foto

Dana Homolová

  • nar. 19.12.1951 (65 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dana Homolová je dcerou herce Miroslava Homoly (1909-1983), matka Emílie byla baletkou v Národním divadle. Dana Homolová se tedy od dětství pohybovala v uměleckém prostředí, inspirována matkou se věnovala baletu, navštěvovala také hudební školu. Vystudovala herectví na DAMU (1974), načež nastoupila své první angažmá v Divadle Jaroslava Průchy v Kladně, kde hrála až do roku 1995. Vytvořila zde desítky hlavních rolí, převážně komediálního charakteru. Ještě za studií hostovala v Karlínském divadle, v letech 1979-1981 také v Divadle ABC, v 90. letech pohostinsky hrála v Ypsilonce, hrála také v plzeňském Divadle J. K. Tyla. Objevila se také v muzikálech, v l. 1999-2002 hrála v Pomádě, v poslední době vystupuje často také v zábavných televizních pořadech.

Filmovým debutem Dany Homolové byla menší role v muzikálové komedii ROMANCE ZA KORUNU (1975), pak hrála v dalších filmech různých žánrů, v komedii TÍM PÁDEM (1979) se objevila spolu se svým otcem. Větší příležitost dostala jako Marie v kriminálce MRAVENCI NESOU SMRT (1985), po roce 1989 pak účinkovala v nepříliš zdařilých komediích PLAYGIRLS (1994) nebo WATTERLOO PO ČESKU (2002). Doménou Dany Homolové byly ženy nezřídka pochybných mravů a pokřiveného charakteru.

Dana Homolová je rozvedená, jejím manželem byl herec Václav Vydra mladší (*1956); jejich manželství netrvalo dlouho, nicméně dodnes mezi nimi panuje přátelský vztah a vystupují spolu v debatních zábavných pořadech.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

2009 Expozitura (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
2007 Bestiář
2004 Pojišťovna štěstí (TV seriál)
2003 Seance Fiction (studentský film)
2002 Waterloo po česku
2001 Politik a herečka (TV film)
1995 Playgirls II
1994 V erbu lvice
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Oznamuje se láskám vašim
Rodáci (TV seriál)
1987 Figurky ze šmantů
Kam doskáče ranní ptáče
1985 Mravenci nesou smrt
1983 Katapult
1981 Kam zmizel kurýr
Sůl země (TV seriál)
Velké přání
1979 Kdo přichází před půlnocí
Tím pádem
1978 Báječní milenci potřebují čas (TV film)
Brácha za všechny peníze
Stříbrná pila (TV seriál)
1977 Dům na konci města (TV film)
Dvere dokorán
Vítězný lid
1974 Konec semestru (TV film)
Úklid (TV film)
Všechno nejlepší (studentský film)
1972 Studánka bílé panenky (TV film)

TV pořady

1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Prima jízda (TV pořad)
Zlatíčka (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace