foto

John Hamburg

  • nar. 26.5.1970 (46 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se a vyrůstal v New Yorku. Krátké filmy začal točit už na střední škole. Pokračoval i během studií na Brown University, kde studoval i psaní divadelních her a později na New York University’s Tisch School of the Arts. Zde napsal a režíroval krátký film Tick, který měl premiéru v roce 1996 na festivalu v Sundance.

Na stejný festival se vrátil v roce 1998 s prvním celovečerním filmem Kasaři. Díky komedii, ve které hráli Sam Rockwell, Steve Zahn, Paul Giamatti, Mark Ruffalo a Harvey Fierstein, se newyorský Rhode Island stal na několik dalších let kultovním místem. Spolupracoval na scénářích ke komediím Fotr je lotr a Zoolander. Kromě toho režíroval několik epizod kritiky uznávaného seriálu Kolej, základ života.

Hamburg dále napsal a režíroval komedii Riskni to s Polly a spolupracoval na scénáři úspěšného pokračování Jeho fotr, to je lotr!

Zdroj: Bontonfilm

Scenáristická filmografie

Režijní filmografie

2016 Proč právě on?
2014 Good Session (TV film)
2009 Kámoš k pohledání
2008 Welcome to the Captain (TV seriál)
2005 Stella (TV seriál)
2004 Riskni to s Polly
2001 Kolej, základ života (TV seriál)
1998 Kasaři
1996 Tick

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace