foto

Zuzana Fišárková

  • nar. 11.2.1939 (77 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zuzana Fišárková má kořeny v uměleckém prostředí, jejím otcem byl malíř Alois Fišárek (1906-1980), její mladší bratr Alois Fišárek (*1943) pracoval později u filmu jako střihač. Fišárková vystudovala Střední zemědělskou školu v Mělníce, na počátku její herecké dráhy byla nevelká role studentky ve filmu TAKOVÁ LÁSKA (1959). Bez herecké průpravy pak jako externistka nastoupila do Divadla Rokoko, poté hrála v oblastních divadlech v Plzni (1959-1960), Liberci (1960-1970), Příbrami (1970-1972), Hradci Králové (1972-1974) a Ostravě (1974-1979). Až ve zralém věku pak přišla do Prahy a stala se členkou Divadla E. F. Buriana (1980), souběžně účinkovala také v Laterně Magice.

Poměrně rychle se Fišárková etablovala také jako filmová herečka, ještě v letech 1959-1960 hrála v dalších šesti filmech. Po vedlejších dívčích rolích přišly dvě poměrně velké úlohy v uměleckých výpovědích Václava Kršky OSENÍ (1959) a KDE ŘEKY MAJÍ SLUNCE (1960). Třetí velkou příležitost, v podstatě hlavní roli dostala v zimním dramatu VÁNICE (1962). Před filmovou kameru se pak vrátila až po dlouhé odmlce počátkem 70. let, objevila se například v umělecky kvalitním filmu MORGIANA (1972). Následovaly pak již vesměs vedlejší role maminek, manželek a sousedek, v 70. letech jako herečka ostravského divadla hrála v seriálech z tamní televizní produkce (KAMENNÝ ŘÁD, 1975; PŘÁTELÉ ZELENÉHO ÚDOLÍ, 1979). Ani s příchodem do Prahy se situace nezměnila a Fišárková nadále filmovala jen výjimečně, častěji pracovala pro televizi. V 90. letech se po delší době objevila na filmovém plátně například v roli hraběnky v pohádce CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (1993), zatím naposledy hrála v seriálu STRÁŽCE DUŠÍ (2003) a ve zdařilém televizním filmu P.F. 77 (2003).

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

2003 PF 77 (TV film)
Strážce duší (TV seriál)
1999 Hanele
Spirála nenávisti (TV film)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Tonda (TV film)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Směšný vrah (S01E06)
Dobrodružství pod postelí (TV film)
1996 Hospoda (TV seriál)
Na hraně (TV film)
Pasáž
1994 Štace (studentský film)
1993 Císařovy nové šaty
Odměna (TV film)
1991 Nález (TV film)
Skládačka (TV film)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Prstienky z kukučiny (TV film)
Případ pro zvláštní skupinu (TV seriál)
1988 Mimořádný případ (TV film)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
U nás doma (TV seriál)
1987 Pojď, dáme sbohem žízni (TV film)
Srdíčko (TV film)
Stíny a šepoty jezera (TV film)
Večerní svítání (TV film)
1986 Stopy ve skle (TV film)
1985 Podfuk
Rudin (TV film)
Tchyně (TV film)
Ustláno na čekankách (TV film)
1984 Figarova svatba (TV film)
Jak básníci přicházejí o iluze
Štěstí (TV film)
Této noci v tomto vlaku (TV film)
Zaspala nevěsta (TV film)
1983 Zámek Nekonečno
1982 Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Malý velký hokejista
Schůzka se stíny
1981 Herečka (TV film)
Povídka malostranská (TV film)
1980 Jíška (TV film)
Přátelé Zeleného údolí (TV seriál)
1979 Inzerát (TV film)
Případ IV. A (TV film)
Tybys (TV seriál)
Ženich mezi dveřmi (TV film)
1978 Město mé naděje
1975 Kamenný řád (TV seriál)
Tango (TV film)
1972 Morgiana
Uprostřed babího léta ve stepi zahoukal vlak (TV film)
1970 Archa bláznů
1962 Vánice
1961 Kde řeky mají slunce
1960 Osení
Pochodně
Rychlík do Ostravy
Sedmý kontinent
1959 Romeo, Julie a tma
Taková láska
105% alibi

TV pořady

1971 Vtipnejší vyhráva (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace