foto

Hana Čížková

  • nar. 13.9.1953 (63 let)
    České Budějovice, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hana Čížková se narodila 13. září 1953 v Českých Budějovicích, Československo. Od malička chodila do baletu a ochotničila v dětském divadle. Závodně se věnovala bruslení. K herecké dráze jí pomohla náhoda - volejbalový zápas v Praze spojený s konkurzem do divadla Semafor mezi sboristky. Roční hostování na této scéně ji přivedlo ke studiu hry na kytaru, tance a zpěvu na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Po studiu pět let působila na jevišti Hudebního divadla Karlín, a také hostovala v Semaforu a Divadle E. F. Buriana. Hana mj. později spolupracovala pět let s pantomimickou skupinou Gag Borise Hybnera.

V Československé televizi debutovala v roce 1969 menší rolí v televizním seriálu PAN TAU, první výraznější filmová role přišla v roce 1972 ve válečném snímku VLAK DO STANICE NEBE režiséra Karla Kachyni. Od té doby vytvořila přes padesát filmových a televizních rolí. Z těch zajímavějších: NOC NA KARLŠTEJNĚ (1973), ZBRANĚ PRO PRAHU (1974), NOC KLAVÍRISTY (1976), LÉTO S KOVBOJEM (1976), HROZBA (1978), VRCHNÍ PRCHNI (1980), OPERACE MÉ DCERY (1986), ČAS SLUHŮ (1989), ČERNÍ BARONI (1992), a také kontroverzní trilogie KAMEŇÁK. Na televizní obrazovce se objevila v inscenacích: ULOUPENÉ DĚTSTVÍ (1987), AZYL (2001) a oblíbených seriálech: NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA (1977), ŽIVOT NA ZÁMKU (1995), ČERNÍ ANDĚLÉ (2001). JOSEF A LY (2004).

Životem této výrazné vysoké blondýnky prošlo několik mužů, naposledy byla vdaná za známého fotografa Jana Fialu, s nímž má syna Honzu. V roce 2003 ovdověla, její dlouhotrvající manželství rozdělila až zákeřná nemoc. Stala se adoptivní matkou Janičky, která se právě chystá na studium konzervatoře. Celá rodina aktivně sportuje. Hana momentálně působí na různých scénách, např. na divadle U Hasičů. V současné době je opět šťastná s novým přítelem Jaromírem Kumštou.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

2016 V.I.P. vraždy (TV seriál)
Tvrdší než diamant (E06)
2015 Fotograf
Vánoční Kameňák
2013 Kameňák 4
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2009 Bez předsudků (TV film)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Pamlsek (S03E03)
2005 Kameňák 3
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2004 Josef a Ly (TV seriál)
Kameňák 2
Návrat zbloudilého pastýře (TV film)
Redakce (TV seriál)
Vražda kočky domácí (TV film)
2003 Kameňák
Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
Pátek čtrnáctého (TV film)
2001 Azyl (TV film)
Černí andělé (TV seriál)
1999 Hotel Herbich (TV seriál)
Kanárek
Klika s klikou (TV film)
Policajti z předměstí (TV seriál)
Samozvaný host (TV film)
Z pekla štěstí
Z pekla štěstí (TV seriál)
1998 Pokoj 312 (studentský film)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Medovina (S01E03)
Lakomec (TV film)
1995 Život na zámku (TV seriál)
1994 Akumulátor 1
Au beau rivage (TV film)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
Hotýlek v srdci Evropy
Strašidla a spol. (TV seriál)
Swing Kids
1992 Černí baroni
Dáma a smrt (TV film)
Kačenka a strašidla
Trhala fialky dynamitem
1991 Domácí představení (TV film)
1990 Byli jsme to my?
1989 Čas sluhů
Čeleď brouků finančníků (TV film)
To byl zase den (TV film)
Volná noha
1988 Bude řeč o penězích (TV film)
Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
My se vlka nebojíme (TV film)
Někdo schází u stolu (TV film)
Stupne poražených
Tři chlapi a dáma (TV film)
1987 Anděl svádí ďábla
Křeček v noční košili (TV seriál)
O nejchytřejší princezně (TV film)
Pravidlá kruhu
Svět nic neví
Ty, ty Yeti (TV film)
Uloupené dětství (TV film)
1986 Operace mé dcery
1985 Slavné historky zbojnické (TV seriál)
1984 Někdo to rád horror (divadelní záznam)
Paragrafy na kolech (TV seriál)
Šéfe, vrať se! (TV film)
1983 Ďábel ví hodně (TV film)
Jen se spolehni (TV film)
Slunce, seno, jahody
Svatební cesta do Jiljí (TV film)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
1981 Dostih
Opera ve vinici
1980 More v kvapke vody (TV film)
Vrchní, prchni
1979 Arabela (TV seriál)
Hra na telo
Křehké vztahy
Paragraf 224
Postavení mimo hru
Tím pádem
1978 Hrozba
„Já už budu hodný, dědečku!“
Radost až do rána
Trasa
Vdovcovy intimní večery (TV film)
1977 Nemocnice na kraji města (TV seriál)
Oddechový čas
1976 Koncert pre pozostalých
Léto s kovbojem
Noc klavíristy
Zítra to roztočíme, drahoušku...!
1975 Christoffel von Grimmelshausen abenteuerlicher Simplicissimus, Des (TV seriál)
Pan Tau a rodinná slavnost (TV film)
Pomerančový kluk
1974 Hvězda padá vzhůru
Sokyně
Zbraně pro Prahu
1973 Láska
Maturita za školou
Noc na Karlštejně
Vysoká modrá zeď
Výstřely v Mariánských Lázních
1972 Aféry mé ženy
Půlnoční kolona
Vlak do stanice Nebe
1971 Lekce
Tajemství velikého vypravěče
1969 Pan Tau (TV seriál)

Dokumentární

2014 Tajemství Jiřího Hrzána (TV film)
2011 13. komnata Hany Čížkové (TV film)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
1997 Muž, který chtěl létat (TV film)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2009 Se Šípem v zádech (TV pořad)
1999 Bakaláři 1999 (TV pořad)
Banánové rybičky (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1976 Dostaveníčko (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace