Reklama

Reklama

Husarská balada

  • Sovětský svaz Gusarskaja ballada (více)

Obsahy(1)

Romantiku, dobrodružství, historické drama i chytlavé melodie – to vše nabízí film slavného ruského režiséra Eldara Rjazanova (Neuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku, Karnevalová noc). Vyprávění se soustředí na osudy mladé ženy, která se rozhodne přidat k oddílu husarů, aby mohla bojovat proti Napoleonovi. Převleče se tedy za muže a vydá se do tábora, kde na ni čeká největší dobrodružství jejího života. Drsný styl husarů, souboje, ale také první zamilování – to vše provází dívku na její cestě ke štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Rjazanovovi sa podarilo sfilmovať operetu Gennadija Gladkova "Kedysi dávno" s povestnou ľahkosťou a šarmom. Kostýmna romanca s pesničkami z dôb napoleonských vojen rozpráva o mladej dievčine, ktorá sa zamiluje do husárskeho poručíka a chce ho nasledovať do vojny. Preoblečie sa za muža a so starým verným sluhom zažijú veľké dobrodružstvá medzi husármi. Film ponúka chytľavé pesničky, šermiarske súboje a humor. Larisa Golubkina v úlohe Šury je očarujúca a hoci nevyniká obzvlášť krásou, diváka si získava svojou neutíchajúcou energiou. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Ani odstup času nemůže omluvit, že se jedná o hloupoučký operetní příběh s naivními replikami a přehrávajícími herci, kterému filmové plátno víc ublížilo, než pomohlo. Co se zkrátka snese v operetě na film nestačí. ()

Reklama

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Natočit tento snímek Francouzi tak má asi větší tempo a víc humoru. Děj plyne tak jako většina ruských povídek, než se nadějete, je konec a vy jste ani nepostřehli gradaci příběhu. Melodie mi chytlavé rozhodně nepřišly, krom první písničky co zpívá Šura. Opět přehodnocení na písničky si musíte zvyknout. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film neztratil ani po několka desetiletích glanc.Pohádka ve které se upozadili násilí a vyzdvihli lásku.Vynikající kostýmy Vynikající zpěv a hudba..Bylo jasné že herci si natáčení užívali.A v neposlední řadě vynikající srozumitelný dabing.Já jsem si film maximálně užila. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama