Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Letní filmová škola Uherské Hradiště se blíží

Letní filmová škola Uherské Hradiště se blíží

27.06.2015

Více než 250 filmových projekcí, 6 kinosálů, dvě letní kina, diskuze s hosty, přednášky, koncerty, divadla, ale především FILM! Blíží se Letní filmová škola Uherské Hradiště, která potrvá od 24. července do 1. srpna. Největší nesoutěžní filmový festival v České republice je na vrcholu příprav 41. ročníku a také letos vám nabízí filmový program tradičně rozdělený do šesti základních bloků Fokus, Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí a Zvláštní uvedení.

 

Letošní Fokus zacílí na Finsko, Filmovku tak svou návštěvou poctí Mika Kaurismäki, přičemž v rámci retrospektivy budou představeny především jeho tragikomické finské snímky. Visegrádský horizont představí exilové tvůrce v době války, filmové novinky sousedů i dílo Karla Zemana. Na Letní filmovou školu přijede dcera Karla Zemana Ludmila Zemanová. LFŠ v sekci Zvláštní uvedení tentokrát věnuje pozornost tvorbě Pavla Juráčka, který by v tomto roce slavil 80. narozeniny. Inventura vzpomene na Orsona Wellese, oslaví Technicolor, italské politické filmy 60. a 70., němého Alfreda Hitchcocka a nabídne delikatesní snímky Cannon Films. Blok Spektrum zasvětí diváka do Berlínské školy a představí novou sekci WTF. Blok AČFK uvádí připomene distribuční činnost Asociace českých filmových klubů za uplynulý rok a také představí v předpremiéře novinky, které se chystají pro podzimní měsíce.


Letní filmovou školu navštíví také Mohsen Makhmalbaf, tvůrce řazený po bok největších íránských režisérů posledních dekád. Peter Strickland, mladý objev letošní LFŠ a esenciální tvůrce pro všechny současné cinefily. Helena Třeštíková, Boleslav Polívka a mnoho dalších českých i zahraničních hostů.
Kromě kvalitního filmového výběru se můžete těšit také na bohatý doprovodný program, který nabídne kvalitní hudbu, divadla, výstavy, ale také dětský program. Na Filmovce si zahrají Michal Hrůza, Zrní, Kyklos Galaktikos, Midi Lidi, PSH, Kalle, Kieslowski, Please The Trees a další. V divadelním programu najdete Divadlo Na zábradlí, Divadlo Líšeň, Divadlo Na Hraně, Teatr Novogo Fronta a mnoho dalších kvalitních představení.


Do 30. června můžete zakoupit cenově zvýhodněnou akreditaci na všech devět festivalových dnů za 1 250 Kč, ke které letos získáte jako bonus sešit papelote. Akreditaci zakoupíte přes akreditační systém, jež je dostupný na stránkách www.lfs.cz. Tak v červenci na Filmovce!

Reklama

Související novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023 Reklama

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (více)

Nezlomní a obětovaní - festival plný premiér

Nezlomní a obětovaní - festival plný premiér

23.10.2023 Reklama

Proti nacismu ano, proti komunismu ne? Některé rodiny se postavily oběma totalitním režimům. Třeba Mašínovi. Tématem čtvrtého ročníku festivalu filmů o XX. století je protikomunistický odboj, a to v… (více)

Robert Downey Jr. krouží kolem remaku Vertiga

Robert Downey Jr. krouží kolem remaku Vertiga

24.03.2023

Bylo to nejspíš jen otázkou času, studio Paramount Pictures každopádně nyní oznámilo, že se chystá natočit remake slavného Vertiga. Thriller legendárního režiséra Alfreda Hitchcocka (Psycho) z roku… (více)

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

100 nejlepších filmů všech dob podle kritiků

02.12.2022

Britský měsíčník Sight and Sound po deseti letech opět požádal kritiky o aktualizovaný seznam nejlepších filmů všech dob, a díky obří anketě, v níž se zúčastnilo rekordních 1639 recenzentů, kinařů,… (více)

Ocenění 56. ročníku MFF Karlovy Vary

Ocenění 56. ročníku MFF Karlovy Vary

09.07.2022

Největší filmový svátek v Česku se po devíti dnech uchýlil ke svému konci. V sobotu večer proběhlo ve Velkém sále hotelu Thermal slavností zakončení 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022 Reklama

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Karlovarský festival ocení Bolka Polívku

Karlovarský festival ocení Bolka Polívku

26.04.2022

Dnes dopoledne proběhla tisková konference k 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. V pražském hotelu Four Seasons se sešli prezident festivalu Jiří Bartoška, umělecký ředitel… (více)

Gal Gadot a remake Hitchcockova thrilleru

Gal Gadot a remake Hitchcockova thrilleru

12.01.2022

Studio Paramount Pictures chystá remake klasického romantického thrilleru Alfreda Hitchcocka z roku 1955, Chyťte zloděje. Ten se točil kolem postavy bývalého profesionálního lupiče v podání Caryho… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama