foto

Olivier Megaton

  • nar. 6.8.1965 (50 let)
    Versailles, Yvelines, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Olivier Fontana se narodil na pařížském předměstí a své umělecké jméno si vybral jako narážku na svržení atomové bomby na Hirošimu, kterážto událost se datuje přesně o dvacet let dříve, než Megaton přišel na svět.

Pro film ho objevil francouzský módní fotograf a režisér videoklipů Jean-Baptiste Mondino. Megaton úzce spolupracuje s Lucem Bessonem, do jeho režijní filmografie patří KURÝR 3 a COLOMBIANA. Při natáčení snímku HITMAN dělal režiséra druhému štábu.

Na univerzitě vystudoval obor psychologie a dlouhou dobu se věnoval umění, včetně graffiti.

Režijní filmografie

2014 Into the Americas
Taxi Brooklyn (TV seriál)
96 hodin: Zúčtování
2012 96 hodin: Odplata
2011 Colombiana
2008 Kurýr 3
2007 Angie
2006 Sable noir (TV seriál)
2002 Červená siréna
2001 Redoutables, Les (TV seriál)
2000 Exit
1999 Chambre n° 13 (TV seriál)
1998 Je ne veux pas être sage
No happy end
Tout morose
1996 Forte tête

Dokumentární

1999 Histoires d'objets (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace