foto

Barbora Seidlová

  • nar. 23.5.1981 (33 let)
    Břeclav, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Barbora Seidlová se narodila 23. 5. 1981 v jihomoravském městě Břeclavi a vyrůstala v nedalekém Mikulově. Vystudovala činoherní herectví na brněnské konzervatoři a poté i pražskou DAMU. Již v patnácti letech ji obsadil režisér Karel Smyczek do svého pohádkového filmu "Lotrando a Zubejda" (1997). Bára si tam zahrála hlavní roli princezny Zubejdy. Ve stejném roce také natočila inscenaci Romeo, Julie a tma, ve které si zahrála Ester. Během studií na FAMU účinkovala i v několika studentských filmech.

Svou divadelní kariéru začala v Divadle Bolka Polívky v Brně (hra Nebe?), hostovala ale i v hrách v jihlavském divadle Na kopečku, v Činoherním klubu v Praze (hra Dámský krejčí), Divadle na zábradlí (hra Plyš), Městském divadle Brno (Romeo a Julie-role Julie), v brněnské Redutě a Divadle komedie.

V seriálu se poprvé a naposled objevila v seriálu České televize s názvem "Místo nahoře" (2003). V jedné z hlavních rolí tu Bára ztvárnila dospívající Martinu Lukešovou (dceru Vl. Táborského a S.Stašové). Po natočení dalších dílů seriálu (už na TV Nova) s názvem "Místo v životě" se dobrovolně vzdala kariéry seriálové herečky. O rok později si zahrála hlavní roli ve filmu Bolero (postavu Mariky Čihanové) a objevila se jako Tereza v teenagerské komedii "Snowboarďáci".

V roce 2005 se vzdala i kariéry filmové herečky a rozhodla se dál pracovat jen na divadelní scéně, kde má podle svých slov více volnosti. Momentálně je Bára herečkou na volné noze, nejčastěji je možno ji vidět v brněnském Divadle Bolka Polívky.

Martin "blues" Daneš

Herecká filmografie

2013 Kovář z Podlesí
2012 Dámský krejčí (divadelní záznam)
2011 Guláš (studentský film)
Odcházení
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cesty domů (TV seriál)
2009 Zemský ráj to napohled
2007 Maharal - Tajemství talismanu (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
2006 Maharal - Tajemství talismanu
Místo v životě (TV seriál)
2005 Snowboarďáci (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Bolero
Hodný chlapec (TV film)
Když chcípne pes (TV film)
Snowboarďáci
2003 Polaroidy (divadelní záznam)
Stín viny (TV film)
2002 Místo nahoře (TV seriál)
Vražda u jezera (TV film)
2001 Elixír a Halíbela (TV film)
Nelásky (studentský film)
2000 24
1998 Bedna s datlemi (TV film)
Stříbrný a Ryšavec (TV film)
1997 Romeo, Julie a tma (TV film)
1996 Lotrando a Zubejda

Dokumentární

2014 Tajemství a smysl života
2007 Film o filmu: Maharal - Tajemství talismanu (TV film)
2004 Film o filmu: Snowboarďáci (TV film)

TV pořady

2012 Český lev 2011 (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Dobré ráno s Jedničkou (TV pořad)
2010 Kde bydlely princezny (TV pořad)
TOP STAR Extra (TV pořad)
2009 Kuchařská pohotovost (TV pořad)
2005 Veselé vánoční (pří)hody (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)