Reklama

Reklama

Zloději

  • Hongkong Zong heng si hai (více)

Obsahy(1)

Trojice špičkových zlodějů Joe (CHOW YUN-FAT), Jim a Sherry se živí krádežemi vzácných uměleckých děl. Užívají si luxusu, ale jen do chvíle, kdy dostanou za úkol ukrást z dokonale střežený vzácný obraz od Modiglianiho. Situace se jim vymkne z rukou a během riskantní akce je Joe smrtelně zraněn. Svou smrt však přežije a vrací se s myšlenkou na loupež století a ďábelskou pomstu v jednom. Režisér John Woo ve své akční komedii dokazuje, že dobře střílet se dá i z invalidního vozíku, s výbušninou můžete hrát kopanou a míčem zabíjet lidi! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po dlhsej dobe sa Woo pokusil o nieco odlahcenejsie, ale komedie mu podla mna nikdy prilis nesli a ani tento film nie je prilis vtipny. Srandovne su len akcne sceny, ktore su odlahcene drsnymi forkami, takze nepôsobia tak brutalne ako v ostatnych Wooovych filmoch. Prestrelky su len tri, ale su absolutne spickove. Nadherne natocene, vynaliezave a obsauju pôsobive kaskaderske kusky. Chow Yun-fat aj na voziku predvedie, ze je neprekonatelny akcny hrdina. Hlavne kvôli nim sa ooplati film vidiet. O dost horsie pôsobia sceny v ktorych prebieha nejaka lupez. Technicky su sice znova bezchybne, ale prilis zmysluplne nepôsobia. Proste take samoucelne blbiny. No a samotna zapletka je taka priemerna. Pribeh o troch zlodejoch, ktory sa poznaju od detstva a striedaju jednu lupez za druhou. Netypicke je snad len to, ze jednym z nich je zena a tak tu ma priestor aj romanticka linia. Ale k naruseniu priatelstva medzi nimi nedôjde, kedze Chow tu hra nezreleho chlapika, ktoreho vazne vztahy nezaujimaju. Vlastne tomu chyba nejaka poriadna zapletka, ktora by gradovala. Cely cas sa len tak blbne. Zapletka so zlym otcimom je slaba. Herecky tu ani nikto prilis neexceluje. Najviac ma nakoniec zaujal Kong Chu ako ten dobry otcim. Vysledok je vdaka spickovej akcii solidny nadpriemer, ale ziadna slava to nie je. 6/10. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Woo natočil poměrně podařenou akční komedii, které ovšem mnohem více funguje (nepřekvapivě) v akční poloze. Nejsem si jistý, jestli je to dáno kulturním rozdílem, ale ta komediální rovina na mě v dobré polovině případů působila neuvěřitelně infantilně, což v kombinaci s vážnějšími motivy, které Zong heng si hai má, působí místy těžce nepatřičně. Na druhou stranu je to pořád Woo v dobách jemu těžce zaslíbených a já se (výtkám navzdory) necelé dvě hodiny celkem bavil. 70% ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Ti šikmoocí ďáblové mě nikdy nepřestanou překvapovat. Od Johna Woo bych čekal inovativní mega blow-up a ne sentimentální akční komedii v tom nejhorším možném komerčním duchu. Chow Yun-Fat je tisíckrát lepší jako cynický zabiják něž komediální hvězda s pistolkou v ruce. Jednu hvězdičku navíc si zasloužila závěrečná vyřazovačka, kde se projevil nepopiratelný režisérův talent. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,000,000(Hong Kong)║ Klasický John Woo plný výbuchov, prestreliek ale i ľahkého humoru, čo tam v celku fajn sedí. Príbeho sa mohol ale trošku viac potrápiť ale slušný priemer to zaručene ostáva aj vďaka hercom. /60%/ ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z horších Woofilmů staršího data výroby, ale příjemná zábava, která neurazí. Režisér si opět neodpustil několik zbytečných hovadin (za vše mluví úplný závěr) a jako vždy se mu povedlo několik geniálních kousků, kterými to jakž takž vyvažuje. No, zasloužených, ale slabých 60% = 3/5 ode mě ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama