Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
5. ročník Festivalu CINE ARGENTINO

5. ročník Festivalu CINE ARGENTINO

27.10.2016

5. ročník festivalu argentinského filmu Cine Argentino proběhne od 27. do 31. října 2016 v pražském paláci Lucerna. Tématicky a žánrově pestrý program nabídne výběr toho nejzajímavějšího z argentinské kinematografie posledních let. Festival zahájí komediální drama Truman, oceněné v roce 2015 hned 5 filmovými cenami Goya, které je především příběhem o přátelství a o svobodě rozhodnutí žít a zemřít podle vlastních představ.

 

Součástí programu budou i silné lidské příběhy jako je i biografické drama Divoké tango, životní příběh Tanguita inspirované skutečným tragickým osudem Josého Alberta Iglesiase, jednoho z prvních argentinských rockových zpěváků z přelomu 60. a 70. let. Děj filmu Jauja, pozemský ráj se odehrává na konci 19. století a diváka zavede do odlehlých končin Patagonie, kde má argentinská armáda za úkol civilizovat zdejší území a potlačit vzdorující domorodé obyvatelstvo. Psychologické drama Abzurdah je příběhem o posedlosti, ve kterém se středoškolská studentka kvůli destruktivnímu vztahu se starším mužem stává bulimičkou s obsesivními sklony. Hrdinka ve filmu Juana ve 12 letech se bouří proti rodinným konvencím a pravidlům privátní školy, která víc než vlastní zájem dívenky naplňuje ambice jejích rodičů. Dalším výrazným dětským hrdinou festivalu je Ismael, který uprchne z domu a vydává se hledat svého biologického otce, který o jeho existenci neměl nejmenší tušení. V komedii Bezdětný? Gabriel, rozvedený otec osmileté dcery Sofie potkáva svou bývalou platonickou lásku Vicky, která však nesnáší děti. Gabriel se rozhodne před ní existenci vlastního dítěte zatajit, z čehož vznikne celá řada komických situací.

 

Na programu festivalu nebude ani letos chybět retrospektiva jednoho z významných současných argentinských tvůrců. Na festivalu se představí celkem tři celovečerní snímky režisérky střední generace s vášní pro mezilidské vztahy Pauly Hernández. Jsou to filmy Dědictví (2001), Déšť (2008) a Láska na celý život (2011). Při slavnostním zahájení 27.10. se diváci mohou těšit na ukázku argentinského tanga v Pasáži Paláce Lucerna. Po filmu je pro návštěvníky v Mramorovém sálu Lucerna připraven koncert argentinské hudby, představí se Juan Carlos Vivas (kytara a zpěv), Andrés Ibarburu (violoncelo) a Daniel Bulatkin (piano). V rámci doprovodného programu festivalu proběhne v kavárně Lucerna v neděli 30.10. od 20:00 hod. tradiční argentinská tančírna Milonga. Bližší informace na www.cineargentino.cz.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

dnes

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

Autor Trojúhelníku smutku verbuje Keanu Reevese

včera

Ruben Östlund v současnosti patří mezi nejsledovanější evropské filmové autory. Svým snímkem Trojúhelník smutku, za nějž získal několik oscarových nominací i Zlatou palmu z hlavní soutěže festivalu v… (více)

Reklama

Reklama