Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tenhle plyšák z cizí planety je jeden z nejvtipnějších sitcomů z americké produkce. Vetřelec a jeho problémy v soužití s rodinou taťky Willie Tannera mě vždy dokáže pobavit. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ve chvíli, kdy nastoupilo na palubu mrně to ztratilo tu původní šťávu. Celově však seriál dopadl po čertech dobře a našlo by se i několik vyloženě geniálních epizod. Má oblíbená - ze všech dílů - je Vesmírný šváb! To je žrádlo... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Paul Fusco, Tom Patchett .. Autory seriálu nepochybně inspiroval ET mimozemšťan. Trochu upravili vizáž emzáka do podoby plyšového zvířátka a nechali jej ztroskotat do soukromí Americké rodinky jako posledního zástupce zničeného rodu. Ano, námět je silně neoriginální, ovšem obsah je parádní. Slovní přestřelky a hlášky jsou parádní. Přesto, jako drtivá většina seriálů, postupně ztrácí náboj až do úplného vychladnutí. __ A jelikož kočky nesnáším, klidně bych tu na zemi několik Alfů přivítal.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný a díky hlavní postavě i originální sitcom, celkem vtipný, jak už to u sitcomů bývá, v české lokalizaci se skvělým dabingem (dlouho jsem měl pak spojený hlas Oty Jiráka právě s Alfem)... Navíc hlavní hrdina má mimo chlupů, mimozemského původu, nezměrné chuti k jídlu i charisma... Mimozemšťan nemusí být nutně jen vetřelec, může být i...Alf...:-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Docela solidní sitcom s výborným a vtipným Alfem. Ovšem neskutečně otravně nesympatická Tannerovic rodinka, u které se zabydlel, sráží hodnocení do průměrných rovin. Takový Ženatý se závazky pro děcka. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ALF – druh Atypické Lidské Formy....... /// Je chlupatej, těžkej a žvaní. Spadl z planety Melmec (která vybouchla při jaderný katastrofě), jmenuje se Gordon Shumway, je mu 220 let a jestli se Otovi Jirákovi něco povedlo, tak je to tenhle mimozemšťan! (Soráč Oto!) Seriál si dlouho drží solidní laťku, hlavně v díky perlám, který ALF vypouští z ....asi pusy. Pro Tannerovi je něco mezi mutantem a synem, ale bohužel má problémy s dodržování pravidel (všech!). Protože mu připadaj vtipný třeba rozsypaný připínáčky na podlaze, ryba v sušičce, stříkací kytka, umělý zvratky.... jejich domácnost je nabitá akcí a seriál plnej humoru, kterej ocení nejen děti. No a to nejdůležitější – STRAŠNĚ RÁD JÍ (má to spolu se zálibou pro TV po matce, po otci všechno rozbíjí...). Nejradši má všechno obložený vším, no a speciální zálibu má v kočkách. Tak vám nevím. Asi mě tenhle týpek, kterej jednomu z Vetřelců dluží prachy, nepozorovaně plivl do polívky (protože tak se na Melmecu vytváří pevný pouto). Už hodně let mám připravený žvejky s příchutí ,,Mourek a Perská“ a jsem kdykoliv ochotnej sledovat tenhle rodinnej seriál v hrůzostrašný kvalitě. Ti co mě znají ví, že je to veliká oběť! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se založit firmu na ,,Distribuci hlenů“. 2.) Chystám se odhalit tajemství, že u Pluta jsou další dvě planety – Elvin a Dave (na Elvina zvlášť bacha, je tam hrozná zatáčka...). 3.) Všem tvrdím, že se Sněhurkou bydlí sedm smrtelnejch hříchů. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Willie, len ti chcem povedať, že tú tvoju tortu som zjedol.“ – „No, čo už.“ – „Aj sviečky.“ Mám rád tohto vynaliezavého, fotogenického, narcisovského, chlpatého, sarkastického a nenažratého hajzlika. Nemôžete sa naňho hnevať. Vďaka tejto charakteristike sa tento plyšový obyvateľ planéty Melmac, Gordon A. Shumway, razantne vynára z vôd rodinného sitkomu. Ustavične niečo vyvádza (občas to myslí dobre), privádza „svoju“ rodinu na kraj nervového záchvatu (napr. vyrušovaním tesne pred začatím sexuálnych radovánok), chce „volat domů“, ale cítime, že keď (ak) k tomu dôjde, nebude odchádzať rád. Medzi každou postavou je úplne iný vzťah, takže vznikajú kombinácie (vrátane kocúra), ktoré nenudia. Aj preto vôbec nefungoval mdlý celovečerák (vychádzajúci z nerozumne dokorán otvoreného konca seriálu). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Seriál, který můžou pravidelně opakovat a nikdy nebude nudit a své fanoušky si určitě najde mezi všemi. Nezapomenutelné je Alfovo neustálé ničení nebohého Williho, který přichází nejen o vlasy a peníze, ale často i o rozum. A neméně skvělý je i český dabing Oty Jiráka a slovenský Stano Dančiaka jako Alfů. Mimochodem, ALF znamená Alien Life Form = Cizí forma života. - Máme celkem deset hlavních orgánů, osm z nich jsou žaludky. Dal bych si nějakou kočku. - Alfe, že jsi nesnědl Luckyho? - Neřeknu nic, dokud si nepromluvím se svým právním zástupcem. - Alfe! - Copak jsem ti někdy lhal, Kate? - Jasně, spoustykrát. - Myslel jsem dneska. (tohle je takový fiktivní rozhovor z hlášek ze seriálu). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmítám dlouhodobé pobyty mimozemšťanů ve svém domě. I tohle divné, hnědé, držkaté, chlupaté, chobotnaté ... Alf ke mně může jenom přijít, pobavit a zmizet dřív, než mi sežere zásoby na zimu. A jestli ho načapám, jak mi užírá chipsy, tak ho nakopnu do sedacího orgánu tak, že mine Melmec o tři miliardy světelných let. Ale pokud bude jenom glosovat dění ze svého svérázného úhlu pohledu, tak mu nějakou tu kočku nebo velblouda ke svačině seženu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro dítě jako dělané. Takový sitcom pro nejmenší, ale bohužel jako nostalgické guilty pleasure to nefunguje ani trochu. Zkoušel jsem to. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že zpočátku (možná i kvůli českému dabingu) se mi tento seriál moc nelíbil. Ale časem jsem si zvykl a musím říct, že tenhle chlupatec získal mé sympatie. Dobrá rodinná taškařice... :-) ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Na to, že z neho plyš padá na podlahu takmer v každej scéne, ide o až nadmieru podarený seriál s absolútne geniálnym dabingom Stana Dančiaka a niektorými scénkami, ktoré mi zostanú v pamäti vyšité zlatým písmom. Päť hviezdičiek nedávam len preto, lebo som si dal záväzok, že ich dám len filmom a seriálom, bez ktorých si svoj život neviem vôbec predstaviť, a pravdu povediac, život bez Alfa si predstaviť dokážem. Aj tak by ale v telke už konečne mohli dať reprízu, čert to ber!!! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Roztomilý plyšový ufon, Alf, přistál do rodinného domku jedné tradiční americké rodiny. Ze vzájemné konfronatece těchto dvou odlišných druhů tvůrci vytěžili tolik humoru, že by jím mohli ještě pár let zásobovat ostatní seriály a filmy, kde zase dost chybí. Geniální seriál s ještě geniálnějším hlasem Oty Jiráka v hlavní roli... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál. Jako malý capart jsem neprošvihl snad žádný díl. K jedněm vánocům jsem si ho přál jako plyšáka a pak to byl můj nejoblíbenější plyšovej kámoš. Ty jeho fórky mě dostávaly dycky, ta jeho rodina samozřejmě už tak vtipná nebyla, ale umožňovala Alfovi vyniknout namaximum. Dabing Oty Jiráka se mi opravdu líbil (se Stano Dančiakem jsem neměl tu čest). No a úvodní melodie se mi nesmazatelně vryla do paměti. Bohužel tento seriál už nedávají. p.s. Nedávno jsem psal do ČT (22.2.2008), avšak bylo mi odpovězeno, že v současné době práva na vysílání nevlastní a ani neuvažují o jejich zakoupení :-(). ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tohle je seriál mého dětství, já ho tenkrát naprosto zbožňovala a když už jsem nemohla být ALFem, tak jsem si přála stát se aspoň Brianovou starší sestrou Lynn :-) Mimochodem dabing Oty Jiráka je vynikající. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Slovenský dabing väčšinou nestojí za moc, no pri ALFovi sa im celkom podaril. Stano Dančiak to nadaboval fakt dobre. Fajn seriál na oddychové pozeranie. ()

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama