foto

Bohdan Tůma

  • nar. 6.9.1967 (49 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bohdan Tůma se narodil v roce 1961 v Praze. Studoval na pražské konzervatoři zpěv a herectví. Už v době svého studia účinkoval v některých divadlech, např. v divadle E. F. Buriana, Na zábradlí nebo v Žižkovském divadle. Tůma je znám jako herec, moderátor a dabér. Je svobodný a má pětiletou dceru.

Dabingu se věnuje už od roku 1991. Poprvé daboval v seriálu COBRA 11 v pilotním filmu BOMBY NA 92. KILOMETRU. Svůj hlas propůjčil mnoha hercům, z těch známějších jsou to např. Erdogan Atalay, Wesley Snipes, Danzel Washington a Jim Carrey. Jako herec hrál např. v těchto filmech: TANKOVÝ PRAPOR (1991), NEBE PEKLO RÁJ (1991), VEKSLÁK ANEB STARÉ ZLATÉ ČASY (1994), objevil se také v některých seriálech. Například MOTEL ANATHEMA (1997) nebo ŠÍPKOVÁ RŮŽENKA (2001).

Rocky62

Herecká filmografie

2013 Čtyřlístek ve službách krále
Hořící keř
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pohádkové počasí (TV film)
2007 Crash Road
2005 On je žena! (TV seriál)
To nevymyslíš! (TV seriál)
Žil jsem s cizinkou (TV film)
2003 Malovaný děti (TV film)
Oběti: Jiný člověk (TV film)
2001 Šípková Růženka (TV seriál)
2000 Paní Mlha (TV film)
1999 Policajti z předměstí (TV seriál)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
Pasti, pasti, pastičky
1995 Malostranské humoresky
1994 Vekslák aneb Staré zlaté časy
1991 Tankový prapor
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
1987 Podivná nevěsta (TV film)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
1998 XXL (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace