foto

Ljuba Krbová

  • nar. 5.7.1958 (58 let)
    Hradec Králové, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v roce 1958 v Hradci Králové. Po střední škole vystudovala Státní konzervatoř v Praze. Během studia hrála v seriálu ZKOUŠKY Z DOSPĚLOSTI. Za svůj život ztvárnila spoustu rolí ve filmech. Např. ANDĚL S ĎÁBLEM V TĚLE, HOLČIČKY NA ŽIVOT A NA SMRT, EXPERTI, nebo úspěšná pohádka LOTRANDO A ZUBEJDA. Režiséři ji nejčastěji obsazují do seriálů.

K vidění byla ve TŘETÍ PATRO, PŘÍTELKYNĚ Z DOMU SMUTKU, HŘÍCHY PRO PÁTERA KNOXE, ŽIVOT NA ZÁMKU. V posledních letech to jsou seriály MÍSTO V ŽIVOTĚ, BAZÉN a ULICE. I když kvůli natáčení nemá moc času, tak se pořád věnuje i divadlu. Hostuje v pražském Divadle Bez Zábradlí. Má ráda také dabing. Její hlas můžeme slyšet ve filmech Tootsie, Kleopatra, Táta v sukních, Návrat do budoucnosti, Kill Bill aj.

Ve volném čase chodí do přírody a také ráda pracuje na zahrádce. Má i jeden neobvyklý koníček. Věnuje se čínským bojovým uměním. V roce 2001 byla 14. na mistrovství světa ve wu-šu.

Marian "duklak2" Hamrla

Herecká filmografie

2016 Kluci z hor
Svět pod Hlavou (TV seriál)
2014 Šťastná
2013 Podoba lásky (studentský film)
2012 Probudím se včera
Vánoční hvězda (TV film)
2008 Vy nám taky, šéfe!
2006 Experti
Hranice (studentský film)
Lojzička je číslo (TV film)
Místo v životě (TV seriál)
Srdeční záležitost (studentský film)
2005 Bazén (TV seriál)
Jasnovidec (TV film)
Stříbrná vůně mrazu (TV film)
Ulice (TV seriál)
2004 Místo nahoře (TV seriál)
Náměstíčko (TV seriál)
Napola: Hitlerova elita
Pražské padělky (TV film)
2003 Nekonečná neděle (TV film)
Útěk do Budína (TV seriál)
2002 Útěk do Budína
2000 Český Robinson (TV film)
Případy detektivní kanceláře Ostrozrak (TV seriál)
1999 Až budeš starší (TV film)
Dámě kord nesluší? (TV film)
1998 Dceruška Růže (TV film)
Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
Spravedlivý Bohumil (TV film)
Tři králové (TV seriál)
1997 In flagranti (TV film)
1996 Hospoda (TV seriál)
Krajina před bouří (studentský film)
Lotrando a Zubejda
Manželská tonutí (TV seriál)
1995 Holčičky na život a na smrt
Život na zámku (TV seriál)
1994 Bylo nás pět (TV seriál)
Hrnec
1993 Správná šestka (TV seriál)
Vikingové z Bronských vršků (TV film)
1992 Helimadoe
Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu
Klíček ke štěstí (TV film)
Přítelkyně z domu smutku (TV seriál)
1991 Co teď a co potom? (TV seriál)
Discopříběh 2
Proč pláčeš, břízo bílá (TV film)
Růže z Bertramky (TV film)
Žebrácká opera
1990 Dcera národa (TV film)
Chybná diagnóza (TV film)
Přísahám a slibuji (TV seriál)
1989 Konec starých časů
Případy podporučíka Haniky (TV seriál)
1988 Bronzová spirála (TV film)
Přejděte na druhou stranu (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1986 Pohádka o lidské duši (TV film)
Spor o bohyni (TV film)
Štěstí má jméno Jonáš (TV film)
1985 O chytrém Honzovi (TV film)
Slavné historky zbojnické (TV seriál)
Třetí patro (TV seriál)
1984 Bandité (TV film)
Pod maskou (TV film)
Rozpaky kuchaře Svatopluka (TV seriál)
1983 Anděl s ďáblem v těle
O spící princezně, šípkových růžích a uražené víle (TV film)
Větrná setba (TV film)
1982 Dynastie Nováků (TV seriál)
Hlavní výhra (TV film)
Malý pitaval z velkého města (TV seriál)
Milenec (E02)
Odstřel (TV film)
Šílený kankán
Tři spory: Spor dramaturga Stroupežnického (TV film)
1981 Kosenie jastrabej lúky
Medailónek (TV film)
Pohádka o mokrosuchém štěstí (TV film)
Pošťácká pohádka (TV film)
1980 Anna proletářka (TV film)
Něco je ve vzduchu
Rváč (divadelní záznam)
1979 Druhá první dáma (TV film)
Hon na kočku
Koncert na konci léta
Pátek není svátek
Silvestr svobodného pána (TV film)
Zkoušky z dospělosti (TV seriál)
1978 Pan Tau - Noc v safari (TV film)
Radost až do rána
1977 Hop - a je tu lidoop
Zrcadlení
1976 Smrt mouchy

Dokumentární

2009 Slzy Konga (TV film)
2003 Pokračování příště (TV seriál)

TV pořady

2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Hvězdy na cestách (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1994 Český bodyguard (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace