Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Úžasně hravý a dobře znějící muzikál s vynikajícím výkonem v podání Barbry Streisand. Jistá komediálnost a vzdor okolí je cítit z každého slova. Perfektně sestříhané, takže si můžete občas trochu vydechnout a současně se na celých dvou a půl hodinách nenajde žádné výrazně hluché místo. Navíc je Fanny výborně doplněna protipólně zaměřeným manželem, který slouží jako skvělá ukázka špatných vlastností a závislosti na pokeru.*** Ve zkratce: Příště to zazpívám bez toho polštáře. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vstupnými informáciami pred sledovaním tohto filmu bolo, že Williama Wylera považujem za veľmi dobrého režiséra, muzikál ako žáner neobľubujem, získanie Oscara nepredstavuje pre mňa relevantnú hodnotu a Barbru Streisand považujem za herečku predurčenú k audiovýstupom, aj to iba v prípade, že jej niekto napíše dobrú skladbu (napr. Memory). Film potvrdil moje obavy, pozeral som ho bez najmenšieho zaujatia, nepáčil sa mi scenár, neupútala ma ani jedna pieseň a tri hviezdičky som dal iba vďaka používaniu rýchloposunu vo chvíľach, kedy som začal byť podráždený. A vzťah Barbry s Omarom, podobne ako v inom filme s Redfordom považujem za manipuláciu s publikom. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

To je nástup na scénu! První filmová role v životě...komu se kdy poštěstilo něco takovýho. Nejsem fanda žánru, zrovna jsem se od toho chystal utéct s tím, že tenhle film zkrátka nikdy neuvidím. Jenomže do toho mě naprosto zbourali prvním vystoupením Fanny ve velkém divadle a od té doby mě ty zaječí úmysly přešly. Věděl jsem, že tohle prostě musím vidět, protože režisér Wyler je můj letošní velkej objev. To je pro mě Mr. Hollywood. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale Barbru Steisand nemusím ani jako herečku, ani jako zpěvačku a nepřetahuje mě ani jako žena, byť v době natočení Funny Girl se jí jistý druh půvabu upřít nedal. To její přepjaté herectví a temperament, na kterém Funny Girl staví, mi zkrátka nesedí. Přesto jí nemůžu upřít talent a pod 3* nepůjdu. Celkový dojem: 55 %. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Přestože mám respekt k umění Barbry Streisand jako zpěvačky i herečky, muzikál jako žánr vlastně nesnáším (mám rád hudbu). Na tomto si nejvíc cením toho, co na něm příznivcům muzikálu nejčastěji vadí. Totiž ono drama, které prožívá dřívě úspěšný muž vedle manželky, která jej svým úspěchem přerostla. To by mohlo být opravdu dobré, ovšem žánr muzikálu a nažehlený Omar Sharif vylučují jakoukoli hloubku. --- Je to připomínka časů, kdy v Hollywoodu ještě platila morální autocenzura. Lidová zábava? Prosím, ale slušná! O pár let později už bylo všechno jinak. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • William Wyler nejdříve nabídku role odmítl, protože byl hluchý na jedno ucho, což pro natáčení muzikálu nebylo právě ideální. (Puyi)
  • Tímto filmem se Barbra Streisand zařadila do elitního seznamu herců, kteří dostali Oscara hned za první filmovou roli. (Krissty)
  • Frank Sinatra byl vážně zvazován do role Nickyho Arnsteina, ale Barbra Streisand byla zásadně proti této volbě. Role nakonec připadla Omaru Sharifovi. (Karlos80)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama