foto

György Cserhalmi

  • nar. 17.2.1948 (68 let)
    Budapešť, Maďarsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

György Cserhalmi sa narodil v Budapešti, no detstvo strávil v Debrecíne, kde bola jeho matka sólistkou opernej a operetnej scény v divadle Csokonai. Po maturite chcel pôvodne ísť na telovýchovnú fakultu, no rozhodol sa radšej pre Divadelnú a filmovú akadémiu, ktorú ukončil v roku 1971. Jeho prvé kroky smerovali späť do Debrecína do Csokonaiho divadla, neskôr pôsobil vo Veszpréme v Petofiho divadle, v Národnom divadle, v Kecskeméte v divadle Józsefa Katonu a vo filmovom štúdiu Mafilm. Od roku 1994 je znova členom Národného divadla. Vo filme spolupracuje s náročnými režisérmi ako Miklós Jancsó, István Szabó, Zoltán Latinovits alebo Bódy Gábor. Často účinkuje aj v zahraničných filmoch a spolupracuje so slovenskými a českými režisérmi. Trančík, Šulík, Balco, Vihanová. Za hlavnú úlohu v českom filme Pevnost bol nominovaný na cenu Českého leva.

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

2012 Drazí zrazení přátelé
2011 Meruňkový ostrov
2010 Így, ahogy vagytok
Oda az igazság
2009 Utolsó jelentés Annáról
2008 Eszter hagyatéka
Majdnem szüz
2006 Vadászat angolokra
2005 Igazi Mikulás, Az
Pál utcai fiúk, A (TV film)
Stezky světla
2004 Nepohřbený muž
2003 Ember, aki nappal aludt, Az
Revizoři
Želary
2002 Hídember, A
Perlasca (TV film)
2001 Hamvadó cigarettavég
Jejich ostrov
1997 Az én kis növérem
Gyilkos kedv
1996 Barátom, Bódy Gábor
Csajok
Szeressük egymást, gyerekek...
Törvénytelen, A
1995 Svědek podruhé
1994 Nagy agyhalál, A
Pevnost
Tiltott gyümölcs
Zabraneniat plod
1993 Anna filmje
Privát kopó (TV seriál)
1992 István király (TV film)
Na krásném modrém Dunaji
1991 Neha
Stalinova snoubenka
Utolsó nyáron, Az
1990 Let asfaltového holuba
Magyar rekviem
Öld meg a másik kettöt (TV film)
1989 Én légióm, Az
Horoskop Ježíše Krista
Volt egyszer egy légió
1988 Hanussen
Pravá Amerika
Prokletí
Trn pod nehtem
1987 Érzékeny búcsú a fejedelemtől
Hajnali háztetők
Sezóna příšer
1986 Elveszett paradicsom (TV film)
Miklós Akli
Velká generace
1985 A tanítványok
Iná láska
1984 Eszmélés
Listy, květiny, věnce
Milenci na odpoledne
1983 Mennyei seregek
1982 Macbeth (TV film)
Sup
1981 Mefisto
Tyranovo srdce anebo Boccaccio v Uhrách
1980 Psyché I-II.
Živ nebo mrtev
1979 Allegro barbaro
Maďarská rapsódie
1978 K.O.
Osmdesát husarů
1977 Počestná noc
1976 Amerikai anzix
Azonosítás
Fantómovy dukáty
Kántor (TV seriál)
Optimista tragédia (TV film)
Pátá pečeť
Vítr jim hvízdá pod nohama
Zrcadlové obrazy
1975 Elektra a její pravda
Nedokončená věta
1973 Hranice lásky
János vitéz
1971 Rózsa Sándor (TV seriál)
Végre, hétfö!
V městě čeká láska
1970 Arc
1969 Agitátorok
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace