foto

Mahulena Bočanová

  • nar. 18.3.1967 (47 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mahulena Bočanová se narodila 18. 3. 1967 v Praze jako dcera architekta. Již od třech let účinkovala v reklamních spotech a tančila balet. Ani první dětské role na sebe nenechaly dlouho čekat a Mahulena si zahrála v pohádkách "A zase ta Lucie" a "Lucie, postrach ulice" (1984). O rok později si zahrála menší role v seriálech "Vlak dětství a naděje" a "Bylo nás šest".

Koncem 90. let si Mahulena zahrála v několika pohádkách "princeznovské role". Po studiu na pražské konzervatoři, kterou absolvovala v roce 1988 (obor hudebně-dramatický), hostovala v Národním Divadle a dodnes vystupuje na pražských divadelních scénách, hlavně v Činoherním klubu ve Smečkách (např. ve hře Dámský krejčí).

Jednou z jejích výraznějších rolí se stala postava Brany ve zfilmované povídce Ivana Olbrachta "Golet v údolí" (1994), postava Ježibaby v pohádce "Kouzelný měšec" a role královny v pohádce Pták Ohnivák (1997). Její další filmové role nebyly také příliš úspěšné. Zahrála si v komediálním seriálu "Pra, pra, pra", v seriálu "Rodinná pouta" a v rádoby komedii "Post Coitum". Mohli jsme ji také vidět jako soutěžící v reality show Stradance.

Mahulena se ve volném čase věnuje propagaci sportu a zdravé výživy. Často také moderuje zábavné a soutěžní pořady v TV. Její nejnovější bulvární program na TV Prima má název Top 10. Známá je i jako fotomodelka. Kromě focení se věnuje i dabingu, její hlas můžeme slyšet v nadabovaných verzích filmů Karlík a továrna na čokoládu, Roboti, Zamilovaný profesor 2 nebo Zorro: Tajemná tvář.

Mahulena Bočanová má za manžela Viktora Mráze (spolumajitel vydavatelství BM Music), se kterým má dceru Marinu.

Martin "blues" Daneš

Herecká filmografie

2014 Mazalové (TV seriál)
2012 Dámský krejčí (divadelní záznam)
Kozí příběh se sýrem
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
Ošklivka Katka (TV seriál)
Vy nám taky, šéfe!
2007 Křišťálek meč (TV film)
2006 Letiště (TV seriál)
2004 Post Coitum
Rodinná pouta (TV seriál)
2000 Pra pra pra (TV seriál)
1998 Flóra (TV film)
Telefon story (TV film)
1997 Pták Ohnivák
Tábor padlých žien
1996 Kouzelný měšec
1995 Golet v údolí
Muž v pozadí (TV seriál)
Ruleta (TV film)
1993 Televizní mikroscéna (TV film)
1992 O princi, který měl o kolečko víc (TV film)
1991 Princezna za dukát (TV film)
Společenská hra (TV film)
Tetované srdce
Žebrácká opera
1990 Ahmed a Hazar (TV film)
Čardášová princezna (TV film)
Radostný život posmrtný (TV film)
1989 O podezíravém králi (TV film)
Putování po Blažených ostrovech (TV film)
1988 Druhý dech (TV seriál)
Jonáš II. aneb Jak je důležité míti Melicharovou
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Všichni za jednoho (TV film)
Zlý věk (TV film)
1987 Jak se princ učil řemeslu (TV film)
O nejchytřejší princezně (TV film)
Podivná nevěsta (TV film)
Přízrak (TV film)
Sukňa lenže zelená (TV film)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Píseň o statečném Heřmanovi a sličné Jitce (TV film)
Žena z Korinta (TV film)
1985 Vlak dětství a naděje (TV seriál)
1984 ...a zase ta Lucie!
Láska s vůní pryskyřice
Lucie, postrach ulice
Výbuch bude v pět
1983 Návštěvníci (TV seriál)
Zámek Nekonečno
1982 Připoutejte se, letíme nad Atlantidou (TV seriál)
1980 Jen si tak trochu písknout
Luzie, der Schrecken der Straße (TV seriál)
Zlatá slepice
1979 Jedničky má papoušek (TV film)
1978 Pan Tau a kouzelnice (TV film)
Pan Tau - Noc v safari (TV film)
1977 Magermilchbande, Die (TV seriál)
Novinárske rozprávky (TV seriál)
Šestapadesát neomluvených hodin
1976 Léto s kovbojem
Sedm pater pro tisíc přání (TV film)
1975 Bohoušův syn (TV film)
Chalupáři (TV seriál)
1969 Pan Tau (TV seriál)

Dokumentární

2014 Film o seriálu Mazalové (TV film)
2012 Film o filmu Kozí příběh se sýrem (TV film)
2008 Film o filmu: Kozí příběh - pověsti staré Prahy (TV film)
2007 13. komnata Martina Zounara (TV film)
2004 Pre coitum filmu: Post Coitum (TV film)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2014 Kdo je kdo? (TV pořad)
Pomozte dětem... aneb když hvězdy nejen tančí (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
Zlínský festivalový galavečer 2014 (TV pořad)
2013 Televizní legendy (TV pořad)
2012 Sen za den (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Pretty Woman ČR a SR 2010 (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
Pustit žilou (TV pořad)
TOP STAR magazín (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Neuvěřitelný svět rekordů a kuriozit (TV pořad)
2000 Hogo Fogo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
1998 XXL (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1995 Horoskopičiny (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)