Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oficiální dokument z 6. říšského sjezdu NSDAP v Norimberku 4.-10. září 1934. Po II. světové válce v mnoha zemích trezorový film. (oficiální text distributora)

Recenze (214)

lamps 

všechny recenze uživatele

Ty lidské zrůdy věděli dobře, co a jak dělají. A Triumf vůle splnil svůj účel v tom smyslu, že nejen tehdejším německým fanatikům, ale i všem budoucím nezasvěceným generacím zdůrazňoval a zdůrazňuje, kam až může jeden národ v celém svém generačním rozsahu dojít, když se nechá strhnout nelítostným nacionalismem a pocitem vlastní nadřazenosti. A zatímco tehdy sloužilo toto poselství coby nástroj upevnění nacistické moci a vrchol důmyslné propagandy, nyní funguje naopak jako důležité varování a snad i poučení. Nehledě na to, jak propracované nebo jednoduché schéma dokument má, svou sílu a podnětnou historickou reflexi si zachová už navždy... ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Celé Německo nám leží u nohou... Německo pochoduje v nás a Německo nás následuje! --- A tak dnes slavnostně slibujeme, že každou hodinu, každý den budeme myslet na Německo, na lidi v Říši a na náš Německý národ. Německému národu! Sláva vítězství! Sláva vítězství! --- A tak vás zdravím, jako mé staré a věrné muže z SA a SS! Sláva vítězství! --- Vždy se najdou lidé, kteří jsou skutečně aktivní bojovníci a očekává se od nich víc, než od milionů řadových občanů. Jim jednoduše nestačí říci si: „Já věřím". Radši si řeknou: „Já bojuji"! --- A lidé znovu přijdou a znovu se setkají a znovu budou šťastní a inspirovaní myšlenkou, že Hnutí žije v našich členech, a že jediné Hnutí je symbolom věčnosti! Ať žije Národně-socialistické Hnutí! Ať žije Německo! --- Strana je Hitler! Ale Hitler je Německo, tak jako Německo je Hitler! Sláva vítězství! Tenhle dokumentární skvost by se měl povinně promítat na středních školách, aby lidé plně pochopili nebezpečí plynoucí z nacismu a nic podobného se již nemuselo opakovat. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Velká představovačka nácků a nekonečné pochodování davů a skoro dvě hodiny hajlování. Mezitím proslovy, jejichž rétorické kvality jsou všeobecně známy, a když se člověk pozorně dívá i poslouchá, tak musí chtě nechtě dát Lebonovi s Freudem zapravdu. Německým národem v té době vskutku probíhala psychická nákaza v té největší možné míře. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Těžké, přetěžké hodnotit tento film. Během hodiny a tři čtvrtě jsem se pokusila oprostit od jakéhokoliv historického kontextu a soustředit se čistě na film jako takový. Asi se mi to podařilo. Snímek Triumf vůle je sice propagandou toho nejtěžšího kalibru a na této rovině ho lze jednoduše odsoudit a asi to bude správné. Je nebezpečný v tom, jak všechny ty hrůzy doby minulé maskuje nádhernými obrazy, krásnou a tklivou hudbou, procítěnými projevy o tom, jak se všichni budou právě teď mít dobře, jak ukazuje nadšené davy věřící v lepší zítřky. Film hraje na city a diváka sráží svou monumentálností na kolena stejně, jako to dělaly například církevní stavby - všechny ty ohromné chrámy, jejichž poselství v tomto bylo jasné. Ideální film pro polemiku na téma dokument a etika. Výtečná a inovativní forma a hrůzný obsah na druhé straně. Je na každém, jak se s tímhle filmem vyrovná. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle je maso. To se zkrátka nedá jinak hodnotit. Když už jsem dal 5* Věčnýmu židovi, tak musím i zde, protože nutno uznat, že Věčný žid byl kvalitně odvedenou propagandou, ale po filmařské stránce to žádnej velkej nářez nebyl, ale tohle je neskutečně vymazlená záležitost ať už perfektní kamerou či neuvěřitelně frenetickou atmosférou ať jde o různé projevy, vojenské přehlídky nebo různé pochody, tak tu vyniká i neuvěřitelný smysl pro detail a velký filmařský cit. Obsahově to může být vnímáno rozporuplně, ale ve své době to muselo svůj účel splnit dokonale. Dostal mě třeba takovej detail v čase 8:20 kdy kolona s Vůdcem projíždí městem a zdraví ji davy nadšených lidí a v záběru se objeví kočka která sedí na okně a celé to pozoruje. Už jsem jenom čekal kdy zvedne pravou packu a zahajluje. Jinak Áda určitě nebyl nijak extra schopný politik nebo vojevůdce, ale mluvit a zfanatizovat davy uměl jako nikdo. Při pohledu na ten jednotný a semknutý národ přesvědčený o své nadřazenosti nad ostatním světem mrazí. Rozhodně nezakazovat! Tohle je kus historie.100% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (23)

  • Titul filmu vymyslel sám Adolf Hitler. (Cimr)
  • Leni Riefenstahlová, dříve nadějná herečka a tanečnice, se celý život bránila tomu, že by byla propagandistickou režisérkou. Na natáčení nevzpomínala v dobrém a dokonce tvrdila, že dělala vše pro to, aby film nemusela realizovat. (Cimr)
  • Film byl během války sestříhán a vznikl dvouminutový parodický klip Lambeth Walk (1940). Josef Goebbels, nacistický šéf propagandy, se údajně po zhlédnutí této legrácky rozzuřil a opustil sál. Cestou kopal do židlí a nadával na drzost spojeneckého střihače. (Coldrex)

Reklama

Reklama