foto

Jan Zajíček

  • nar. 4.3.1977 (39 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vystudoval Výtvarnou školu Václava Hollara a FAMU (animovaná tvorba, režie). Patří k nejuznávanějším domácím režisérům hudebních videoklipů za které obdržel řadu cen.

Spolupracuje jako animátor a výtvarník s Českou televizí, s nejrůznějšími divadelními soubory (činohra Národního divadla, Theatre XXL, VerTeDance). Několik let působil jako pedagog na Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze, kde vedl dílnu experimentálního filmu. Jeho pracovním zázemím je pražská Meet Factory.

Ocenění: Ceny časopisu Filter
2009 - Meleme, meleme kávu (nejlepší videoklip) - vítězství
2008 - Days Will Never Be the Same (nejlepší videoklip) - vítězství

Ceny Žebřík
2008 - Days Will Never Be the Same (nejlepší videoklip) - nominace
Ceny Akademie populární hudby Anděl
2007 - Známka punku (nejlepší videoklip) - vítězství

Ceny hudební televize Óčko
2007 - Chvátám (nejlepší videoklip) - nominace
Cena Andreje Nikolaje Stankoviče – Solitaire d'Or (Martin Fisher)
2003 - Konec jedince - vítězství

MFF Karlovy Vary - Cena za nejlepší studentskou kolekci festivalu
2003 - Konec jedince (spolu s V. Kadrnkou a H. Papírníkovou) - vítězství

Ceny FAMU Maxim
2002 - Konec jedince (nejlepší zvuk) - vítězství

Čestné uznání Eurovideo 99 - Malaga, Španělsko
1999 - Karamel je cukr, co už se neuzdraví

Střihačská filmografie

Dokumentární

2015 Kmeny (TV seriál)
2013 Hoteliér
2009 Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 Anatomie gagu (studentský film)

Scenáristická filmografie

2002 Konec jedince (studentský film)

Dokumentární

2016 Girl Power
2015 Kmeny (TV seriál)
2003 Off off (TV seriál)
Operace IN/OUT

Hudební videoklipy

2010 Visací zámek - 50 (hudební videoklip)
2009 Hugo Toxxx feat. Vladimir 518: Meleme, meleme kávu (hudební videoklip)
2008 Sunshine: Days Will Never Be The Same (hudební videoklip)
2006 Pio Squad: Chvátám (hudební videoklip)
PSH: Rok PSH (hudební videoklip)
2005 Visací zámek - Známka punku (hudební videoklip)
1998 WWW: Karamel je cukr, co už se neuzdraví (hudební videoklip)

Režijní filmografie

2002 Konec jedince (studentský film)

Dokumentární

2016 Girl Power
2015 Kmeny (TV seriál)
Kmeny: Hackeři (TV film)
2003 Off off (TV seriál)
Operace IN/OUT

Hudební videoklipy

2010 Visací zámek - 50 (hudební videoklip)
2009 Hugo Toxxx feat. Vladimir 518: Meleme, meleme kávu (hudební videoklip)
2008 Sunshine: Days Will Never Be The Same (hudební videoklip)
2006 PSH: Rok PSH (hudební videoklip)
2005 Visací zámek - Známka punku (hudební videoklip)
1998 WWW: Karamel je cukr, co už se neuzdraví (hudební videoklip)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2013 Hoteliér

Herecká filmografie

2004 Nadměrné maličkosti: Podle vlastních zásad (TV film)
1996 Za obrazovkou (studentský film)

Dokumentární

2014 Making of Megakoncert Lucie 2014 (TV film)

Hudební videoklipy

1998 PSH: Jižák (hudební videoklip)
1993 WWW: Noční můra (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

2000 Katja (studentský film)
K moři (studentský film)
1998 Ostrov (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace