foto

Kenneth Colley

  • nar. 7.12.1937 (78 let)
    Manchester, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 7. prosince 1937 v Manchesteru. Jedná se o britského long-time herce, který se proslavil zejména rolí admirála Pietta ve filmech STAR WARS V: IMPÉRIUM VRACÍ ÚDER a STAR WARS VI: NÁVRAT JEDIHO.

Zahrál si též roli Ježíše v ŽIVOTĚ BRIANA z dílny skupiny MONTY PYTHON. Jako shakespearovský herec hrál Duka v pořadu BBC Shakespeare - MEASURE FOR MEASURE v roce 1979. Rozhodující pro něj bylo také ztvárnění sovětského plukovníka ve filmu Clinta Eastwooda FIREFOX.

Podle komentáře Terryho Gilliama (který režíroval film s Colleym JABBERWOCKY, a hrál s ním v ŽIVOTĚ BRIANA) obsaženého v DVD audio komentáři pro oba filmy, zmiňuje, že Colley ve svém životě velmi koktal. Avšak při natáčení vždy odříkal řádky takřka dokonale. Jeho koktavosti bylo využito jako charakterového rysu, např. v jeho roli jako "Akordeon Man" v roce 1978 v dramatu stanice BBC PENNIES FROM HEAVEN. Nedávno si zahrál i opileckého a násilného otce v HolbyBlue BBC.

Colley v současné době bydlí v Hythe v Kentut.

Ondřej "Waca" Vacek

Herecká filmografie

2016 Peaky Blinders – Gangy z Birminghamu (TV seriál)
Epizoda 3 (S03E03)
Epizoda 2 (S03E02)
2013 Scar Tissue
2009 Casualty 1909 (TV seriál)
Královna (TV seriál)
2007 Greetings
2005 Jaký otec takový syn (TV film)
1999 Hold Back the Night
Holding On
1998 Stínohra v F moll
1996 Odpískáno
Último viaje de Robert Rylands, El
1995 Šalamoun a princezna ze Sáby (TV film)
1994 Moving Story (TV seriál)
1993 Případ bezruké mrtvoly (TV film)
1992 Bohémský život
Secret Life of Arnold Bax, The (TV film)
1991 Prisoner of Honor (TV film)
1990 Atentát na Hitlera (TV film)
Kremlin, Farewell, The (TV film)
Najal jsem si vraha
Poslední ostrov
1989 Duha
Pán loutek (TV film)
1988 Letní příběh
War and Remembrance (TV seriál)
1987 Casanova (TV film)
1986 Silverův návrat na ostrov pokladů (TV seriál)
Studená válka
1985 Mussolini: The Untold Story (TV seriál)
Return to Waterloo
Wallenberg: A Hero's Story (TV film)
1983 Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho
Šarlatový a černý (TV film)
1982 Giro City
I Remember Nelson (TV seriál)
Ohnivá liška
1981 Peter and Paul (TV film)
1980 Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
1979 Measure for Measure (TV film)
Život Briana
1978 Bídníci (TV film)
Pennies from Heaven (TV seriál)
1977 Žvahlav
1976 Neskutečné historky (TV seriál)
1975 Artisan, The (TV film)
Beata Beatrix (TV film)
Flame
Lisztomania
Remember Me (TV film)
1974 Fall of Eagles (TV seriál)
Mahler
Nine Tailors, The (TV seriál)
Ohrožení Britannicu
1973 Hitler: The Last Ten Days
1972 Trojnásobná ozvěna
1971 Ďáblové
1970 Milovníci hudby
Představení
1969 Happy (TV film)
1968 Blood Beast Terror, The
1967 Jak jsem vyhrál válku
Jokers, The
1964 Seventy Deadly Pills

Dokumentární

1988 The Modern World: Ten Great Writers (TV seriál)

Režijní filmografie

2007 Greetings

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace