Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Červený koberec, zářící reflektory, ječící fanoušci, fotografové honící se za nejlepším snímkem, kameramanské štáby čekající na rozhovory – premiéra se blíží a největší filmová hvězda Marvin Bosch (Elyas M’Barek) je netrpělivě očekávána. Ale ta nepřichází. Rozhovor se zákeřnou bulvární novinářkou Bettinou Bamberger (Alexandra Maria Lara) vysílaný v přímém přenosu se totiž strašně nevydařil a Marvin před novináři i fanoušky prchá ulicemi města. Jeho zoufalý útěk skončí v hodně alternativním divadelním stand-up klubu Theatre 3000, kde se seznamuje se s jeho šéfkou Friedou (Lucie Heinze), která jej v tomto pomalu krachujícím podniku ukryje. Frieda se od jeho fanynek naprosto liší, vůbec nic si z něj totiž nedělá, jako emancipovaná mladá žena podobnými muži spíše opovrhuje. S takovým přístupem se Marvin zatím nesetkal. Díky ní však prožije bláznivou queer párty v masce klitorisu (přece, aby ho paparazzi nepoznali) a postupně zjišťuje, jak křehká a pomíjivá je sláva a že štěstí může najít tam, kde by ho nejméně čekal. Podaří se jim zachránit klub, obnovit Marvinovu pověst a dát opravdové lásce skutečnou šanci? A to vše pod bedlivým dohledem užaslé veřejnosti? (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (19)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Elyas M`Barek v netradičnej vážnejšej polohe, aj keď sa oficiálne jedná o komédiu. Nie je to až tak celkom komédia, keďže tu bolo málo vtipu či recesie typickej pre tohto herca. "Pán učiteľ" tak povediac stratil gule a dal sa na priemerný snímok, ktorý varí z kaše klišoidne podobných snímkov, ktorých je natočených kopec, a aj preto v zásade neprinesie nič nové. Ako jednohubka k vínku fajn, ale čakal som podstatne viac. Tentokrát sa plne stotožňujem s tunajším hodnotením. 50 % ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes už stačí, že sa réžie chopí nejaká radikálna feministka, urobí z filmu guláš, kde budú všetky súčasné zvrátené témy, a má reklamu, úspech, uznanie od nositeľov rovnakých "hodnôt" ako ona. Zaručený recept na úspech v tzv. liberálnych kruhoch. Už len úvodná scénka, kde ženská rozoberá, či je v pohode masturbovať pri istom druhu porna naznačuje, kam sa bude ten skvelý humor uberať. Potom je to všetko už len o veganstve, queer, fašistkách z metoo, feminizme, lesbizme, vrchol ženskej krásy je vystrihaná militantná chudera, pretože pleš je to čo fakt na ženách dnes letí, nezabudne sa ani na rasizmus či mizogýniu. Je tam všetko, čo progresívni donori potrebujú a tak sa film stal len výhodným biznisom. O humor nejde, ten svoj klimax zažíva básnením o klitorise, čo však neviem či bezpohlavných queer trochu neuráža. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sympaťák Elyas M'Barek, jehož charizma dokázalo zpříjemnit i několik ne uplně zdařilých německých filmů, tentokrát hraje tak trochu sám sebe - německý sexsymbol, kterého nepříjemně pronásledují fanynky i bulvár. Jeden útok bulváru ho během minimalizace škod na jeho pověsti nažene do dočasného útočiště v uvědomělé woke-feministické divadelní komunitě a dožene ho k sebereflexi a možná i k nějaké katarzi nebo k přítelkyni... Liebesdings bych vůbec neoznačil za komedii nebo za romantický film (a dost mě pobavuje, jak plakát sice slibuje určitý typ příběhu, ale jede se k němu úplně po jiných kolejích). Je to spíš takové odlehčenější drama o přátelství a smíření se s minulostí, natočené svěže a s vědomím současné doby a realističnosti dnešních nástrah romance a bez pocitu trapnosti. Režisérka a scénáristka Anika Decker má talent psát vtipné hlášky a břitké dialogy a nebojí se bavit o sexu a vztazích otevřeně, což je velmi sympatická vlastnost našich západních sousedů. Doručila ale lidem drama bez stresu, komedii s vtipnými dialogy a obrazovým humorem bez výbuchů smíchu a romantický film, který nenabízí romantiku nebo silnou lásku, jen porozumění postav - to ve spojení s antiklimatickým závěrem nemusí nutně potěšit diváky, kteří to očekávali. Zbytek bude spokojen. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Věřil jsem, že půjde o další skvělou odlehčenou německou komedii, tak jak je většinou s E. M'Barekem v titulní roli zvykem. Bohužel v Liebesdings nic moc nefunguje. Zápletka je hodně prostá a nucená, děj nemá spád a působí roztříštěně a ani herci, kteří působí velmi toporně a málokdy věrohodně, situaci nezachrání. Pár úsměvných momentů tam je, ale jinak spoustu vogue monologů, co se převlékají za stand-up, ale zábavné to není ani trochu. Naopak je tam těch nucených myšlenkových směrů tolik, že to člověka začne nejen nudit, ale i otravovat. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Srdeční záležitost má trochu zavádějící PR. Rozhodně to není to, co čekáte podle anotace filmu. Romantická linka je velmi okrajová a to i vlastně hlavní hrdina a hrdinka... Páteř filmu tvoří v podstatě odlehčené a sem tam humorné přednesy na současná společenská témata (ve filmu to nazývají stand-up vystoupeními, ale upřímně, to je další záminka pro monology, tohle stand-up prostě není). Tvůrcům se do toho ale nedaří dostat lehkost a hravost, takže to někdy vyznívá dost toporně až akademicky navzdory tomu, že humor v tom sem tam je. Všechno ostatní je nicméně těmto přednesům podřízeno, takže máte občas pocit, že postavy a příběh tam jsou do počtu. Pokulhává i atmosféra, tempo film prakticky nemá. Trošku to vypadá, že monology vznikly dřív než příběh a ten se tam pak vlastně nevešel. Mnoho témat a žádné pořádně. Snad vážnější zpracování by tomu paradoxně pomohlo víc, takhle to absolutně nefunguje v žádné z rovin, komediální, příběhové, osvětové, atmosférou. Film má navíc opravdu dost postav, takže ve výsledku není pozornost věnována dostatečně vůbec nikomu. 50% (Das Film Fest 2022) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2022 reportáž odhalila, že verejná televízia sa zdráhala ukázať upútavku na film kvôli nadrozmerným tampónom v traileri. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Berlíne (Nemecko). Natáčanie sa začalo koncom februára 2021 a skončilo začiatkom mája po 38 dňoch nakrúcania. (Arsenal83)
  • Vonkajší pohľad na "Theater 3.000" je v skutočnosti vchodom do Sophiensaele, známeho divadla múzických umení v Berlíne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama