foto

Yvetta Blanarovičová

  • nar. 24.9.1963 (52 let)
    Bojnice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Yvetta Blanarovičová se narodila 24.9.1963 v Bojnici. Studovala státní konzervatoř ve slovenské Žilině (obor zpěv a hru na housle) a poté Státní konzervatoř v Praze. Byla obsazena do několika rolí v Národním divadle a v Realistickém divadle v Praze. Také se stala jednou ze zakládajících členů divadla Imaginace.

Filmovou kariéru odstartovala ve filmu režiséra I. Balaďi, PRÁZDNINY (1974). Poté následovaly další filmové a televizní role. Asi největším přelomem v její kariéře byl film Zdeňka Trošky O PRINCEZNĚ JASNĚNCE A LÉTAJÍCÍM ŠEVCI, za kterou získala cenu za nejlepší herecký výkon (1988). Objevila se ještě další filmové pohádce Zdeňka Trošky a to PRINCEZNA ZE MLEJNA 1 i 2, kde ztvárnila roli čertíka. Za tuto roli byla nominována na Českého lva a za tutéž roli obdržela v roce 1994 cenu za nejlepší herecký výkon. Za své herecké výkony byla oceněna nejen na českých, ale i na zahraničních festivalech.

V roce 2001 hostovala na koncertu Českého národního symfonického orchestru. Jako stálý host se objevovala v zábavném pořadu J. Adamce, DOBROTY. Objevila se v mnoha divadelních rolích, např. jako Kitty (Anna Karenina), Elisa Doulittle (My fair Lady), Eržika (Nikola Šohaj loupežník), Lidunka (Fidlovačka), Carmen (Carmen).

Yvetta Blanarovičová si také zahrála ve velice úspěšném seriálu TV Nova POJIŠŤOVNA ŠTĚSTÍ (2004), ve kterém se objevila jako kamarádka Anny Jánské (Alena Antalová), Zuzana. Zahrála si také v oblíbeném a úspěšném slovenském seriálu ORDINÁCIA V RUŽOVEJ ZÁHRADE.

Kromě herectví se také věnuje dabingu (např. Pátý element). Je autorkou mnoha benefičních koncertů a v roce 2004 založila Nadační fond Fantazie. Také je zakladatelkou občanského sdružení La Sophia.

Matthew "!Malak-11!" eMbÉčKo Plašmuška Buňat

Herecká filmografie

2014 Stopy života - Ašský chlapec (TV film)
2008 Tři prasátka (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
Skeletoni
2006 Poslední kouzlo (TV film)
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2001 Princezna ze mlejna 2 (TV seriál)
1999 Princezna ze mlejna 2
1997 Pražský písničkář (TV seriál)
Travis (TV film)
1995 Golet v údolí
O zasněné Žofince (TV film)
Pohádka o lidech a Boží lékárně (TV film)
Vápenička (TV film)
1994 Princezna ze mlejna (TV seriál)
Princezna ze mlejna
Příliš hlučná samota
1992 Dvanáct měsíčků (TV film)
Náhrdelník (TV seriál)
Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
1991 Ten lokaj (TV film)
1990 Husarská čest (TV film)
Chybná diagnóza (TV film)
Zkouškové období
1989 Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
Stvoření světa (TV film)
Vrať se do hrobu!
1988 Naděje má hluboké dno (TV film)
Stupne poražených
1987 O princezně Jasněnce a létajícím ševci
Srdíčko (TV film)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Kdo se bojí, utíká
Loucení (TV film)
1985 Moje zlaté holky (TV film)
O Rozárce a zakletém králi (TV film)
Spící princ (TV film)
1984 Noc smaragdového měsíce
Sanitka (TV seriál)
Tridsaťtisícový odkaz (TV film)
1983 Stav ztroskotání

Dokumentární

2009 13. komnata Yvetty Blanarovičové (TV film)
2000 Film o filmu: Princezna ze mlejna 2 (TV film)
1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)
1987 Po zarostlém chodníčku (TV film)

TV pořady

2015 Poslední zhasne (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
Zlatý oříšek 2013 (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Mixxxer (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Dobré ráno s Jedničkou (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Tajemství filmových hvězd (TV pořad)
2010 Autoškola národa (TV pořad)
Hoby naší doby (TV pořad)
Hvězdy na cestách (TV pořad)
Prominenti (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2008 Babicovy dobroty (TV pořad)
Chodili sme spolu (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Člověče, nezlob se (TV pořad)
Hvězdy u piana (TV pořad)
2006 Můžu u Vás přespat? (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Ať žije Valentýn! (TV pořad)
Silvestr 2005 (TV pořad)
Vánoce s Troškou pohádek (TV pořad)
VIP na cestách (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
Vypadáš skvěle! (TV pořad)
2004 Dementi (TV pořad)
Život plný písniček (TV pořad)
2003 Silvestrovské taneční hodiny (TV pořad)
Volenka (TV pořad)
2002 Benefice Zdeňka Trošky (TV pořad)
Minishow (TV pořad)
Tváře českého filmu (TV pořad)
2001 Dobroty (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
2000 GO - GO šou (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Babeta (TV pořad)
Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Navštívenka (TV pořad)
Silvestrovské sny Jiřiny Bohdalové (TV pořad)
Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 Dobré ráno (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1989 Sobota v dívčí škole (TV pořad)
1987 Jedeme dál (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace