Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedm smrtících zabijáků a jejich souboj o milionovou odměnu. Skvělá hvězdná sestava - Ben Affleck, Andy Garcia, Ray Liotta, Jeremy Piven, Ryan Reynolds, Alicia Keys a Common - dělá z filmu Sejmi eso ten nejžhavější akční hit roku. Film natočil Joe Carnahan - uznávaný režisér filmu Narkotika. Když mafiánský boss vypíše odměnu milion dolarů na pochybného lasvegaského varietního umělce Buddyho ‚Eso‘ Israele, který začal donášet FBI, raději pro něj federálové připraví luxusní úkryt. A tak zatímco si Buddy krátí čas v náruči žen, alkoholu a drog, brousí si na něj zuby pestrá směs odporných mafiánů, zuřivých zabijáků a bezcitných nájemných vrahů. Ti využijí cokoliv včetně motorové pily, granátů, brokovnic a nožů, jen aby Buddyho zlikvidovali a získali pro sebe lákavý milion dolarů. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (409)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Kdo všechno se neuchází o jedno prohnilé srdce? Policajti, lovci odměn, nájemní vrazi a další složky a co mě na tom nejvíc překvapuje? Že jsem několikrát prohrabala svůj filmový sortiment tam a zpátky (nejhorší je, když nevíte, na co máte zrovna chuť) a tohle Eso se tak vytrvale přisíralo, že jsem ho tedy nakonec sejmula a jak to není můj srdcový žánr, musela jsem uznat, že ten film byl vážně docela k světu. 3,5 *. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Keby Buddyho odpravili už niekde behom prvej hodiny, možno by som si tú videoklipovú seancu aj náležite užil. Lenže celok je nemastný-neslaný, nemá hlavu ani pätu a až na pár momentov ani humor, ani skutočne vydarenú akciu. Film najviac utrpel prehršelom osobností, ktoré sa doň Carnahan pokúša nasilu napchať, a scenárom, ktorý keď sa rozdávala múdrosť, stál v rade posledný a už sa mu neušlo. Pokiaľ nie ste na takéto uletené zlepence zvyknutý, ruky preč. Po druhom zhliadnutí ostávam na ustálených 40% ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak v budúcnosti stavím na dobrú kriminálku a akčným podmazom, ktorá sa nebojí experimentovať a navyše počas deja použije aj niekoľko úctyhodne skomolených zvratov, určite to bude tá Carnahanova. A to Joe teda vôbec nestavil na istotu a určite šiel počas nakrúcania aj proti vlastnému scenáru, pretože tu neplatia žiadne pravidlá. Nenechajte sa zmiasť prvou polhodinkou. Pár minút, počas ktorých sa vám predstavujú jednotliví účasníci tejto coolovej show možno začne nudiť, ale práve to vám vynahradí ten zvyšok. Takmer štyridsať minút trvajúca akcia v hoteli, správne našliapnutá a hlavne zostrihaná. Skoro som ani nevydýchol. Je mi jasné, že nie každému sa to dostane pod kožu, občas aj mňa zarazila zbytočná prekombinovanosť a množstvo postáv, pretože som sa bál, že takáto zmeska sa zvládnuť nedá. A mýlil som sa. A to som rád. A čudujem sa, že popri všetkej tejto frajerine dostalo prietor aj pár hercov, ktorí stihli zo seba aj niečo dostať. 80%. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Smokin Aces je jako neopracovaný diamant. Tento narychlo vytěžený, neopracovaný a ještě hodně špinavý klenot působí celkovým dojmem hodně nedokvašeně. Ono to ve mě vyvolávalo pocit, že to Carnahan natočil dle stylu svého filmu - rychle a bez rozmyslu. Celé je to takové nevymazlené, nedotáhnuté a nedomyšlené. Jako by ani sám režisér nevěděl, co chtěl vůbec natočit. Film, který má bavit, by se přeci jenom neměl na samotném závěru brát tolik vážně. Chutnému mixu thrilleru a bezduché akční zábavy tentokrát Carnahan nedostál, příště by měl svůj koktejl nechat déle uležet. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan je magor. Můžete s tím polemizovat, můžete proti tomu protestovat, ale to je asi tak všechno co s tím můžete dělat. Nejdřív si natočí slušnou kriminálku, pak jednu výbornou reklamu a rovnou se vrhne na akční krimi-šílenost s obsazením o kterém se většině režisérů ani nezdá. Bohužel se ale asi nemohl rozhodnout jestli chce natočit hodně zběsilou komedii a nebo naopak vážné krimi s twistoidní pointou a tak jednoduše natočil obojí, takže jsou ve filmu chvilkové záchvaty naprostého šílenství prokládané scénami za které by se nemusel stydět ani Brian de Palma nebo Scorsese. No, myslím že nikoho moc nepřekvapí když řeknu že tenhle kočkopes vůbec nefunguje a po asi hodině pokusů film nějak uchopit a přijít na to co se mi jím autor snaží sdělit jsem to prostě vzdal a začal se bohapustě nudit. A v tom jsem pak vesele pokračoval až do příšerně natahovaného závěru. Slabých 7/10. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Dynamický akčňák za 17 milionů vydělal distributorovi Universal na druhé příčce amerického žebříčku návštěvnosti (26. – 28. 1. 2007) 14,6 mil. dolarů. Po měsíci promítání měl na kontě 35,2 milionu. (imro)
  • Pro režiséra Joe Carnahana byl film Sejmi eso třetí spoluprácí s Rayem Liottem, který se objevil už v jeho snímku Narkotika (2002) a bez uvedení v titulcích si zahrál i v krátkém filmu The Hire: Ticker (2002). Liotta ve všech třech filmech ztvárnil postavy na straně zákona. (imro)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Reklama

Reklama