Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Mezinárodní festival studentských filmů Písek 2014

Mezinárodní festival studentských filmů Písek 2014

12.10.2014

Mezinárodní festival studentských filmů v Písku je akce pořádaná studenty nejen pro studenty! Mladí lidé z obou píseckých filmových škol pracují na vzniku každého ročníku festivalu od samého počátku a každý rok v něm zanechají unikátní otisk v podobě speciálního tématu, ve kterém se festival opakovaně nese. Minulý rok studenti dali najevo, že „vývoj nezastavíš" a nyní to plánují potvrdit. V říjnu Písek ve slavnostní atmosféře pohřbí minulý ročník festivalu a přivede ho opět k životu! Studenti společně s návštěvníky festivalu mají šanci „nechat se probudit studentským filmem"!

 

Tento rok se v Písku sletělo téměř 300 filmů z 39 zemí, z nichž odborná porota vybrala 39 nejlepších, které se utkají ve festivalové soutěži. Nejen studenti píseckých filmových škol tak mají možnost poměřit své síly s autory ze všech světových kontinentů, vyměnit si zkušenosti a připravit tak cestu svým dílům na stříbrná plátna kin. O vítězích rozhodne mezinárodní porota složená z šesti osobností. Ze Slovenska přijede legenda československého filmu - Juraj Jakubisko, který se také ujal funkce předsedy poroty. Filmy bude dále hodnotit český režisér Radim Špaček, německý režisér Jan-Gerrit Seyler, hudební skladatel Jan P. Muchow, hudební konzultantka a členka polské filmové akademie Małgorzata Przedpełská a konečně i z Velké Británie: Colin McKeown, který je známý především jako filmový a televizní producent. K tomu je pro Vás připravené exkluzivní promítání nového celovečerního filmu Radima Špačka Místa.

 

Filmový festival však nejsou jen filmy, ale i bohatý doprovodný program, co uspokojí diváky všech věkových kategorií. Ti nejmladší se mohou v písecké Sladovně zúčastnit workshopu Malování s „Malou z rybárny" a namalovat si vlastní sádrový magnet ve tvaru rybičky. Malá z rybárny je připravovaný celovečerní loutkový film a pro zvídavé diváky máme připravenou besedu s tvůrcem tohoto filmu, režisérem a výtvarníkem Janem Balejem. Nejen mladí filmoví tvůrci teď mají možnost získat informace o crowdfundingu – způsobu, jak financovat své projekty. Stačí přijít na workshop, který si připravila producentka Nelly D. Jeníčková. Absolvent FAMU a hudební kritik Pavel Klusák nás zavede do světa hudebních videoklipů, mistrů tohoto oboru, Michela Gondryho & Spike Jonze.

 

Hudbě se ve svém workshopu bude věnovat i Jan P. Muchow. Když už je řeč o hudbě, ta k festivalu neodmyslitelně patří. Každý rok po festivalových dnech plných filmu následují festivalové večery plné hudby. A nyní tomu nebude jinak. Hudební zážitek Vám přinese známá kapela Sto zvířat, vážně nevážná hudební skupina Vasilův Rubáš, jednočlenný orchestr Circus Ponorka, nebo hudební skupina Ráj Houbařů. Divadlo, koncerty, workshopy a studentské filmy. Festival poskytuje zábavu pro všechny věkové kategorie a může uspokojit návštěvníky s rozličnými zájmy. Podzimní Písek prodchnutý studentským filmem na Vás čeká. Více informací na www.filmfestpisek.cz.

Reklama

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

Zemřel režisér Juraj Jakubisko

25.02.2023

Československá kinematografie přišla o jedno ze svých velkých tvůrčích jmen, ve věku čtyřiaosmdesáti let totiž v pátek 24. února v Praze zemřel legendární slovenský režisér, scenárista, výtvarník a… (více)

Tým stojící za Jackass Forever čelí žalobě

Tým stojící za Jackass Forever čelí žalobě

10.08.2021

Na konci tohoto roku přichází do amerických kin čtvrtý díl kontroverzní série Jackass, v níž se parta bláznů tradičně pouští do nebezpečných kaskadérských kousků a bolestivých vtípků. Tým stojící za… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Šortky znovu v Pilotech, Oku a ve Světozoru

Šortky znovu v Pilotech, Oku a ve Světozoru

18.01.2020

15. Festival krátkých filmů Praha, pořádaný organizátory Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, se koná od 22. do 26. ledna 2020 v pražských kinech Světozor, Pilotů a Oko. Nabídne nejnovější… (více)

Další Jackass v roce 2021

Další Jackass v roce 2021

22.12.2019

Studio Paramount Pictures stanovilo premiéru čtvrtého filmu v sérii Jackass. Původně zábavní pořad na stanici MTV vznikl v roce 2000 a stvořili jej Johnny Knoxville, Spike Jonze a Jeff Tremaine, o… (více)

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Historicky největší filmová akce v ČR

Historicky největší filmová akce v ČR

29.05.2019

Ve dnech 1.6. - 9.7.2019 se uskuteční historicky největší festival českého nejvýznamnějšího období samostatné české kinematografie a současně i posledního období 35mm filmového pásu (1992 – 2010).… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Zeleného sršně čeká drsný reboot

Zeleného sršně čeká drsný reboot

16.11.2016

Michel Gondry (Věčný svit neposkvrněné mysli) se v roce 2011 poprvé a naposledy vrhnul na hollywoodský blockbuster. Jeho Green Hornet je celkem oblíbenou komedií, studio Sony ale doufalo v mnohem… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama