Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

První generace superhrdinů se skoro sto let starala o to, aby byl svět v bezpečí. To samé se teď očekává od jejich dětí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (64)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako něco z přelomu tisíciletí, co se po dvaceti letech v zapomnění dostalo na Netflix. Není to dobrý! Je tam Josh Duhamel, obsahuje to řadu nechtěně vtipných momentů, celý je to děsně vážný, barevný a hloupý. Opravdu nepotřebujeme doplňovat Zimního vojáka, Supermana ani Lois, Šípa, Bleska, Jessicu Jones, Kluky, Deštníkovou akademii, Wandu, Watchmeny, Agenty štítu, nebo snad všechno to, co vzniklo před tím a co vznikne po tom, o Jupiter's Legacy (protože už některý ty zmíněný jsou mnohdy generický a špatný až běda). Tahle show nedělá nic líp a spíše selhává v základech, než aby hýřila originalitou, nadsázkou a vtipem. Ne každej komiks vzniknul pro filmový plátno nebo televizi, a ne všichni tvůrci si můžou dovolit podle nich něco točit. Je načase najít novej trend, protože super hrdinové začínají bejt stejně trapní a otravní jako zombies… nebo Hra o trůny. ()

DaUr 

všechny recenze uživatele

1. série [po 4. epizodě] - 40 %. Po The Boys a Invincible další z řady superhrdinských seriálů pokoušejících se vnést do žánru více realismu a postavit protagonisty proti "lidským" problémům. Tentokrát ale trefa vedle, bez jediné sympatické postavy, bez jediného originálního - byť jen dílčího - nápadu, a s neuvěřitelně otravně roztřesenou kamerou - což je paradox, protože akce, kde by taková kamera dávala určitý smysl, je v prvních čtyřech epizodách pomálu. - Rozhodnutí Netflixu seriál zrušit po první sérii vítám, protože mi to usnadnilo rozhodování jestli dát zbytku první série šanci. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo zfilmoval moji oblíbenou Černou palici, chtěl bych, aby výsledek vypadal přesně takhle. Prostě jako superhrdinský seriál, který nezapomíná na to, že superhrdinové jsou taky lidé a mají problémy jako každý druhý. Zaletět si k Marsu? Dobře, ale cestou zpátky se stav v čistírně. A tak podobně. Když jsou dobré postavy a dobrý scénář, člověka pak baví obě ty polohy, a to se Jupiter's Legacy povedlo. Ve výsledku je sice první série hlavně příprava na druhou, v níž se to patrně (podobně jako třeba v Doom Patrol) rozjede do ještě větších obrátek, ale bavil mě každý díl, ať už se odehrával v současnosti nebo ve třicátých letech, kde tvůrci zrod superhrdinů vyprávěli pomocí stoprocentně lovecraftovského příběhu. Tohle se Netflixu vážně povedlo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela jistě nejde o alternativu k The Boys, takže pokud je někdo zklamaný, nejspíš za tím stojí poměrně zcestná očekávání. Jupiter's Legacy má mnohem blíž k světu Watchmen nejen díky realističtějšímu zasazení postav do běžného světa, ale také díky dospělejšímu pojetí. Akčních scén není mnoho a vůbec to nevadí. Hodně se mluví a jde se pod kůži postav i vztahů mezi nimi. Méně akce je i díky tomu, že jedna z dějových linek se odehrává ve třicátých letech a ukazuje nám jak vznikli první lidé se schopnostmi. Odtud se v poměrně krátkých intervalech skáče do současnosti, kde se řeší morální a etická dilema, sledujeme názorové neshody nejen mezi dvěma generacemi superhrdinů, ale především rozpad původní šestky "vyvolených". Hodně se mluví, ale protože jde o originální přístup ke komixové tématice a je to dobře napsané, mě osobně se to líbí. Ovšem chápu i mladší ročníky, které zívají nudou. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vážně hodně těžké na hodnocení. Hlavně z toho důvodu, že kdybych viděla před měsícem, napíšu tohle: naprosto skvělá show o hrdinech, která nikam sice nepospíchá, ale zároveň jí nic nechybí. Sice trochu civilní, ale to zase tolik nevadí. Navíc poslední dva díly byly napínavý jako kšandy, nechaly mě s milionem otázek a cliffem jako prase, kdy se ukáže, že nic nebylo tak, jak to na první pohled vypadalo. No, jenže já viděla teď, takže bych napsala tohle: show s milionem otázek, ale jenom stovkou odpovědí a konec, kterej vyprudí je ta nejstrašnější věc pod sluncem. Ale střízlivým pohledem člověka, kterýmu to je líto napíšu: škoda, mě se to líbilo... ()

Galerie (213)

Zajímavosti (2)

  • V první epizodě popíjí Sheldon Sampson (Josh Duhamel) v jedné ze scén české pivo Pilsner Urquell. (EMMY)
  • Proměnit Tylera Manea v Blackstara zabralo vždy asi tři hodiny. (ČSFD)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Reklama

Reklama