foto

Dana Bartůňková

  • nar. 10.9.1957 (59 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Česká vnadná herečka Dana Bartůňková se narodila 10. září 1957 v Praze. V roce 1981 Absolvovala hudebně-dramatické oddělení Státní konzervatoře v Praze a poté účinkovala 12 let v Krajském divadle v Kolíně. Poté dva roky hrála v pražském Divadle Komedie a v letech 1995-2005 v Divadle Skelet. Nyní spolupracuje s Pohádkovým divadlem Julie Jurištové.

Již za studií se objevila v televizi i ve filmu jako např. PLECHOVÁ KAVALÉRIE (1979), ZKOUŠKY Z DOSPĚLOSTI (1980) nebo NÁVŠTĚVNÍCI (1981-83) a CHLAPCI A CHLAPI (1988). Ve filmu poprvé debutovala epizodní roličkou ve filmu K. Kachyni SETKÁNÍ V ČERVENCI. Dana Bartůňková vždy hrála jen vedlejší role jako Milada ve filmu HODINA ŽIVOTA (1981), doktorka Olga v TV seriálu NÁVŠTĚVNÍCI (1983), Boženku Bulisovou v lechtivé komedii Václava Matějky ANDĚL S ĎÁBLEM V TĚLE (1983), princezna Angelina v pohádce S ČERTY NEJSOU ŽERTY (1984). Hlavní roli si zahrála ve filmu SKLENÍKOVÁ VENUŠA (1985) jako Jolana Horanská. 

Mimo herectví se Dana  věnuje i dalším tvůrčím činnostem pro divadlo. Píše hry a navrhuje kostýmy. Také se stala principálkou Metropolitního divadla, které se specializuje na muzikály.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

2015 Vánoční Kameňák
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2012 Ententýky (TV seriál)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Cesty domů (TV seriál)
Cukrárna (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Malé velké gatě (TV film)
Škola Na Výsluní (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2004 Černí baroni (TV seriál)
Josef a Ly (TV seriál)
Pojišťovna štěstí (TV seriál)
1995 Nováci (TV seriál)
1994 O zvířatech a lidech (TV seriál)
1993 Kaspar Hauser
Zvláštní schopnosti (TV film)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Chlapci a chlapi (TV seriál)
Někdo schází u stolu (TV film)
Rodáci (TV seriál)
Stupne poražených
Tichý společník
1987 Figurky ze šmantů
Moře začíná za vsí
1986 Smích se lepí na paty
1985 Skleníková Venuša
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
1984 Poslední mejdan
S čerty nejsou žerty
1983 Anděl s ďáblem v těle
Moje srdcová sedma (TV seriál)
Návštěvníci (TV seriál)
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Zelená vlna
1981 Fotbalová odysea (TV film)
Hodina života
V porodnici (TV film)
1980 Blondýna (TV film)
Chvíle pro píseň trubky (TV film)
Peripetie (studentský film)
Příliš mladí na lásku (TV film)
1979 Plechová kavalérie (TV seriál)
Zkoušky z dospělosti (TV seriál)
1978 Setkání v červenci
1977 Časofonia (studentský film)

Dokumentární

2003 Pokračování příště (TV seriál)

TV pořady

1999 Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace