Tento pamětnický snímek o Angličance, která čelíc hrůzám války dál pěstuje své výstavní růže, zahrál na vlasteneckou strunu americkému publiku a stal se kasovním trhákem č. 1 roku 1942. Greer Garsonová utěšující vyděšené děti v bombových krytech či zajímající nepřátelské vojáky předvedla v titulní roli impozantní oskarový výkon. Když Hilter se zdál ďáblem, paní Miniverová andělem... (oficiální text distributora)
golfista
Ukázka síly ducha angličanů za druhé světové války prezentovaná na rodině Clema a Kay Miniverových a jejich přátel žijících v odlehlé části Anglie. Výborně natočené drama po právu oceněné šesti Oscary (z dvanácti nominací).(22.3.2004)
Houdini
NFR 2009, Oscar 6 : Nejlepší film, Režie, Herečka HR - Greer Garson, Herečka VR - Teresa Wright, Kamera ČB, Scénář + 6 nominací: Herec HR - Walter Pidgeon, Herec VR - Henry Travers, Herečka VR - Dame May Whity, Speciální efekty, Střih, Zvuk(11.3.2004)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $13,500,000║Tržby Celosvetovo $-║(16.12.2009)
betelgeuse
Byl by to lepší film, kdyby se paní Garsonová tolik dramaticky neksichtila (svícením vybělená antická socha s pozvedlým pravým obočím) a Wyler ji tak ochotně nenastavoval kameru...(13.2.2009)
lesumir
Velkolepé.(29.7.2009)
Exkvizitor
Průměrné melodrama plné klišé, ovšem s několika silnými scénami (působivý je zejména výjev z rodinného bunkru během bombardování), celkem zdařilé jsou i některé dialogy. V druhé polovině filmu nabírá na síle propagandistická linie, která se snaží ukázat, že válečné úsilí stmeluje dohromady všechy třídy britské společnosti, od aristokracie (lady Beldonová) přes vyšší střední třídu (paní Miniverová a její idylická rodina) až po nižší vrstvy (služebná Miniverových a její snoubenec). Skutečnost, jak jí dokumentuje "Válečná deník" George Orwella však byla diametrálně odlišná: Orwell se dokonce domníval, že arogance a sobectví vyšších vrstev, které nepolevily ani za války, povedou zákonitě k revoluci...(31.7.2011)
Wiliem
Vynikající film který dokáže v divákovi probudit pocity radosti a štěstí a stejně tak na druhou stranu pocity hrůzy a utrpení tak mistrně že mu nelze nic vytknout. Opravdu působivé dílo. 100%(5.9.2009)
TO
Pohled na část života jedné rodiny před a během války, všechny jejich různorodé, ať už komické, romantické nebo smutné příhody jsou vynikající, nádherně za sebou naskládané bez hluchých míst. Klasické rodinné melodrama a dramatický válečný film v dokonalém spojení.(9.1.2006)
Almásy
narodovecka snimka ktora vyraza dych aj po sestdesiatich rokoch. strhujuci vykon hlavnej hrdinky alebo vynikajuca rezia williama wylera- pri kazdej sirene som tajil dych robia s pani miniverovej jeden z najlepsich filmov vsetkych cias. velmi silny film. patos, britsky prizvuk, caj o piatej a hlboke posolstvo.(1.3.2008)
ddf76
Uz trochu zastaraly valecny film. Z postav pristi moudra, jak z islandskych gejziru. Chapu, ze v te dobe byla valka a obyvatelstvo potrebovalo proste hrdiny, ale jak je zmineno v zaveru Amerika potrebuje penize, tak si kupujte valecne obligace hovori za vse, proc byl snimek natocen.(12.9.2009)
dr.fish
Wyler opět nezklamal. Film točený přímo za války je autentickou výpovědí a je to z něj cítit. Pro nás je určitě dost drsné sledovat ty suché anglické dialogy zdánlivě prosté jakýchkoli emocí. Jak říkal Machatý (Kaiser) v Tmavomodrém světě: "Obdivuju ten jejich klid. Na to Hitler dojede, protože je cholerik!" Starý film, ale pžekelnul čas a je pořád dobrý. 90%(27.11.2011)
vitekpe
Nechapu, kde jsem doted spal... Jeden z nejkrasnejsich zazitku s filmem, a okamzita katapultaz do me "Top20"... Doslova nadherny anti-valecny film a nejhlubsi poklona pro Williama Wylera, Greer Garson, Teresu Wright a dalsi zucastnene.(1.3.2009)
Pavlin
Příběh jedné rodiny v sužované válečné Anglii.Film o osobní statečnosti a síle lidského ducha tváří v tvář nebezpečí a smrti.Zcela odlišný pohled na válečné útrapy.(27.10.2010)
TomekR
Velmi působivý a dojemný příběh. Na svoji dobu vzniku roku 1942 dobře zachycené drama rodiny, kdy Anglie byla sužována leteckou válkou. Zajímavý pohled na "obyčejný" život anglické rodiny té doby, kde sounáležitost rodiny a láska si podává ruce se smutkem a dopadem války.(17.5.2009)
Huguette
To byl silný zážitek! Nejen filmově - vizuálně jsem si to ohromně užila, ale i svou myšlenkou. Stačilo si představit, že se něco takového dělo a brečela jsem. A oni to udělali v roce 1942! Předpokládám, že tehdy to bylo ještě o to silnější. A jaké to asi bylo pro Greer Garson, která byla rodem Angličanka? Spousta takových otázek se mi honila hlavou a cvičilo to se mnou. A k filmu jako takovému - velice oceňuji, že humorná stránka byla příjemně vybalancována s tou tragickou, exictují díla, kde se tyhle dvě roviny hádají, tady jsem nic takového nepozorovala. Další význačný film od pana Wylera! 4,5 *(30.10.2011)
Atron
Klišé. Asi byly tehdy takové filmy nutností, ale teď už se to nedá.(12.1.2012)