Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Natoč příběh své ulice a jeď do Londýna

Natoč příběh své ulice a jeď do Londýna

20.09.2016

Významné historické události, tajemství ukrytá ve zdech domů, fascinující osudy obyvatel, ale i zcela normální historky všedního dne. Ať už se jedná o ulice velkoměst nebo malebných vesniček, každá z nich ukrývá bezpočet příběhů, které pouze čekají na to, aby je někdo nechal ožít. Projekt My Street Films již potřetí vyzývá filmové nadšence, talentované amatéry i profesionály, aby přispěli „svým příběhem" do filmové mapy České republiky. Krátké snímky ze svého domu, ulice, okolí, města či vesnice mohou do soutěže přihlásit až do 1. října.

 

„Jedinečnost tohoto projektu spočívá v jeho otevřenosti. V době, kdy máme skoro všichni v jedné kapse mobilní telefon s kamerou a v druhé digitální fotoaparát, jsme také všichni potenciálními režiséry," uvádí vedoucí projektu Diana Tabakov. V porotě soutěže o nejlepší My Street film zasedne Hana Kulhánková, ředitelka festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, Ondřej Hudeček, režisér oceňovaného filmu Furiant a Diana Tabakov, vedoucí projektu My Street Films. Autor nejlepšího filmu letošního ročníku dostane jedinečnou příležitost osobně uvést svůj krátký snímek na Open City Documentary Festivalu v Londýně a také na letošním jubilejním 20. Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Přihlásit se mohou všichni, omezena je pouze délka filmu - 10 minut.

 

My Street Films se během tří let své existence v České republice etabloval jako zásadní vzdělávací projekt inspirující zájemce z řad nejširší veřejnosti k tomu, aby natočili krátký film a podíleli se tak na vytváření unikátní paměti českých měst. „My Street je projekt přirozeně poutavý pro mládež, a proto je online filmová mapa funkčním můstkem pro propojení současné „YouTube" generace s profesionály filmového průmyslu s cílem kultivovat jejich videotvorbu," říká koordinátorka projektu Hana Gomoláková. V minulém roce zvítězil v soutěži My Street Films snímek Stopovaná, příběh pozapomenutých, ale stále viditelných šipek na plzeňských domech, které za 2. světové války ukazovaly cestu k záchraně života. Zaujal také například silný příběh dívky, která sdílela psychickou nemoc s parkem na pražském Petříně, originálně pojatá zpráva o aktivitách brněnské kavárny Tři Ocásci, dokument o životě v bytě za obřím plakátem nebo o každodenní šichtě mladého pražského žebráka. Více informací na www.mystreetfilms.cz.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

Anthony Delon: Má rodina, můj příběh

dnes Reklama

Anthony Delon se narodil jako syn filmového idola a svobodomyslné herečky – Alaina a Nathalie Delonových. V knize "Má rodina, můj příběh" vypráví o tom, jaká byla jeho rodina za zavřenými dveřmi a… (více)

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

Chris Columbus a čtvrteční vražedný klub?

včera

Oblíbený americký režisér Chris Columbus (Sám doma, Harry Potter a Kámen mudrců) se čtyři roky od svého zatím posledního počinu, kterým bylo pokračování Vánoční kroniky pro streamovací službu Netflix… (více)

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

včera

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Reklama

Reklama