foto

Bokeem Woodbine

  • nar. 13.4.1973 (44 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herec, muzikant, zpěvák Bokeem "Bo" Woodbine se narodil 13. dubna 1973 a vyrostl v Harlemu, známé části New Yorku. Navštěvoval prestižní newyorskou školu Dalton School, později LaGuardia High School of Music & Art, kde studoval hru na kytaru.

Do světa filmu vstoupil za pomocí své matky herečky jako záskok ve filmu JUICE (1992). Opravdový filmový debut si odbyl ve 20 letech v televizním filmu STRAPPED (1993) pod režijní taktovkou Foresta Whitakera. Během následujících pár let se objevil v úctyhodném počtu rozdílných rolí: Joshua Alexander v krimi JASON´S LYRIC (1994) nebo Richard v CROOKLYN (1994) Spika Leeho, Tyrone v dramatu Mara Van Peeblse PANTHER (1994), seržant Crisp v oblíbeném akčňáku SKÁLA (1996) nebo Jonah v komedii Christophera Guesta MÁLEM HRDINOVÉ (1998), a rovněž saxofonista David v portrétovém oskarovém filmu RAY (2004). Do povědomí se zapsal také rolemi v oceňovaných seriálech RODINA SOPRÁNŮ (1999) a SBĚRATELÉ KOSTÍ (2005). V nespočtu seriálů rovněž hostoval – NEW YORK UNDERCOVER (1994), SOUL FOOD (2000), FASTLANE (2002), KRIMINÁLKA MIAMI (2002). Za své účinkování v krátkodobě vysílaném seriálu z lékařského prostředí CITY OF ANGELS (2000) získal nominaci na cenu Image Award za vynikající výkon ve vedlejší roli v dramatickém seriálu. Rád pracuje s nezávislými režiséry, např. hrál v dramatu THE POKER HOUSE (2008) v režii Lori Petty.

Bo je znám tím, že své role hraje naplno a poctivě, je velkým fanouškem Foresta Whitakera, který je mu i rádcem, dále herců Roberta Duvalla, Samuela Jacksona, Dona Cheadlea, Johnnyho Deppa a Seana Penna. Kromě hereckých vloh oplývá i hudebním talentem, skládá písně, hraje na kytaru a vystupuje se svou kapelou 13 Purple Dragons. Věnuje se také dabingu, vystupuje v reklamách a videoklipech, ve volném čase rád čte. Je ženatý s Mahiely a letos se jim mělo narodit první dítě. Ve sportovní oblasti holduje bojovému umění - v Shaolinu se učil praktickému umění Kung Fu a do Číny se pravidelně vrací. Možná i proto je obsazován v akčních filmech, jako např. v chystaném remaku TOTAL RECALL (2012) po boku mnoha hereckých es.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2017 Spider-Man: Homecoming
2016 The Infamous (TV film)
2015 AWOL-72
Night Crew, The
2014 For Love or Money
Guardian Angel
Mariňák 2: Bitevní pole
The Fright Night Files (TV film)
2013 Caught on Tape
Five Thirteen
Hostitel
Riddick
They Die by Dawn
1982
2012 Letting Go
Total Recall
2011 Malá vražda
Tajný projekt (TV film)
2010 Across the Line: The Exodus of Charlie Wright
Ďábel
2009 A Day in the Life
Butcher, The
Černej Dynamit
2008 Nezabiješ
The Poker House
2007 Last Sentinel, The
2006 Confessions
18 Fingers of Death!
2005 Blood of a Champion
Circle, The
Portrét šílenství
2004 Ray
2003 Detonátor
Jasperský lynč (TV film)
2002 R.U.S./H. (TV film)
Sniper 2 (TV film)
Těžký prachy
2001 X-Wamp
3000 mil na útěku
2000 BlackMale
Pátá oběť (TV film)
1999 Doživotí
Kurýr
Vládce prokletých přání 2
Zuřivost
1998 Big Hit
Caught Up
Málem hrdinové
1997 Za branami pekla
1996 Maniak
Skála
1995 Mrtví prezidenti
Panter
1994 Crooklyn
Jason a Lyric
1993 Nebezpečně ozbrojen (TV film)

TV seriály

2017 Underground (TV seriál)
Minty (S02E06)
Whiteface (S02E05)
Nok Aaut (S02E04)
2015 Fargo (TV seriál)
Palindrome (S02E10)
The Castle (S02E09)
Loplop (S02E08)
další epizody (10)
Chicago P.D. (TV seriál)
Life Is Fluid (S03E01)
2013 Payday (TV seriál)
2007 Božská mrcha (TV seriál)
2006 Blade (TV seriál)
2005 Sběratelé kostí (TV seriál)
Mumie ve zdi (S01E06)
2000 Battery Park (TV seriál)
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Hit je hit (S01E10)
1995 Akta X (TV seriál)
Seznam (S03E05)

Dokumentární

2001 Loop Dreams: The Making of a Low-Budget Movie
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace