foto

Aňa Geislerová

  • nar. 17.4.1976 (38 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Aňa Geislerová se narodila do rodiny japanologa a výtvarnice. Po dokončení základní školy byla přijata ke studiu herectví na pražské konzervatoři. Studia však nedokončila. Již od čtrnácti let se vědovala profesionálnímu modelingu v italském Miláně. V tomto oboru se však výrazně neprosadila.

Životní zlom přichází v roce 1991, kdy Aňa získává svou první filmovou roli. Jedná se o snímek Ondřeje Trojana PĚJME PÍSEŇ DOHOLA. Ve stejném roce ztvárňuje hlavní hrdinku ve snímku REQUIEM PRO PANENKU pod řežií Filipa Renče. Tento film znamenal pro Aňu první skutečný úspěch. Rychle se dostala do povědomí diváků, kritiků i režisérů.

Aňa je držitelkou pěti Českých Lvů. Tato ocenění získala za své herecké výkony ve snímcích NÁVRAT IDIOTA (1999), ŽELARY (2003), ŠTĚSTÍ (2005) a KRÁSKA V NESNÁZÍCH (2006). Z dalších snímků jmenujme například VÝCHOVA DÍVEK V ČECHÁCH (1997) nebo snímek režiséra Jana Hřebejka MEDVÍDEK (2007).

Aňa patří k nejobsazovanějším herečkám v ČR. Má dvě děti (Bruna a Stellu). V současné době žije se svým manželem - divadelním režisérem Zdeňkem Janáčkem v Praze. V nedávné době zvítězila v anketě o nejoblíbenější českou herečku (MF Dnes).

Zdeněk "Matts" Svoboda

Herecká filmografie

2015 Anna
2014 Až po uši (TV seriál)
Fair Play
Pohádkář
2013 Líbánky
Nevinné lži (TV seriál)
2012 Čtyři slunce
Vrásky z lásky
Ztracená brána (TV film)
2011 Nevinnost
Terapie (TV seriál)
2010 Hráči
Největší z Čechů
Občanský průkaz
2009 Ďáblova lest (TV film)
Hel
Nikdy neříkej nikdy (TV seriál)
Případ nevěrné Kláry
2008 Divnovlásky (TV film)
O sexu
Soukromé pasti (TV seriál)
2007 Medvídek
2006 Chcípáci
Kráska v nesnázích
Krásný čas (TV film)
Letiště (TV seriál)
Smutek paní Šnajderové
2005 Anděl Páně
Sklapni a zastřel mě
Šílení
Štěstí
2004 Tajné sny (TV film)
2003 Malovaný děti (TV film)
Mazaný Filip
Můj otec a ostatní muži (TV film)
Želary
2002 Bratři
Visitor, The
Výlet
2001 Bazén
Hříšná holka (TV film)
Okénka
Pravdivý příběh Antonie Pařízkové, lehké holky s dobrým srdcem (TV film)
2000 England!
Geisterjäger John Sinclair (TV seriál)
Kytice
Vražedná přehlídka
1999 Kuře melancholik
Návrat idiota
Praha očima...
1998 Křehké touhy (studentský film)
Za zdí (TV film)
1997 Bílá hora (studentský film)
Výchova dívek v Čechách
1996 Jakub a Veronika (studentský film)
1995 Tichý úkryt (TV film)
Válka barev
1994 Bruin goud (TV film)
Jízda
Prima sezona (TV seriál)
1993 Giovane Mussolini, Il (TV film)
Princezna Fantaghiró 3 (TV film)
1992 Princezna Fantaghiró 2 (TV film)
Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
Requiem pro panenku
1990 Pějme píseň dohola

Dokumentární

2012 Film o filmu Vrásky z lásky (TV film)
2011 Jak se točil seriál Terapie (TV film)
Tajemství Jiřiny Bohdalové (TV film)
2009 Film o filmu Ďáblova lest (TV film)
1999 Film o filmu - Návrat idiota (TV film)
J.A.R.: V deseti letí desetiletím (video film)
1992 Dokoupil, Jiří Georg (TV film)

TV pořady

2014 Ceny Czech Grand Design 2013 (TV pořad)
Ceny české filmové kritiky 2013 (TV pořad)
2013 Ceny české filmové kritiky 2012 (TV pořad)
Český lev 2012 (TV pořad)
Zlatý časy! (TV pořad)
60 pečetí (TV pořad)
2012 Český lev 2011 (TV pořad)
Magnesia Litera 2012 (TV pořad)
2011 Vínečko (TV pořad)
Všechno nejlepší (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2009 Báječná léta bez opony (TV pořad)
Partička (TV pořad)
Talkshow Jana Saudka (TV pořad)
2008 Český lev 2007 (TV pořad)
Čtenářský deník (TV pořad)
Evropské filmové ceny 2008 (TV pořad)
Hvězdný reportér (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
2007 Pavlač Ester Kočičkové (TV pořad)
2006 Knížka do batůžku (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2003 Dvojhlas (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)