Člověk ze Západu

Westerner, The

Western

USA, 1940, 100 min

William Wyler

Oscar 1 : Herec VR - Walter Brennan + 2 nominace: Výprava ČB, Námět(11.3.2004)

Western, který docela zajímavě střídá polohy (komedie, romantika, vyhrocené drama) a který má dvě zásadní přednosti: úžasnou kameru G. Tolanda (scéna požáru!) a oscarový výkon Waltera Brennana v roli soudce Roye Beana.(10.4.2010)

• RHK

Nezaměnit s westernem MUŽ ZE ZÁPADU / ČLOVĚK ZE ZÁPADU ( MAN OF THE WEST / 1958 ), režie: Anthony Mann, v hlavní roli opět Gary Cooper. Trailer k filmu Člověk ze Západu (Westerner; režie William Wyler): http://www.tcm.com/mediaroom/index.jsp?c116163(29.9.2009)

70% Western není špatný, ale příliš mu nesedí ten ukecaný komediální začátek. Pak to přejde do úplně jiné polohy a konec je docela dojemný. Hlavní devízou je charisma Garyho Coopera a skvělý výkon Waltera Brennana, i když Soudce Roy Bean v podání Paula Newmana se mi líbil mnohem víc.(23.8.2010)

Tento film byl uveden v naší filmové distribuci začátkem 70. let, pod názvem MUŽ ZE ZÁPADU 1940.(20.3.2008)

• ddf76

Neplette si tento film z filmem z roku 1958, ktery davala CT2. Tenhle film nebezel na CT2 21.1 2007.(21.1.2007)

´Další z vynikajúcich westernov konca 50 -tych rokov so slávnym Gary Cooperom... skveký dej, herecké výkony, scenár, široké plátno a akcia - to všetko zanechalo veĺmi dobrý dojem.....(28.11.2009)

Nejlepší western (film) Garyho Coopera!!!(4.1.2003)