Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Vítězný film z Cannes 2016 vstupuje do kin

Vítězný film z Cannes 2016 vstupuje do kin

29.01.2017

Dojemné sociálně apelativní drama Já, Daniel Blake vypráví příběh ovdovělého padesátníka Daniela Blakea, který se po prodělaném infarktu ocitne ve vyčerpávajícím kolotoči žádostí o podpůrné státní dávky. Za tento film získal jeho režisér Ken Loach Zlatou palmu na festivalu Cannes 2016. Na oceňovaný snímek se můžete těšit od 2. února v českých kinech.


Filmem Já, Daniel Blake rozšířil režisér Ken Loach své portfolio společensky angažovaných filmů. Emotivně silný příběh Daniela Blakea, který mezitím, co se snaží prokousat absurdními byrokratickými procesy, potkává svobodnou matku Katie a její dvě děti. Aby neúplná rodina unikla bezdomovecké ubytovně a udržela si špetku sociálního sebevědomí, přijala byt ve 300 mil vzdáleném městě. Všichni se snaží čelit absurdní realitě a příkoří systému tak, aby neztratili zbytky své důstojnosti. To se však ukazuje jako stále nepřekonatelný problém. "Filmem ukazuji univerzální příběh lidí, kteří jsou takovému boji o přežití vystaveni," říká režisér filmu Ken Loach.


Do role hrdého a nezlomného Daniela Blakea byl vybrán známý britský stand up komik a herec Dave Johns. Hrdinův nadhled a humor představí sám Dave Johns ve své stand up comedy show 31. ledna od 20.30 v kině Světozor. Den poté osobně uvede premiéru oceňovaného filmu od 18.30 v kině Lucerna, po skončení bude následovat diskuze nejen nad filmem, ale i nad problémy, kterým jsou lidé dnes a denně vystaveni. Více se o filmu dozvíte na www.filmeurope.cz.

Reklama

Související novinky

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

Desátý ročník Be2Can začíná zítra!

03.10.2023 Reklama

Be2Can, přehlídka výrazných filmů ze tří největších filmových festivalů v Berlíně, Benátkách a Cannes, oslaví jubilejní desátý ročník. Odehraje se mezi 4. a 11. říjnem a do programu ji zařadí 28… (více)

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

72. Cannes Film Festival a jeho vítězové

25.05.2019

Letošní ročník filmového festivalu v Cannes je oficiálně u konce a tak je na čase podívat se nejen na jeho vítěze, ale i poražené a vůbec všechny důležité snímky, které se festivalu zúčastnily.… (více)

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Vůz plný zlata

Vůz plný zlata

01.06.2006

Zatímco čeští filmaři stahují své snímky z většiny festivalů na protest proti nepochopitelnému jednání naší vlády, která neodsouhlasila novelu zákona o české kinematografii, v Cannes se tuto neděli… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

Scorsese opět pomýšlí na Sinatru

včera

Legendární americký režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) vloni slavil úspěch se svými výpravnými Zabijáky rozkvetlého měsíce a nyní už opět vyhlíží příležitost na další spolupráci se svým již… (více)

Reklama

Reklama