foto

Jana Altmannová

  • nar. 17.10.1944 (71 let)
    Praha, Protektorát Čechy a Morava
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jana Altmannová se narodila 17. října 1944 v Praze. Nejprve vystudovala scénografii a poté absolvovala na DAMU loutkářskou katedru. Na přelomu 60. a 70. let působila v angažmá loutkového divadla Hohensteiner Puppenspieler. V Německu se věnovala rovněž pedagogické činnosti. Po svém návratu do tehdejšího Československa se stala členkou Divadla Spejbla a Hurvínka, později pak Ústředního loutkového divadla.

Ve filmu dostala poprvé příležitost v první polovině 80. let. Objevuje se především v drobnějších rolích, zejména v pohádkách a seriálech, jako třeba O PRINCI BEČKOVI, KDO PROBUDÍ PINDRUŠE...? nebo ARABELA SE VRACÍ. V 90. letech si Jana Altmannová zahrála ve filmech MARTA A JÁ, ANDĚLSKÉ OČI nebo KOLJA. V posledních letech se objevuje především v televizních filmech a seriálech.

Věnuje se také dabingu a pedagogické činnosti na DAMU, kde vyučuje na loutkářské katedře. Manželem Jany Altmannové je malíř Jiří Altmann.

Markéta "Cherish" .

Herecká filmografie

2015 Babovřesky 3
2014 Babovřesky 2
2013 Babovřesky
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Školní výlet
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cukrárna (TV seriál)
Osudové peníze (TV film)
2009 Poste restante (TV seriál)
Princezna Ano (TV film)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Taco a králíček (TV film)
2007 Trapasy (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Příkopy (TV seriál)
Škola Na Výsluní (TV seriál)
Vřesový trůn (TV film)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
Všichni musí zemřít (TV film)
Vykoupen láskou: Tajemství Červeného domu (TV film)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Agentura Puzzle: Pohřeb (TV film)
I ve smrti sami (TV film)
Místo nahoře (TV seriál)
Napola: Hitlerova elita
Rodinná pouta (TV seriál)
2003 Iguo Igua (TV film)
Kameňák
2001 Stříbrná paruka (TV seriál)
2000 Český Robinson (TV film)
To jsem z toho jelen (TV seriál)
1999 Sturmzeit (TV seriál)
1997 Cyprián a bezhlavý prapradědeček (TV film)
Kouzelný bolehoj (TV film)
1996 Dům poslední radosti (TV film)
Kolja
1995 Mutters Courage
Schlafes Bruder
Sredni Vaštar (studentský film)
1994 Andělské oči
Bylo nás pět (TV seriál)
O zvířatech a lidech (TV seriál)
Řád
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Konec básníků v Čechách
1992 Trhala fialky dynamitem
1990 Marta a já
1989 Kdo probudí Pindruše ...? (TV film)
1988 Druhý dech (TV seriál)
O princi Bečkovi (TV film)
1987 Páni Edisoni
1986 Antonyho šance
Cena medu
Operace mé dcery
1985 Já nejsem já
1984 Až do konce
Rozpuštěný a vypuštěný
1982 Příště budeme chytřejší, staroušku!
1981 Kam zmizel kurýr
Výhra admirála Kotrby (TV film)
1980 Co je doma, to se počítá, pánové...
Dívka s mušlí
Vrchní, prchni
1979 Jak rodí chlap

TV pořady

2014 Nikdo není perfektní (TV pořad)
2001 Gulášek (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace