Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde lahůdku pro ty, kteří se na filmy nejen rádi dívají, ale mají touhu sami něco napsat, natočit a poslat do světa. Kdokoliv z řad začínajících filmařů, amatérů či pouhých fanoušků filmu se mohou zúčastnit třídenního filmového workshopu, kde spolu s profesionálními tvůrci zvučných jmen natočí společný film, který bude k vidění na festivalech a na internetu, samozřejmě se jmény účastníků workshopu v závěrečných titulcích.

 

S námětem vám poradí úspěšný spisovatel Josef Formánek, autor takových románů jako Prsatý muž a zloděj příběhu, Mluviti pravdu nebo Úsměvy smutných mužů. Na scénáři zapracujete se scénáristou a zároveň investigativním novinářem Josefem Klímou. Své režijní nápady můžete konzultovat s legendou českého filmu Vojtěchem Jasným či s režisérem a scénáristou Danem Svátkem. Se střihem vám pomůže držitel pěti Českých lvů Alois Fišárek a s výběrem toho pravého soundtracku a komponované hudby pak skladatel a uznávaný kytarista Norbi Kovács. A to není všechno.

 

Ve filmu, který budete spoluvytvářet, budou hrát profesionální herci. Filmového workshopu v Telči, který je součástí desátého ročníku festivalu filmů o umění Art&film, se totiž účastní takové známé tváře jako Miroslav Táborský, Markéta Hrubešová, Lukáš Pavlásek, Václav Jiráček, Jan Plouhar či Petr Vaněk. To vše během tří nezapomenutelných dní a na jednom místě - v prostředí krásného telčského zámku, kde budou probíhat přednášky, konzultace, projekce i část samotného natáčení. Mnoho dalších jiných lokací vám nabídne samotná Telč, kterou nejen filmaři milují. Točil se tady slavný film Až přijde kocour zmiňovaného a telčský festival a workshop navštěvujícího režiséra Jasného. Mezi další filmy, které se zde natáčely, zmiňme alespoň Pyšnou princeznu, Hudbu z Marsu či Z pekla štěstí.

 

První den se účastníci dozví, jak vybrat správný námět, jak oslovit producenty, jak se píše filmový scénář... Dále pak také jak se dává dohromady filmový štáb a herecké obsazení, nebo se hledají filmové lokace. Den druhý natočí všichni společně film podle vybraného námětu a třetí den se mohou dozvědět, jak se takový film stříhá, ozvučuje, skládá se k němu hudba... Po třech dnech získají účastníci workshopu představu, jak funguje proces výroby celého filmu, od námětu až po distribuci. Milujete film? Tohle si prostě nemůžete nechat ujít. 11. - 13.června 2015. Více informací na fwt.art-illusion.cz.

Reklama

Související novinky

Miroslav Táborský láme divadelní rekordy

Miroslav Táborský láme divadelní rekordy

24.10.2022 Reklama

Šílené, bláznivé, fičák – to diváka napadne, když vidí představení Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách, jehož záznam nově uvádí Dramox. Jevištěm v rychlém sledu proletí Romeo a Julie i… (více)

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022 Reklama

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Zemřel režisér a scenárista Vojtěch Jasný

Zemřel režisér a scenárista Vojtěch Jasný

16.11.2019

Ve věku 93 zemřel český režisér a scenárista Vojtěch Jasný. Mezi jeho nejznámější díla patří snímky Všichni dobří rodáci s Radoslavem Brzobohatým nebo Až přijde kocour s Janem Werichem. Jasný… (více)

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Dobrý rodák Vojtěch Jasný

Dobrý rodák Vojtěch Jasný

16.10.2010

Historicky nejrozsáhlejší přehlídka českých a zahraničních filmů legendárního režiséra se uskuteční v brněnském kině Art od 18. do 24. října 2010. Vojtěch Jasný začínal (ve dvojici s Karlem Kachyňou)… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama