Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Když na filmový festival, tak do Hradiště

Když na filmový festival, tak do Hradiště

26.06.2016

Letní filmová škola Uherské Hradiště letos totiž slibuje opravdu pestrou podívanou. A to nejen, co se filmů týče. Programové bloky, jakými jsou mimo jiné Fokus, zaměřený na Filipíny, či Inventura, která nechá retrospektivou nahlédnout do tvorby i života velikána Luchina Viscontiho, mluví samy za sebe. A co teprve Polská škola, němé počátky sci-fi či král braku Roger Corman... Nicméně samozřejmě nebudou uspokojeni jen cinefilní návštěvníci (myšleno v dobrém). Na své si přijdou i fandové stroryboardů, kteří budou moci zavítat na workshop Kurta van der Basche a nahlédnou tak pod ruce muži, jenž se podílel například na filmech Star Wars či Atlas mraků. Letní akademie s Muchowem či Jarchovským poodkryje zájemcům tajemství filmové hudby i vzniku scénáře a přední slovenská herečka Emília Vášáryová pak své příznivce postupně provede její bohatou uměleckou kariérou.

 

Milovníky divadla čekají inscenace legendární Vostopětky či brněnské Husy na provázku. Nevynechá se ale ani klasika, William Shakespeare zemřel před 400 lety a „Filmovka" na něj společně s Martinem Hilským důstojně zavzpomíná. Nesmíme zapomenout, že mluvíme o festivalu. K němu neodmyslitelně patří i večerní život. Ten rozezní hvězdy, jakými jsou například Aneta Langerová, skupina Mňága a Žďorp nebo The Plastic People of the Universe. Komornější atmosféru naopak přinese kostelní koncert předního violoncellisty Jiřího Bárty. Chvíle, které si návštěvníci nenaplní filmy, mohou trávit v nově připravené work&shop zóně, na výstavách nebo vernisážích či v parku se zmrzlinou. Ani na nejmenší diváky nebude zapomenuto, program pro ně bude připraven v divadelním stanu. Do konce června jsou k dispozici zvýhodněné akreditace, ke kterým získají návštěvníci k celofestivalové akreditaci jako bonus měsíční předplatné Respektu v digitální podobě. Více informací k jednotlivým programovým blokům, odbornému i doprovodnému programu a akreditacím naleznete na stránkách www.lfs.cz

Reklama

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Miroslav Táborský láme divadelní rekordy

Miroslav Táborský láme divadelní rekordy

24.10.2022 Reklama

Šílené, bláznivé, fičák – to diváka napadne, když vidí představení Souborné dílo Williama Shakespeara ve 120 minutách, jehož záznam nově uvádí Dramox. Jevištěm v rychlém sledu proletí Romeo a Julie i… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022 Reklama

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Zemřel Peter Bogdanovich

Zemřel Peter Bogdanovich

06.01.2022

V prvních dnech nového roku přichází smutná zpráva pro celý svět filmu. Ve věku 82 let zemřel americký režisér, scenárista, herec, producent, filmový kritik, historik a v prvé řadě cinefil, Peter… (více)

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

Finále Plzeň je! Od 25. do 30. září

15.09.2020

Ačkoli je podzim, Finále Plzeň je! I přes složité jarní období se organizátoři rozhodli největší plzeňský filmový festival nezrušit, ale pouze přesunout. Během šesti dnů včetně prodlouženého víkendu… (více)

Noir Film Festival již tento čtvrtek

Noir Film Festival již tento čtvrtek

17.08.2020

Projekcí vizuálně podmanivého klasického filmu noir Špinavá dohoda bude ve čtvrtek 20. 8. na královském hradě Křivoklát slavnostně zahájen 8. ročník Noir Film Festivalu. Čtyřdenní žánrová přehlídka… (více)

Sen noci svatojánské s živým doprovodem

Sen noci svatojánské s živým doprovodem

05.06.2020

K 60. výročí uvedení světově proslulého a mnoha cenami ověnčeného  loutkového filmu Sen noci svatojánské slavného malíře a sochaře Jiřího Trnky připravila společnost JV Classics jeho obnovenou… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Nejnovější novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

dnes

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

Scarlett Johansson mezi dinosaury?

25.03.2024

Čas neúprosně kvapí a nadcházející přírůstek do dinosauří rodinky je blíž a blíž. Další díl Jurského parku nás totiž oficiálně stále čeká už příští rok 2. července, přičemž doposud nevíme nic… (více)

Reklama

Reklama