foto

Ondřej Kepka

  • nar. 28.9.1969 (46 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Po absolvování Gymnázia Jana Nerudy (1988) se specializací ložisková geologie absolvoval herectví na Divadelní fakultě AMU (1992) a televizní a filmovou režii na FAMU (1996).

Je znám především jako malý (1980) i velký (1993) Honzík v populárních seriálech o Arabele.

Od 6 let účinkuje v televizi a ve filmu (Tetinka, Čas strachu a statečnosti, Všichni za jednoho, Maska, Synové a dcery Jakuba skláře), v dabingu (z poslední doby například seriály Malý bílý koníček, Sněžná řeka, Ti druzí, St.Tropez...) a v rozhlase: dramatizované četby (Anděl a kniha rekordů podle D. Fischerové), poezie, rozhlasové hry.

Obdržel cenu Prix Bohemia za herecký rozhlasový výkon (hra "Dutopěvec nebo exot?")
Věnuje se též moderování - z poslední doby například v autorském cyklu ZOOM - ČT - 1999 - (zde byl i spoluautorem scénáře tohoto populárně-naučného cyklu pro filmaře amatéry).

Již při studiích pracuje pro Českou televizi jako režisér (profesionální debut "Souboj" natáčí jako student prvního ročníku režie). Bakalářské studium absolvoval středometrážním filmem Tvůj svět, magisterskou větev TV inscenací Dívka se zázračnou pamětí. Absolvoval v ročníku Dušana Kleina.

Věnuje se hrané tvorbě (TV filmy Spirála nenávisti, Stará láska nerezaví, Smetanový svět) a v neposlední řadě také dokumentům (Cesta ke slunci, Obyčejný život, natočil dva díly z cyklu Předčasná úmrtí...).

I když se nepovažuje za čistě autorského režiséra, napsal si k většině hraných i dokumentárních filmů scénář sám.

Má již i zkušenosti jako divadelní režisér: opereta Boccaccio a konverzační drama Anatol.

Jako fotograf se považuje za "vzdělaného laika" - jak říkával Karel Čapek. Fotografuje portréty, reportáže a krajinu. V roce 1999 vyšla jeho autorská fotografická kniha Kumštýři na vodě.

Je synem herečky Gabriely Vránové a synovcem herce Jaroslava Kepky. Jeho otec, Jiří Kepka, je středoškolským učitelem.

<a href=http://www.ondrejkepka.com/>www.ondrejkepka.com</a>

Režijní filmografie

2016 Den opričníka (divadelní záznam)
2013 Poprvé vdaná (divadelní záznam)
2012 Scapinova šibalství (divadelní záznam)
2008 Bekyně mniška (TV film)
Picasso (divadelní záznam)
Smrt Pavla I. (divadelní záznam)
Ten třetí (divadelní záznam)
2007 V jámě lvové (divadelní záznam)
Začarovaná láska (TV film)
2006 Poslední kouzlo (TV film)
2005 To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Smetanový svět (TV film)
Zakletá třináctka (TV film)
2003 Stará láska nerezaví (TV film)
1999 Spirála nenávisti (TV film)
1998 Hřích faráře Ondřeje (TV film)
1996 Dívka se zázračnou pamětí (TV film)
Když sbírala jsem rozmarýn (divadelní záznam)
1995 Tvůj svět (studentský film)

Dokumentární

2015 Dopisy od Karla Čapka (TV film)
2014 4H aneb Hovory o herectví v hotelu Hoffmeister: Jiřina Jirásková
4H aneb Hovory o herectví v hotelu Hoffmeister: Radovan Lukavský
2013 Příběhy slavných - Frajer a fanfarón (TV seriál)
2012 Emília Vášáryová (TV film)
2011 Neobyčejné životy: Gustav Oplustil (TV film)
2010 Království poezie Gabriely Vránové (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 Karel Čapek a jeho obyčejný svět (TV film)
2007 Den v DD (TV film)
Osudy hvězd: Veronika Týblová (TV film)
2005 Návštěva u Radovana Lukavského (TV film)
2003 Předčasná úmrtí: Sobí ráno (TV film)
2000 Osudy hvězd: Julie... Lucie Vondráčková (TV film)
1998 Cesta ke slunci (TV film)
Obyčejný život (TV film)
1996 Příběh knihy kostýmů (TV film)
1995 Obyčejné věci člověka (TV film)

TV pořady

2016 Ceny Thálie 2015 (TV pořad)
2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)
2014 Ceny Thálie 2013 (TV pořad)
2013 Ceny Thálie 2012 (TV pořad)
2012 Ceny Thálie 2011 (TV pořad)
2011 Ceny Thálie 2010 (TV pořad)
2009 Ondřejova filmová škola (TV pořad)
2008 Zoom (TV pořad)

Herecká filmografie

2014 Bastardi (TV seriál)
2011 Bastardi 2
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2003 Oběti: Jiný člověk (TV film)
1994 Malý bílý koníček
Malý bílý koníček (TV seriál)
Třetí noc pro čaroděje (TV film)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1992 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
1990 Drobné něžnosti (TV film)
Maryša (divadelní záznam)
1985 Synové a dcery Jakuba skláře (TV seriál)
1980 Příběhy modrého telefonu - Maska (TV film)
1979 Arabela (TV seriál)
Všichni za jednoho (TV film)
1978 Lázně (TV film)
Přání (TV film)
1977 Tetinka (TV film)
1974 Musím se ti k něčemu přiznat (TV film)

Dokumentární

2015 Dopisy od Karla Čapka (TV film)
13. komnata Gabriely Vránové (TV film)
2014 Tajemství Stelly Zázvorkové (TV film)
2010 Království poezie Gabriely Vránové (TV film)
2008 Předčasná úmrtí: Poselství přes rampu (TV film)
2005 Václav Vorlíček, král komedií a pohádek (TV film)
2003 Pokračování příště (TV seriál)
Předčasná úmrtí: Sobí ráno (TV film)
1999 Honzík z Arabely (Ondřej Kepka)
Osudy hvězd: Honzík z Arabely ... Ondřej Kepka (TV film)

TV pořady

2014 Umění dabingu (TV pořad)
2013 Umění dabingu (TV pořad)
2012 Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2009 Ondřejova filmová škola (TV pořad)
2008 Dabing, Přelouč, Polabí (TV pořad)
Zoom (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Vladimír Menšík - 75 (TV pořad)
2002 Já a moji synové... (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)

Scenáristická filmografie

1995 Tvůj svět (studentský film)

Dokumentární

2015 Dopisy od Karla Čapka (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)

TV pořady

2015 Ceny Thálie 2014 (TV pořad)

Producentská filmografie

Dokumentární

2015 Dopisy od Karla Čapka (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace