Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Džej Dý Morgan je sympaťák každým coulem, takže není divu, že jsem mu jeho psychopatického záporáka Negana ve Walking Dead nevěřil nikdy ani vteřinu. Zato postava oportunistického, ale zároveň i charakterního a charmantního novináře Fenna, byla napsána snad přímo pro něho a je radost ho v téhle roli pozorovat. A dalo by se i říct, že jeho role a jeho charisma celý film táhnou. Ovšem zaujalo mě i několik jiných herců a hereček a navíc jsem měl pocit, že celková atmosféra postrádá obvyklou strereotypní šablonovitost, na kterou jsem v podobných filmech zvyklý. A přitom vlastně dost dobře nechápu proč, protože děj je nabušený spoustou obvyklých klišé a nakonec dojde i na klasický poslední záběr, ponechávající otevřená vrátka pro případné pokračování (i když ten záběr byl přece jenom trochu jiný, než jaký jsem očekával a jaký se okatě nabízel). Ani vizuální stránka filmu není kdovíjak oslnivá a připomíná levnou televizní tvorbu, ale díky dobré (=klidné a pomalé) kameře má místy šmrnc áčkového kinofilmu. Zkrátka příjemná, pohledná a záživná záležitost, i když ve skutečnosti ničím extra výjimečná, ani originální. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Když už i špatné mainstreamové horory točené posledních cca 15 let působí ve srovnání s tímhle jako filmy s nějakou uměleckou hodnotou, tak nechci vidět, co nás na tomto poli čeká v letech následujících. Nemám rád lekačky. Nelekám se jich, protože jsou předvídatelné. Nebojím se jich, protože vysokou hlasitost nepovažuji za horor, ale za atrakci. Co se na něčem tak primitivním dá podělat? Jo, dá se to... A on vůbec celý snímek působí, jako kdyby jej netočil člověk, ale počítač. Není to doslova tragické (až na směšné efekty), ale tak generické, bez nápadů a bez koulí, že je mi těch pěněz, co to spolklo, opravdu líto. 30% ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

A mě osobně se to teda líbilo už od začátku. Má to dobrý příběh , myšlenku , která tu ještě nikdy nebyla (co kdyby za náboženskými zázraky bylo více) i zpracování. Je pravda, že triky jsou někde na úrovni nějakého céčkového hororu, ale zase hold každý nemůže být a nechce být James Wan. Bohužel se hold nepodařil konec spoiler kdyby ten kostel podpálila  i s nima třeba bylo by to lepší a mělo by to pointu takhle to vyšlo na prázdno. 80 procent ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

tyvole negan vzteky rozslape zkurvenou panenku a rozjede se kolotoc..cubka chodi porad ke zkurvenymu stromu - kde chytne sluch i rozkeca se (jo je nema) negan to nahrava ale je to starej ochlasta, takze ho ma kazdej vprdeli...no a tak nejak se tu objevi cubka z kruhu bez hlavy a snazi si to hrat na neco co neni...je to bidny, ale negan je proste sympatak, takze to slo..ale ty vole to uz nikdo neumi natocit kurva horor ?! 🥺 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Chcel som vnútorne veriť, že to nebude tak hrozné, no bohužiaľ, čísla v tomto prípade vôbec neklamú. Nerozumiem ako sa "The Unholy" dostal do kín. Myslím si, že mnohé filmy, ktoré sa tam nedostali vyzerali lepšie a podali lepší príbeh, kde sme mali aspoň nejaký náznak atmosféry. Pravdou je, že tento film je tak zlý, až sa cítim zle, že som toľko nadával na "The Banishing". Takže čo k tomu môžem povedať? Má to zaujímavý nápad a je fajn, že Jeffrey Dean Morgan, William Sadler a Cricket Brown to minimálne hrajú celkom dobre a nepôsobia ako mizerní herci. No čo viac sa dá na tom pochváliť? Atmosféru to dlho nemá absolútne žiadnu, príbeh je prevarené klišé a dokopy film neprináša nič inovatívne ani kreatívne a výsledok je dokopy len obrovské sklamanie a nedospeje to k ničomu. Úprimne si myslím, že keby sa naplní opačný scenár, tak by sme tu mali oveľa zaujímavejší film. Lenže to asi nejako tvorcovia nedomysleli. No pravdou je, že najväčším kameňom úrazu tohto filmu nie je jeho nudný príbeh ani jeho slabá atmosféra. Najviac zlyháva vďaka otrasnej produkcii, kde jednotlivé triky a skákačky pôsobia ako keby sme pozerali staré videá z niekedy roku 2008. Kde sme na celú obrazovku dostali strašidelný ksicht a vyplní to priestor... a bu. To je naše strašenie. Natočiť horory často nepotrebuje obrovské množstvo prachov a budget tohto filmu bol na podobnej úrovni ako mali filmy typu "Annabellealebo "Ouija". Tak ako je možné, že oprotí tým filmom toto nielenže je otrasný film, ale ešte aj vizuálne vyzerá, ako keby z toho skresali 80% peňazí? Neviem čo viac dodať. Ako horor to nefunguje, vyzerá to hrozne a štve ma, že ďalší skvelý nápad ostal takto hlboko pochovaný. Hodnotenie: D ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • O vizuálne efekty sa starali aj Česi. (EvilMatus)
  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama