foto

Lori Petty

  • nar. 23.3.1963 (53 let)
    Chattanooga, Tennessee, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lori Petty se narodila 23.3.1963 v Tennessee v USA. Po středoškolských studiích se přestěhovala do New Yorku, kde pracovala jako grafička a přitom se snažila uplatnit jako herečka. To se jí podařilo až v druhé pol. 80. let v Los Angeles. Sehrála několik menších rolí v TV, např. v seriálech THE THORNS (1988, Thornovi), BOOKER (1989) nebo POLICE STORY (Policejní příběh).

Její první velkou filmovou úlohou byla hlavní ženská postava - surfařka Tyler, do níž se během vyšetřování série bankovních loupeží zamiloval policejní agent (Keanu Reeves) v kriminálním dramatu BOD ZLOMU (1991).

Popularitu jí přinesla role baseballové hráčky Kit, která se před koncem války stane spolu se starší vdanou sestrou (Geena Davisová) oporou profesionálního ligového týmu, v retrokomedii VELKÉ VÍTĚZSTVÍ. Ve slibné kariéře pokračovala úlohou sympatické cvičitelky Rae Lindleyové, podílející se na záchraně ohrožené kosatky, v dobrodružném příběhu ZACHRAŇTE WILLYHO!

Objevila se také ve filmech : VOJNA NENÍ KOJNÁ, PANCÉŘOVÁ HOLKA a mihla se v seriálu DR. HOUSE. Naposledy si zahrála v seriálu MISTŘI HRŮZY z roku 2005.

Hana "Aknah" Kalivodová

Herecká filmografie

2016 Dead Awake
Gotham (TV seriál)
The Ball of Mud and Meanness (S02E14)
2014 Happy Fists Claudia
2010 Chasing 3000
2009 Prison Break: The Final Break (TV film)
2008 Last Call
Richard III
Uklízeč (TV seriál)
2007 Broken Arrows
2006 Cryptid
2005 Mistři hrůzy (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
2004 Dr. House (TV seriál)
Karate Dog (TV film)
Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Kořist rokenrolu
Line of Fire (TV seriál)
2001 Beast, The (TV seriál)
Horrible Accident
MacArthur Park
Ohnivá past
Route 666
1999 Arrangement, The
Clubland
The Parkers (TV seriál)
1998 Lovec z podsvětí (TV seriál)
Relax... It's Just Sex
1996 Lush Life (TV seriál)
Okamžik výbuchu
Případ pro Sam (TV seriál)
1995 Pancéřová holka
Star Trek: Voyager (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Policejní odznak
Vojna není kojná
1993 Poetic Justice
Policie New York (TV seriál)
Zachraňte Willyho!
1992 Velké vítězství
1991 Bod zlomu
1990 Cadillac se slevou
1989 Booker (TV seriál)
Perry Mason: Případ muzikálové vraždy (TV film)
1988 Freddyho noční můry (TV seriál)
Police Story: Monster Manor (TV film)
Thorns, The (TV seriál)
1987 Bates Motel (TV film)

Dokumentární

2002 Pet Star (TV seriál)

TV pořady

1993 The Jon Stewart Show (TV pořad)

Režijní filmografie

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace