foto

Lucie Benešová

  • nar. 18.8.1974 (40 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pražská rodačka, herečka divadelní, filmová i televizní, se zkušenostmi moderátorskými. To je sympatická a nepřehlédnutelná blondýnka Lucie Benešová.

Lucie Benešová je velice atraktivní žena a jistě nikoho nepřekvapí, že ji režiséři rádi obsazují do rolí, které se neobejdou bez "lechtivých" scén. Dokonce si zahrála i ve filmu erotickém - PEKLO V ŘETĚZECH II (1993). Odhalení vnadů se nevyhnula ani ve filmech VEKSLÁK ANEB STARÉ ZLATÉ ČASY (1994) ani v dramatu inspirovaném skutečnými událostmi SAMETOVÍ VRAZI (2005). Pak následovala role kurátorky Barbary (RO(c)K PODVRAŤÁKŮ, 2006) a v úspěšné, vinařské, komedii BOBULE (2007) ztvárnila Markétku - nevěrnou vinařovu ženu.

Seriálový boom se nevyhnul ani Lucii Benešové. Kromě několika epizodních rolí - ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ, OŠKLIVKA KATKA, TRAPASY nebo TO NEVYMYSLÍŠ - vytvořila ve dvou dalších jednu z hlavních postav. Prvním byl seriál ON JE ŽENA (zprávařská kolegyně Ivany Chýlkové). Krátce po porodu se objevila příležitost na roli v seriálu HORÁKOVI (2006), který chystala veřejnoprávní ČT. Zde byl jejím partnerem (seriálovým manželem) Igor Bareš. Shodou okolností to nebylo první herecké spojení. Několik měsíců před tím sehráli manželský pár v koprodukčním snímku SCHRÖDERS WUNDERBARE WELT.

Lucčino herectví divadelní můžete posoudit v Branickém Divadle nebo na představeních Divadelní společnosti Hata. Jako moderátorku ji možná někteří diváci (milovníci bulváru) pamatují z pořadu PRÁSK! (vysílala kdysi TV Nova) jako jednu z trojice "Berušek". Možná ani netušíte, že Lucie často propůjčuje svůj hlas v dabingu, který má u nás dlouholetou tradici a patří neodmyslitelně k herecké profesi.

Lucie Benešová je podruhé vdaná, z prvního manželství s hercem Filipem Blažkem má syna Luciána. Druhým manželem je - také herec - Tomáš Matonoha. S ním vychovává syna Štěpána a osvojenou dcerku Sáru. Spolu si v roce 2004 zahráli v televizní inscenaci NADMĚRNÉ MALIČKOSTI: MUŽ, KTERÉHO CHTĚJÍ a oba si zahráli v již zméněné komedii BOBULE.

Kamil "rawboy" Potok

Herecká filmografie

2014 Vinaři (TV seriál)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
2012 Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Policajti z centra (TV seriál)
Polski film
Život je ples (TV seriál)
2010 Alma (TV film)
2009 Partie šachu
2008 Bobule
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
2007 Láska In Memoriam (TV film)
Trapasy (TV seriál)
2006 Horákovi (TV seriál)
Ro(c)k podvraťáků
Schröderův báječný svět
2005 On je žena! (TV seriál)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Povodeň (TV film)
Sametoví vrazi
To nevymyslíš! (TV seriál)
Ulice (TV seriál)
2004 Nadměrné maličkosti: Muž, kterého chtějí (TV film)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Klekání zvoníme (TV film)
1994 Tři Alberti a slečna Matylda (TV film)
Vekslák aneb Staré zlaté časy
V erbu lvice
1993 Peklo v řetězech II
1991 Někde je možná hezky
Panenka s porcelánovou hlavičkou (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
1988 Horká kaše
1987 Náhodou je príma!
1985 Zastihla mě noc

Dokumentární

2002 Příběhy slavných: Dobře namíchaný Jiří Adamíra (TV film)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Prásk (TV pořad)