Reklama

Reklama

Epizody(6)

Tentokrát jsme pro diváky připravili seriál, která nás zavede do prostředí vrcholového sportu osmdesátých let. Jeho protagonisty jsou mladí muži trénující atletiku a v jejich centru Ondřej (S. Skopal) a Michal (J. Čenský). Ondřej Vesecký je držitelem evropského rekordu na 1500 metrů, mistrem Evropy, je hvězdou ve sportu i ve svém soukromí. Má přítelkyni Lenku, pevné zázemí a dobrého trenéra. I když to vypadá, že Ondřej nemá konkurenci, objevuje se najednou mladý, talentovaný běžec Michal Klánský, který se pro Ondřeje Veseckého překvapivě stává vyrovnaným soupeřem, s nímž napříště bude bojovat o mílařský trůn. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

celticek 

všechny recenze uživatele

Jako dítě si samozřejmě nejvíce vybavuji závěrečnou epizodu a scénu v tunelu. Vůbec jsem si nepamatoval, že nejdůležitější linka je přátelství Veseckého a Klánského. Taky tam máme solidního zmrdéčka Brzobohatého a jeho protiklad Čepka. Ženské jsou tu bez výjimky mrdky, hlavně ta, co dala přednost Vašutovi. Ovšem až na Alenku:) Nejvíce mi imponuje návrat na vrchol ze dna, dobrý byl i závod s tramvají. Ondřej říká, co si myslí, a leckdy mu to způsobí těžkosti. Nakonec ale zmrdi utřou. Odcházet se má v nejlepším. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Pot a slzy. Slušně proporčně rozvržený a scénáristicky rozvíjený příběh o vytrvalosti, motivacích, vítězstvích a prohrách. Na to, kolik toho bije od očí po herecké stránce u marginálních postav, je výsledek s vážně pojatým příběhem a hereckými výkony postav nejen ústředních sportovců, ale i celé řady epizodních bafuňářů, stálicí seriálové tvorby. Režijní a hudební řemeslnost, kameramanská kvalita po stránce přispívání příběhu. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi největší seriálové překvapení, jaké jsem kdy zažil. Čekal jsem nějakou blbost typu Chlapci a chlapi a místo toho jsem se dočkal jednoho z nejpovedenějších českých seriálů o sportu, o přátelství a o nezlomné vůli. Seriál mě opravdu pohltil, o tom nejlépe svědí to, že jsem jej na Youtube zlhtnul během jednoho víkendu. Veškeré sportovní záběry jsou věrohodné, stejně jako trénink, ani na chvíli jsem neměl pocit nějaké trapnosti či křečovitosti. Budiž odpuštěny ty přechody na dlouhé tratě. A příběh? Líbí se mi, jak to bylo pojaté. Hlavní hrdina Ondra Vesecký není typický klaďas, kterého si oblíbíte od první minuty, ale v průběhu oněch šesti dílů si vás nadobro získá, přestože marně pátráte čím. Možná právě tím, že je to člověk s velkými chybami, stejně jako my všichni. Životní role Svatopluka Skopala, ale získal si mě i Jan Čenský a všichni další (o Čepkovi a Brzobohatém snad netřeba mluvit). Mistrovský kousek, který ve vás zanechá víc, než si myslíte. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Čistě jako fikční seriál ze sportovního prostředí je to bomba. Má to všechno, co dobrá TV zábava potřebuje. Má to spád, drama, fajné herecké výkony, ani chvíli to nenudí. A kupodivu to ani na chvíli nenadbíhá sebeparodii. Takže není o čem. Zbožnuju lidsky dojemnýho Větrovce, záporáky Brzobohatýho s Čepkem, samozřejmě Skopala v hlavní roli, sexy šviháka lázeňskýho Baselidese, v závěru se pak do vedení v oblibě dostává i Čenský. Rocky mě naučil milovat box, Lagaan kriket a Dlouhá míle běh. Škoda, že to prakticky na dvě dekády zapadlo, diváci o hodně přišli. ()

mogul01 

všechny recenze uživatele

Točit filmy o sportu a sportovcích tak, aby vypadaly věrohodně není jednoduché. Zde je ale vidět poctivá práce, tento miniseriál patří k absolutní špičce toho, co se u nás kdy natočilo. Vynikající hudba, skvělé pasáže z tréninků a závodů a velmi zajímavé postavy. A souboj s tramvají je prostě LEGENDÁRNÍ. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (46)

  • Televízny divák mohol nadobudnúť dojem, že zábery z maratónskeho behu v poslednej časti boli skutočne z vrcholnej medzinárodnej športovej akcie, ale nebolo to tak. Všetko bolo točené výhradne pre seriál. Búrlivo fandiaci diváci lemujúci celú trať zabezpečoval komparz, vrátane príslušníkov ZNB. (Zdroj: behej.com) (Raccoon.city)
  • Tréning bol väčšinou dvojfázový, ale herec Svatopluk Skopal (Ondřej Vesecký) sa nebál ísť aj do tretej fázy. Tým sa náročnosť približovala tréningu vrcholových bežcov, pretože trénovali štyri až šesťkrát týždenne. (Raccoon.city)
  • Bežec Ondřej Vesecký (Svatopluk Skopal) sa v seriáli pretekal s električkou, nesmrteľnou pražskou legendou menom T3 na linke 18, ktorá ešte dodnes jazdí. Pretekali sa na 6 zastávkach až dokým Ondřej nespadol. Táto vzdialenosť je zhruba 7,5 kilometra, ktorú prejde električka za zhruba 24 minút. [Zdroj: bezky.net] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama