Reklama

Reklama

Lauro Chartrand

Lauro Chartrand

nar. 24.09.1965 (58 let)
Seattle, Washington, USA

Biografie

Lauro David Chartrand je americký filmový herec, režisér a především kaskadér. Narodil se 24.září 1965 v Seattlu. Když mu bylo šest let, přestěhoval se společně s matkou do kanadského Northern Saskatchewan, kde jeho matka koupila ranč. Již od svých osmi let věděl, co chce v životě dělat. Když ho totiž jeho matka vzala na natáčení filmu Chucka Norrise, zjistil, že chce být kaskadérem.

Svoji dráhu kaskadéra zahájil roku 1989 ve snímku MOB STORY, poté pracoval na téměř 200 dalších projektech. Jednalo se jak o seriály, tak o tv filmy, ale rovněž o velkorozpočtové trháky. Za zmínku stojí například tyto filmy: HIGHLANDER (1992), D-TOX (2002), X-MEN: THE LAST STAND (2006), čtvrtý díl INDIANA JONESE (2008), ale také další díl THE TWILIGHT SAGA: ECLIPSE (2010). Protože se již více než dvacet let věnuje tréninku bojových umění, zahrál si coby kaskadér i v typických akčních filmech. Spolupracoval například s Jackie Chanem, ale především s Chuckem Norrisem na mnoha jeho filmech a seriálu WALKER TEXAS RANGER.

S jeho hereckou kariérou už to tak slavné není. Lauro si sice zahrál už ve více než 30 filmech, ale jednalo se hlavně o menší role v televizních filmech a seriálech. V poslední době se Lauro začal věnovat také produkci a režii. Jeho režijní debut CHEMICAL EVIL (2009) bude vydán již brzy a Lauro se také chystá na režírování akčního filmu BORN TO RAISE HELL (2010), kde má hlavní roli Steven Seagal.

Lauro Chartrand, jež je považován za jednoho z nejlepších kaskadérů v Severní Americe, je potřetí ženatý a má dvě dcery a jednoho syna.

ssfan

Herec

Režisér

Reklama

Reklama