foto

Zdeněk Viktora

  • nar. 1976
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zdeněk Viktora vystudoval Katedru scenáristiky a dramaturgie pražské FAMU(2000–2009). Je jedním z mála českých filmařů, který získal prestižní americké stipendium Fulbrightovy nadace, které mu umožnilo studovat v New Yorku na Tisch School of the Arts,adíky kterému má film Raluca „americký drive". Kromě bohatého seriálového scenáristického portfolia je také autorem scénářů, které byly oceněny na mezinárodní úrovni. Již jeho první celovečerní scénář Tearphone zvítězil v soutěži pořádané Středoevropskou scenáristickou dílnou Sundance institutu. Hned druhý scénář Hotel Prague pak získal grant Fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie Ministerstva kultury ČR. Další celovečerní scénář k filmu M.O. získal Cenu Literárních novin za nejoriginálnější scénář na festivalu FAMU 2006. Jeho další celovečerní scénář Raportér, na kterém se spolupodílel s Tomášem Holečkem,je momentálně ve výrobě.

UTB Zlín

Scenáristická filmografie

2017 Miss Hanoi
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Oslava (E07)
Madona (E06)
2014 Raluca
2010 Cesty domů (TV seriál)
Zázraky života (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
2005 Mám rád... (studentský film)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2003 Hostel (studentský film)
Vinyl (studentský film)
2002 Tady se dějou věci (studentský film)
2001 Empirie (studentský film)

Režijní filmografie

2017 Miss Hanoi
2014 Raluca
2005 Mám rád... (studentský film)
2003 Vinyl (studentský film)

Producentská filmografie

2014 Raluca

Herecká filmografie

2014 Raluca

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace