foto

Victoria Wicks

  • nar. 1959
    Chippenham, Wiltshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Victoria Wicks je britská herečka známá divákům především pro ztvárnění záporné role kancléřky Kooth v závěrečné epizodě druhé série rodinného akčního drama seriálu WIZARD v. ALIENS /2012-současnost 2014/.

Je známá též jako představitelka Sally Smedley ze sitcomu DROP THE DEAD DONKEY /1990-1998/, jako paní Gideon z komediální britské skupiny THE MIGHTY BOSH, jako Harriet Lawes z teenagerského komediálního seriálu SKINS /2007-2013/, nebo jako nejvyšší Sybillina kněžka ze sci-fi seriálu DOCTOR WHO /2005-současnost 2014/ z epizody „The Fires of Pompeii". Je členkou divadelní společnosti Howarda Barkera, The Wrestling School.

Wicks se narodila v Chippenhamu v hrabství Wilshire v Anglii, rodičům Judith a Brianovi Wicksovým. Její matka Judith Bates byla druhým dítětem spisovatele H.E.Batese. Strýček Jonathan Bates byl cenou Akademie oceněný zvukař a druhý strýc Richard je televizní producent. Victoria Wicks je také režisérkou společnosti Evensford Productions Ltd, společností založenou roku 1955, vzniklou na ochranu díla H.E.Batese.

Victoria vystudovala Royal Welsh College of Music and Drama, kde získala cenu Pernod and Bisquit Award pro nejslibnějšího absolventa. Její první prací byla pozice hrající asistentky divadelního manažera na Northampton Rep a poté odešla do Bristol Old Vic v Regent's Parku a následně do Royal Shakespeare Company. V roce 1986 účinkovala Wicks v černé komedii Andyho Hamiltona „Tickets for the Titanic" a poté již působila ve všech šesti sériích zmíněného seriálu Drop the Dead Donkey.

V roce 1996 se Wicks připojuje k divadelní společnosti " Wrestling School". Během působení u této společnosti hrála Wicks ve více než devíti Barkerových hrách jak v Londýně, tak i v Berlíně, Stockholmu, Kodani, Adelaide, Grenoblu nebo v Paříži. V roce 2010 dostala pozvánku do Segal Theatre Center v New Yorku jako host divadla Theatre Minima, oslavující celodenním hraním tvorbu Howarda Barkera.

V romantickém TV dramatu HOLD THE DREAM /1986/ ztvárnila vedlejší postavu Sarah Lowther a v animované krátkometrážní komedii PRINCE CINDERS /1993/ namluvila postavičku princezny Lovelypenny. V romantické komedii WHAT A GIRL WANTS /2003/ účinkovala v roli sekretářky Henryho Dashwooda ztvárněného Colinem Firthem. Působila v britských seriálech MIDSOMER MURDERS /2004-2008 – jako Sarah Stone a Helen Callaghan/, EASTENDERS /2011 – jako Sandra Halliday/, EMERDALE FARM /2009 – jako Mrs Conway/, AGATHA CHRISTIE'S POIROT /2009 – jako Mrs Swinburn/, nebo DOCTORS /2002-2012 – jako Jocasta Rathbone, Jenny Rockman nebo Yvonne Diamond/.

V letech 1984 – 2004 byla vdaná za Petera Williamse, se kterým má jedno dítě, dceru Madelaine Rose Williams.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

2016 Brother, The
2015 High Rise
2014 Kód Enigmy
2012 Wizards vs. Aliens (TV seriál)
2010 Sherlock (TV seriál)
Studie v růžové (S01E01)
2009 Hercule Poirot: Hodiny (TV film)
Kolize (TV seriál)
2008 Milenky (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Ohně Pompejí (S04E02)
2007 M.I.High (TV seriál)
Skins (TV seriál)
2004 Mighty Boosh (TV seriál)
The Brief (TV seriál)
2003 Co ta holka chce
2000 Doctors (TV seriál)
Moje rodina (TV seriál)
1997 Bright Hair (TV film)
Snap (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
1996 Delta Wave (TV seriál)
Testament: The Bible in Animation (TV seriál)
Tichý svědek (TV seriál)
1994 Imaginatively Titled Punt & Dennis Show, The (TV seriál)
Mud (TV seriál)
1993 Prince Cinders
Venkovská praxe (TV seriál)
1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)
Murder Most Horrid (TV seriál)
Paul Merton: The Series (TV seriál)
1990 Do poslední pence (TV seriál)
Drop the Dead Donkey (TV seriál)
Kvítko (TV seriál)
1989 Hercule Poirot (TV seriál)
1987 The Houseman's Tale (TV seriál)
Tickets for the Titanic (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
Ping Pong
Udržet sen (TV film)
1985 EastEnders (TV seriál)
1984 Alas Smith & Jones (TV seriál)
1983 Storyboard (TV seriál)
1978 Grange Hill (TV seriál)
Rumpole of the Bailey (TV seriál)
1972 Emmerdale Farm (TV seriál)

Dokumentární

2010 Domov georgiánské éry (TV seriál)
2003 Comedy Connections (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace