foto

Nina Divíšková

  • nar. 12.7.1936 (80 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se 12. července 1936 v Brně. V letech 1954 – 1959 vystudovala pražskou DAMU, kde poznala svého budoucího manžela, herce a režiséra Jana Kačera. Pět let hrála v ostravském Divadle Petra Bezruče. Od roku 1965 byla členkou pražského Činoherního klubu, kde zůstala v angažmá pětatřicet let. V současné době spolupracuje s řadou pražských divadelních scén (Dejvické divadlo, Divadlo Na Prádle, v Řeznické či Švandovo divadlo.

Divadlo bylo vždy její hlavní doménou, přestože i její filmografie je poměrně bohatá. Větších rolí se však před kamerou příliš často nedočkala. V posledních letech zaujala působivou kreací matky hlavního hrdiny v Zelenkově filmu Příběhy obyčejného šílenství.

Zdroj: Presskit k filmu Anglické jahody (2008)

Herecká filmografie

2015 Cesta do Říma
Malá z rybárny
2014 Bastardi (TV seriál)
Hodinový manžel
Krásno
Stopy života - Ašský chlapec (TV film)
2013 Bývala jsi taková… (studentský film)
2012 Bastardi 3
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Loicu, vitej! (studentský film)
100x nic
2011 Venušánkovy příběhy ze Země děda Praděda (TV seriál)
V peřině
2010 Romance rytířské doby (studentský film)
Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
2009 Příběhy obyčejného šílenství (divadelní záznam)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Anglické jahody
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Máj
Nestyda
Trofej (TV film)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Odchází
Tajnosti
Trapasy (TV seriál)
2006 Experti
Poslední vlak
Výlet
2005 O ševci Ondrovi a komtesce Jůlince (TV film)
Příběhy obyčejného šílenství
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
Ulice (TV seriál)
Voděnka (TV film)
2004 Bolero
Josef a Ly (TV seriál)
Vánoční panenka (TV film)
2003 Iguo Igua (TV film)
Nekonečná neděle (TV film)
Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2001 Takový slušný člověk (TV film)
2000 Drak na kusy (studentský film)
Kytice
1999 Čekání na vraha (TV film)
Vincenz Priessnitz
1998 Františka aneb O zelených svících a Černé Matce Boží (TV film)
1996 Hranice stínu
1994 Vie de Marianne, La (TV seriál)
1993 Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (TV seriál)
1992 Hat-Trick (studentský film)
Pravda a lež (TV film)
1991 Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho (divadelní záznam)
Pražský student (TV seriál)
Žabí princ
Žebrácká opera
1990 Začátek dlouhého podzimu
1989 Dlouhá míle (TV seriál)
Rakovina vůle (TV film)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Milionová láska (TV film)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
1987 Anděl svádí ďábla
Drátenická pohádka (TV film)
Kde bydlí štěstí (TV film)
1986 Chobotnice z II. patra
Chobotnice z II. patra (TV seriál)
Sardinky aneb Život jedné rodinky (TV film)
Vlčí bouda
1985 Vlak dětství a naděje (TV seriál)
1984 Prodavač humoru
Prodloužený čas
Všichni mají talent
Vyhrávat potichu
1983 Brácho, nespleť to! (TV film)
Hejtman z Kopníku (divadelní záznam)
Jára Cimrman ležící, spící
Petra a Pavla (TV film)
1982 Rendezvous in Paris
Smrt talentovaného ševce
1981 Drž se rovně, Kačenko (TV film)
Počítání oveček (TV film)
1980 Blues pro EFB
Čas plyne i v dešti (TV film)
Dioptrie (TV film)
Když se prořezávají zoubky (studentský film)
Zabijačka (TV film)
1979 Lustr (TV film)
Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
Pátek není svátek
1977 Die Magermilchbande (TV seriál)
Oddechový čas
1976 Hra o jablko
1975 Zrcadlo pro Kristýnu
1974 Motiv pro vraždu
1972 Morgiana
Uprostřed babího léta ve stepi zahoukal vlak (TV film)
1971 Pět mužů a jedno srdce
Šance
1970 Valerie a týden divů
Velká neznámá
1969 Den sedmý, osmá noc
Případ pro začínajícího kata
Rozhovory (TV film)
Slávnosť v botanickej záhrade
1967 Sanfte Lauf, Der
Zázračný hlavolam
1966 Návrat ztraceného syna
1962 Mulat (TV film)
1961 Všichni moji synové (TV film)

Dokumentární

2014 Magický Činoherní klub (TV seriál)
2013 Hoteliér
2010 Sny o tátovi (TV film)
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2002 Příběhy slavných (TV seriál)
1999 Nevyjasněná úmrtí: Oči Petra Čepka (TV film)

TV pořady

2013 Čtení do ouška (TV pořad)
Galashow 60 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2007 Pavlač Ester Kočičkové (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 El Nino feat. Eliška Bučková - Při mně stůj (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace