča a bývalí priatelia jeho brata, musí vziať do ruky namiesto varešky zbraň. A dokáže to rovnako dobre ako jeho brat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (120)

okkac 

všechny recenze uživatele

Na stejné né-li lepší úrovni jako jednička. Záleží pokud tento film berete ve srovnání po příběhové, nebo akční stránce. Příběh je slabší, ale místo něho nastoupila akce skutečných woovských parametrů. Vede přestřelka v hotelu a závěrečná řež, kdy 3 hrdinové vběhnou do vily plné padouchů a kompletně ji zmasakrují. Navíc miluju scény, kdy nasraný Chow Yun-Fat místo aby zabil padoucha jedním čí dvěma výstřely, tak do něho vysype celý zásobník. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jestliže první "Lepší zítřek" je asi nejlepším hongkongským akčním filmem, co jsem kdy viděl, pak musím přiznat, že dvojka ho ještě překonává!!! Ano, je to možné...Návrat fantastického Chow-Yun Fata, drsnější a efektnější akční scény, nepředstavitelné herecké výkony, emoce které vám nedají ani na chvilku vydechnout...Filmový zážitek jedna báseň. Finále je nezapomenutelné. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Po druhej projekcií sa nedá inak ako zmeniť na fullku... Aspoň z dôvodu vypichnutia, že pre mňa ide o najlepšiu časť trilógie! Jednotka mala na úkor svojej rýdzej akčnosti podstatný príbehový (a dokonca aj herecký) presah. Tu som mal pôvode dojem, že sa mierne "zhardboildieva", čo bol však zdá sa mylný posudok... Ani prihodený ďalší kamión nábojníc, tucet sudov kečupu a samurajský meč (!) nebránia melancholickému základu (ktorý je vlastný všetkým trom filmom) vybuchnúť v plnej intenzite, ktorú ostatné dve časti nepoznajú. A to či už zabudnutá dvojička (Chow) na posledný fight rituálne zahalená do deravého kabáta, v ktorom bol nasračky rozstrielaný jeho brat, spomínaný Cheungov meč, alebo šialene lyrické akčné scény, ktoré v oveľa väčšej miere vzbudzujú všetky ostatné (pozitívne) pocity ako by vzbudzovali adrenalín... Niečo majstrovsky bizardne geniálne na tom musí byť ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hard-Boiled a Killer mi od Wooa sedli daleko víc, i tak je to ale docela pecka. Příběh sice nic moc a ta linie v Americe mě spíše nudila,jinak si ale není na co stěžovat. Akce je totiž opět parádní a závěrečná akce ve vile nemá chybu. U tý jsem doopravdy jenom koukal s otevřenou pusou a díky ní jsem filmu odpustil i mnoho chyb. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Film od začiatku do konca preplnený neodolatelným heroizmom, úžasnou akciou a hektolitrami krvi. Trio Dean Shek-Ti Lung-Chow Yun Fat (na Leslieho Cheunga taktiež netreba zabúdať) je až dojímavo dokonalé a predovšetkým Chow Yun Fat si svojho typického pištoľníka nikdy neužíval tak ako práve v tomto filme. Užite si to aj vy. Takéto filmy sa už netočia (a bohu žiaľ asi už nikdy nebudú). Ďalší veľký rest splnený. (10/10) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu je scéna, kde vidíme skupinu mladých teenagerů, co nosí na sobě dlouhé kabáty. Předchozí film byl tak populární, že mladí lidé v Hongkongu se oblékali jako hlavní postava prvního dílu Mark Gor (Chow Yun-Fat) a tato scéna tento trend v podstatě komentuje. (tequilla)
  • Počet mrtvých ve filmu je 199. Ken (Yun-Fat Chow) jich zabije 78. (ČSFD)
  • Při sestříhávání filmu se objevily první spory mezi režisérem Johnem Woo a producentem Tsui Harkem. Týkaly se zejména některých scén, které chtěl Woo dát do filmu, zatímco Hark je nechtěl a dokonce chtěl vystříhat některé režisérem vložené scény do finální verze filmu. Podobný případ nastal o dva roky později při sestříhávání filmu The Killer (1989), také režírovaný Johnem Woo. (tequilla)

Reklama

Reklama