Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa filmového marketingu, díky které třeba jednou vyprodáte kino. Loňský ročník Duhové kuličky navštívilo osm reklamních expertů, mezi nimi například byl Otto Bohuš, nekorunovaný král českého copywritingu, filmovou reklamu první republiky přiblížila redaktorka serveru MediaGuru Kateřina Hlouhová, o hříších českého product placementu hovořil smícholog Petr Fridrich. I letošní ročník opět bude o velkých jménech, prvním z nich je Petr Pouchlý, jednatel společnosti Court of Moravia, zabývající marketingovým poradenstvím.

 

Nabídku zajímavých přednášek vedle toho doplní soutěž o nejlepší filmovou marketingovou kampaň. Minulý rok zvítězil slovenský trhák Kandidát, který porazil filmy Příběh kmotra, Babovřesky a Můj pes Killer. Letos se do finálového kola probojovalo celkem šest favoritů. Mezi nimi najdeme i nejvýdělečnější český film loňského roku – Tři bratři režiséra Jana Svěráka. Organizátoři se rozhodli jednotlivé soutěžící odhalovat postupně, už teď ale víme, že proti Svěrákovi půjdou do boje kampaně k filmům Zejtra napořád nebo Prvý slovenský horor. Absolutního vítěze vybere pětičlenná porota složená ze zástupců studentů i odborné veřejnosti. Budou mezi nimi loňský vítěz Viliam Štrelinger, pedagog Ateliéru Audiovizuální tvorby Univerzity Tomáše Bati Libor Nemeškal a student Fakulty marketingových komunikací Univerzity Tomáše Bati Marek Hnatiak. Čtvrtou porotkyní bude Barbora Pospíšilová, marketingová manažerka ČSFD.cz, do pátého křesla usedne zástupce Asociace komunikačních agentur, která projekt zaštiťuje.

 

Duhová kulička vám zkrátka dá skvělou představu o tom, jak se dělá filmový marketing, a kterými reklamními fígly zaručeně přilákáte diváka. Přestože zde získáte rady a kontakty k nezaplacení, vstup na přednášky vás nebude stát ani korunu. Know-how se tady zkrátka rozdává zdarma. Konferenci pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, a to v rámci odborného programu Film Industry, který je součástí 55. ZLÍN FILM FESTIVALU 2015. Duhová kulička startuje v úterý 2. 6. 2015 v Malém sále Kongresového centra ve Zlíně a skončí ve středu 3. 6. 2015 odpoledne. Další informace najdete na webových stránkách www.duhovakulicka.cz anebo www.zlinfest.cz.

Reklama

Související novinky

Ocenění 55. ročníku MFF Karlovy Vary

Ocenění 55. ročníku MFF Karlovy Vary

28.08.2021

Dnes večer proběhlo slavností zakončení 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Hlavní cenu letošního festivalu si vysloužil snímek v koprodukci Srbska, Francie, Lucemburska… (více)

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

Karlovarský festival startuje se Zátopkem

19.08.2021

55. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná již zítra. Odstartuje světovou premiérou nového českého filmu režiséra Davida Ondříčka Zátopek, který je věnován legendárnímu atletovi… (více)

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

Ceny české filmové kritiky – výsledky

Ceny české filmové kritiky – výsledky

02.02.2020

Nejlepším filmem roku 2019 byl českými kritiky zvolen road movie Staříci. Hraný debut Ondřeje Provazníka a Martina Duška o pomstě a spravedlnosti získal kromě nejvyššího ocenění na 10. Cenách české… (více)

14. Festival krátkých filmů Praha se blíží

14. Festival krátkých filmů Praha se blíží

21.01.2019

Příběhy nepoddajných žen z oblasti Amazonie, filmy oslavující a reflektující tvorbu fenomenálního švédského režiséra Ingmara Bergmana, kraťasy sekce La Quinzaine z Cannes, enfant terrible… (více)

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

Finále Plzeň - Grande finále domácí tvorby

12.04.2018

Zpráva všem, kdo mají rádi český a slovenský film! V Plzni koncem dubna proběhne už 31. ročník filmového festivalu Finále Plzeň, který nabídne to nejlepší z česko-slovenské filmové, televizní i… (více)

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Český lev u vás doma! Nominované filmy online

Český lev u vás doma! Nominované filmy online

26.02.2018

Křižáček, Bába z ledu, Po strništi bos, Špína, Svět podle Daliborka, Červená a další… Na Českého lva je letos v nejrůznějších kategoriích nominováno 15 filmů a většinu z nich můžete vidět online od… (více)

Polští orli

Polští orli

11.05.2016

Do sekce Ocenění přibyli Polští orli. Ocenění našich severních sousedů má za sebou teprve krátkou historii. Uděluje se od roku 1999 a momentálně oceňuje filmy a seriály v devatenácti kategoriích.… (více)

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama