Reklama

Reklama

Bob Mortimer

Bob Mortimer

nar. 23.05.1959 (64 let)
Middlesbrough, Teesside, England, Velká Británie

Biografie

Robert R. „Bob“ Mortimer je anglický herec, producent, scénárista a televizní moderátor původem z Middlesbrough. Když bylo Robertovi devět let, jeho otec zahynul při dopravní nehodě. Roberta a jeho tři bratry tak musela samostatně vychovávat matka Eunice. Robert je ženatý s Lisou Matthewsovou, mají spolu dva syny a v současnosti žijí v Kentu. Trpí revmatickou artritidou a před natáčením musí brát steroidy. Bob je známý především jakožto polovička dua Reeves a Mortimer.

Robert se dobře učil a po dobrém výsledku u maturit se rozhodl pokračovat ve studiích. Na Universitě v Sussexu získal bakalářský titul v Právu a na Universitě v Leicesteru získal magisterský titul (LLM) opět v Právu - zaměřeného na sociální oblast. Při studiích se angažoval v punkovém hnutí a byl členem několika hudebních skupin.

Po studiích se přestěhoval do Londýna a pracoval na právním oddělení Southwarkského zastupitelstva. Spolu s přítelkyní bydleli v Peckhamu. Práce ho příliš nenaplňovala a když se k tomu přidaly problémy ve vztahu, nechal se ukecat svým kamarádem k návštěvě hospody. Byla to taverna Goldsmith’s, ve které zrovna vystupoval Jim Moir se svým surreálním představením (již jako Vic Reeves). Mortimera nadchlo hned několik postav a po představení se dal s Reevsem do řeči. Dohodli se na spolupráci. Mortimer nejdříve pouze psal materiál pro představení. Později začal vystupovat ve vedlejších rolích, ve kterých pro pobavení Reevese a publika využíval své právnické vzdělání.

Jejich představení bylo v jižním Londýně stále více populární a Mortimer měl stále méně času na práci advokáta. Tu se později rozhodl přerušit kvůli televiznímu natáčení. Do právní praxe se po natáčení již nevrátil a naplno se věnoval komediálnímu vystupování. Spolu s Reevesem objížděli turné po Spojeném království. Pro Channel 4 postupně natočili VIC REEVES BIG NIGHT OUT (1989), THE WEEKEMDERS (1992), pro BBC: THE SMELL OF REEVES AND MORTIMER (1993), SHOOTING STARS (1993), BANG BANG, ITS REEVES AND MORTIMER (1999), předělávku z roku 2000 - RANDALL AND HOPKIRK (DECEASED) a CATTERICK (2004).

Skečový pořad The Smell of … a soutěžní pořad Shooting Stars jsou vítězi několika ocenění. Bob a Vic bývají často uváděni mezi nejúspěšnějšími double acty v historii britského humoru.

Steve "Splasher" Splasher

Herec

Host

Scenárista

Režisér

Seriály
2005

Tittybangbang

Reklama

Reklama