foto

Alice Bendová

  • nar. 1.11.1973 (42 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alice Bendová (rodným jménem Veselá), kterou známe hlavně díky roli mrchy Simony ze seriálu VELMÍ KŘEHKÉ VZTAHY (dříve Rodinná pouta), se narodila ve znamení štíra 1. listopadu 1973. Narodila se v Praze, kde žije i nyní. Mezi její koníčky patří již 8 let snowboarding, tenis nebo jízda na koni. Dovolenou vnímá jako aktivní odpočinek u moře.

Má vystudovanou střední umělecko-průmyslovou školu, obor nábytek a interiéry. Po ukončení studia pracovala jako prodavačka v galerii Heleny Fejkové. Právě tam upoutala velmi známého fotografa Jadrana Šetlíka a byl to on,který ji přivedl k modelingu, kterému se věnuje spolu s natáčením reklam již okolo 12 let.

Poprvé jste si ji všimli v roli Mirjany v BÁJEČNÝCH LÉTECH POD PSA. Pak přišly menší role v zahraničních filmech: kanadském THE IMMORTAL, německém JOHNU SINCLAIROVI a STUDENÉ VÁLCE nebo americkém LOVELY BLEADING. Jako partnerka Michala Dlouhého se objevila ve filmu SAMETOVÍ VRAZI. S režisérem tohoto filmu – Svobodou – má na svědomí i RÁNU Z MILOSTI. Měla vedlejší roli v tragikomedii DUŠE JAKO KAVIÁR a objeví se i v jeho volném pokračování DUŠE JAKO ČERVENÝ KAVIÁR.

Její seriálová filmografie se skládá z již zmíněných VELMI KŘEHKÝCH VZTAHŮ, HOP NEBO TROP, BAZÉN a objevila se i v pár dílech LETIŠTĚ. Za svého manžela Václava Bendu se vdala v roce 1998 a 2. července 2007 ráno se stala maminkou malého Vašíka Bendy. Nyní si užívá mateřských povinností a zda se vrátí do VELMI KŘEHKÝCH VZTAHŮ není jasné.

Dalo by se říci, že Alice je jen průměrná a přiležitostná herečka, ale díky její atraktivitě a velmi dobrému talentu zahrát hlavně nejpodlejší mrchy (jakji známe nejčastěji), bude ještě nějakou dobu stále obsazovaná.

xxx-ivush

Herecká filmografie

2016 Dukát černé paní
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Skvělé vyhlídky (E04)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Vánoční Kameňák
2014 Svatby v Benátkách (TV seriál)
2013 Kameňák 4
Kandidát
2012 Základka (TV seriál)
2010 Dešťová víla
Kajínek
2009 Profesionálové (TV seriál)
2008 Oběti: Karambol (TV film)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2006 Letiště (TV seriál)
Všechno nejlepší!
2005 Bazén (TV seriál)
Rána z milosti (TV film)
Sametoví vrazi
2004 Duše jako kaviár
Hop nebo trop (TV seriál)
Rodinná pouta (TV seriál)
2001 Příběh rytíře
2000 The Immortal (TV seriál)
1999 Láska krvácí
1997 Báječná léta pod psa

TV pořady

2015 Barrandovský Silvestr 2015 (TV pořad)
2014 Kdo je kdo? (TV pořad)
Muži proti ženám (TV pořad)
Nikdo není perfektní (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
2013 Což takhle dát si VIP? (TV pořad)
Krampoloviny (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
Nic není nemožné (TV pořad)
Šoumeni (TV pořad)
Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Pečeme s láskou (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
Životní úklid (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Hádej, kdo lže! (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
2006 Inkognito (TV pořad)
Můžu u Vás přespat? (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Pípšoubazar (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Hudební videoklipy

2004 Blue - Breathe Easy (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace