foto

Jeroen Perceval

  • nar. 1978
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeroen Perceval se narodil v roce 1978 a v roce 2001 dokončil divadelní školu Studio Herman Terinlinck. Je synem herce a divadelního režiséra Luka Percevala. Je velmi talentovaný a neklade si malé cíle: pracuje jako autor divadelních her pro vlámské divadlo, v roce 2012 mu vyšlo první hudební album, jako režisér brzy uvede svůj první krátký film, ale jeho hlavním zájmem je herectví.

Diváci ho mohou znát ze skvělé role v oceňovaném a na Oskara nominovaném snímku „Býčí šíje" a z filmu „Borgman", který byl uveden v Cannes. Zhrál si například ve filmech: Dagen zonder lief (S takovými přáteli; Felix Van Groeningen), Borgman (Alex Van Warmerdam; Artcam uvedl v roce 2013), D'Ardennen (Ardeny; Robin Pront), Druhý domov – kronika touhy (Edgar Reitz), Plan Bart (Roel Mondelaers), Býčí šíje (Michaël R. Roskam), Son épouse (Jeho žena; Michel Spinosa).

(Artcam)

Herecká filmografie

2015 D'Ardennen
Paradise Trips
2014 Plan Bart
Son épouse
2013 Borgman
Druhý domov – kronika touhy
2011 Býčí šíje
2010 Duts (TV seriál)
2009 Kód 37 (TV seriál)
Super8 (TV seriál)
2008 Nowhere Man
Pohřešovaní (TV seriál)
2007 Dagen zonder lief
2003 Zone stad (TV seriál)

Scenáristická filmografie

2015 D'Ardennen

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace