Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé vesnice se chystají na Velikonoce, chlapi před hospodou komentují zelené pivo a nebezpečí chemtrails, když oslavu na návsi naruší náraz dodávky do kašny. Řidiči se podařilo zmizet, lidem je ale jasné, že šlo o teroristický čin. Bezpečí celé vesnice teď závisí na hasičích, na jejich odhodlanosti a akci. Miroslav Krobot hraje náčelníka hasičů, pro něhož celá situace znamená nebývalou vzpruhu. Michal Isteník představuje jeho zástupce, jenž poprvé poznává, co to je mít přehnaný strach o rodinu. Má dobré srdce, jen moc věří tomu, co mu kdo řekne a co zjistí na internetu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (218)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Nejen  na debutanta vážně moc pěkné! Tady by se mi líbilo zařazení do komediálního dramatu.  Podle ukázek se mohlo zdát, že půjde o absurdní jízdu, možná ve stylu Havelkových filmových počinů. Výsledek je určitě jiný, ale kdybych měl ještě zůstat u Havelky.... Tak bych řekl, že od  nepřekonatelných  Vlastníků jde   o nejlepší český kino film, co jsem viděl. Pomalé tempo  autenticky a zároveň vtipně  zachycující   atmosféru  ospalé díry, ani ten cit pro pověstné Formanovské trapno (inspirace pana režiséra) tady nechybí. A pokud jste si přečetli v recenzích, že konečně vznikla komedie, která se šiřitelům dezinformací nevysmívá, ale naopak k nim přistupuje s citem a pochopením...a berete to jen jako nějákou těžko uchopitelnou  recenzentskou frázi (jak přišlo před návštěvou kina mně:D)  tak si vážně na ten  příběh Standy a Broňy z Velikonoc zajděte, jinak vám nemůžu dát rozhřešení.  Mezi skvělým Instenikem, opět skvěle mimoňským Krobotem (hergot, tomu to sedlo!!) panovala tak vynikajcí chemie a  jejich postavy byly tak  dobře  plastické, že mi bylo jejich v jádru dobrosrdečných hasičů i líto a jejich největší rozkol po dobu filmu byl pro mě možná nejsilnější moment, i   když jsem  na druhou stranu viděl , co způsobili  a celý příběh je konfrontován s náboženstvím, Kristovým umučením a  dějovou linkou faráře, což je další zajímavý prvek. Ono by se to nemuselo zdát, ale ten scénař je fakt skvěle a komplexně promýšlený. Vzhledem k vietnamské večeřce se svitícím nápisem ,,Open´´, (:D), k pomyslné dokonalosti už nic nechybí. Film navíc skvěle otevírá a uzavírá znělka rozhlasu. Tak všichni povinně kouknout. K dispozici bude pivo, limo, klobásy i cukrovinky pro nejmenší. Já osobně si fakt myslím, že jde o skvost. A jenom mě mrzí, v jaké jsem menšině. ()

zdenny odpad!

všechny recenze uživatele

12 %. Co kdybych ja natocil film o ceske mladounke sestnactilete holce, kterou znasilnil muz cerne pleti? Asi bych byl za nacistu a fasistu. Co je potom svazak Koloman, kdyz utoci na sve vlastni lidi? A co je kurva spatneho na tom, ze chlapi piji pivo? PS: Pred mozna ani desetiletim lide ve Svedsku nezamykali domy a auta. Dnes jim "modrooci blondaci" znasilnuji holky a strili v ulicich jine lidi. PPS: Radsi uz nepokracuji, protoze dnesni svoboda slova je jen pro nektere Kolomany. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Je to sice ta obvyklá pražácká projekce venkovanů s Krobotem (TM), ale upřímně, kdo se na nás za to může zlobit po tomhle a tomhle. Naopak je podle mě třeba vyzdvihnout s jakou empatií film s postavami pracuje a jak je obhajuje jako prosté oběti krize maskulinity. Hasiči již dva roky nemají co hasit, nad nimi si létají letadla, kterých sami nejspíš nikdy nevyužijí a sem tam přijde z města nějaká nová povinnost, jako že třeba již nesmí kouřit v hospodě, ačkoli tam sedí dokola jen ti samý čtyři lidé. Není divu, že z flustrace si vyrobí nový životní účel, v němž mohou být za hrdiny a bojovníky. Rybanský perfektně pracuje se třemi atributy: 1) statickou scénou zaplněnou povědomými artefakty a s perfektně rozloženými postavami (pro bonusový humor se fakt nebojte pátrat očima po záběru); 2) zvukovým druhým plánem ("Můžeme si tady zahajlovat?" "Duranga!" , nelidský řev v pozadí, když protagonista prochází nervózně nemocnicí); 3) .....ty vole ten třetí jsem teď zapomněl. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

No ty vole! Slovníkem tohoto filmu jsem čekal sračku o hovně. Ale po finišu musím říct, že se mi dostalo kurva skvělého nářezu! :o) Teď svůj slovník zpátky zmírním a dodám, že mě Kdyby radši hořelo chytlo už úvodními scénami. Absurdní humor rozložený do statických záběrů používá více režisérů s Royem Anderssonem v čele, ale tady mi podobný styl sedl snad poprvé po celou dobu – jednak k tomu přemýšlení, dlouhému tichu a realisticky strohým dialogům hasičů stojících nečinně vedle sebe se tu delší statické záběry (včetně poetických záběrů na pohyby oblohy) náramně hodí a krásně dotvářejí absurdní náladu.. a pak v momentech většího rozehrání děje se Rybanský nebojí použít klasických svižných střihů tak, že výhradně statická kamera nebije do očí. Povedlo se i zasazení do rozmezí velikonočních prázdnin, rámcování příběhu nejen hlášením mětského rozhlasu, ale rovněž opakovaným motivem oboustranné přátelské záchrany. Problém vlivu hrozeb prezentovaných médiemi a šíření dezinformací na chování a strach občanů je aktuální, nenávist rodící se z předsudků a okolitých podnětů asi věčná, střet s otázkou víry a místním farářem děj obohatil děj o další zajímavý pohled na téma... a vše graduje poctivě ab absurdum! S hořkým vtipem, kdy jsem se co chvíli výborně smál, ale zároveň u obou ústředních postav pociťoval kousek tragického dramatu a v závěru sílu nenásilného dojetí. Dostalo mě vyústění včetně posledního zvratu a můžu opět říct jen, že nářez! :o) Opětovně jsem si užíval zádumčivé minimalistické herectví Miroslava Krobota, přesně padnoucí do absurdního děje, a ani ostatní dobře zvolení herci film nezkazili. [90%] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZRUŠIT POMLÁZKU? VŽDYŤ TO JE ÚTOK NA NAŠE TRADICE!…“ Tak (ona pověstná) „Díra u Hanušovic“ dostala bratříčka. Hmmm… Jakej smysl má sledovat tyhle idioty? Nebo snad má vesnický buranství sloužit pro pobavení lidí z města? A úplně nejsmutnější je, že  to může bejt v mnoha ohledech přesný…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Volím si tebe Tomio! 2.) Myslím, že by se lidi neměli bát zbytečně.  ///                 PŘÍBĚH  **  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se ve Chvalnově ve Zlínském kraji. Hřbitov se nachází v nedalekém Roštíně. (skudiblik)
  • Inspirací k námětu byl teroristický útok spáchaný Jaromírem Baldou v roce 2017, kdy na železniční koleje pokácel strom. (Azurose)
  • Natáčení začalo v říjnu roku 2020, hlavní část natáčení probíhala ale až v únoru a březnu roku 2021. Několikadenní mrazy donutily filmaře dokonce natáčení pozastavit. (Azurose)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

Febiofest sa po dvoch rokoch vracia do kín

15.03.2022

Medzinárodný filmový festival Febiofest Bratislava začína 16. marca do kinosál uvedie 75 filmov. Tie budú rozdelené v 8 sekciách – V strede Európy-súťaž krátkych filmov; V strede Európy – mimo súťaž,… (více)

Reklama

Reklama